Sneeuwalarm

Ontvang gratis een sneeuwalarm per e-mail van jouw bestemming in aanloop naar je wintersport vakantie! De meldingen stoppen automatisch na je vakantie.

Vluchten SkyAlps naar Bolzano voortaan vanaf Antwerpen

Redactie op 14 september 2022· 4 reacties

SkyAlps vliegt ook deze winter op Bolzano
SkyAlps vliegt ook deze winter op Bolzano

Luchtvaartmaatschappij SkyAlps vliegt deze winter niet meer vanuit Rotterdam maar vanuit Antwerpen naar Bolzano. Vanaf 21 december vertrekt er drie keer per week een vliegtuig naar de Italiaanse stad, vlakbij de Dolomieten.

Niet meer vanaf Rotterdam

Vorig jaar vloog SkyAlps voor het eerst op Bolzano (Bozen genoemd in het Duits), toen kon je ook vanuit Rotterdam vliegen. Nu is dat Antwerpen geworden. Gezien de geringe afstand tot de Nederlandse grens blijft dit ook voor Nederlanders echter nog een interessante optie richting de Dolomieten.

Drie keer per week

De heen- en terugvluchten vinden iedere woensdag, zaterdag en zondag plaats vanaf 164 euro enkele reis. De vliegtuigen vertrekken om 17.05 uur in Antwerpen en landen om 18.55 uur in Bolzano. Terug reis je om 14.15 uur waarna je om 16.15 uur in Antwerpen landt. Het turbopropvliegtuig is relatief energiezuinig. Het kerosineverbruik ligt naar eigen zeggen ongeveer 40 procent lager in vergelijking met andere Europese vluchten en het toestel stoot 35 procent minder CO2 uit. Naast Antwerpen kun je ook vanuit Düsseldorf naar Bolzano vliegen, eveneens drie keer per week.

Skigebieden bij Bolzano

Vanuit Bolzano zijn meerdere skigebieden van het skipasverbond Dolomiti Superski te bereiken, waaronder Val Gardena en Val di Fassa. Bekijk alle skigebieden bij Bolzano.

Noot van de redactie

Het merendeel van de artikelen op Wintersport.nl is volledig onafhankelijk geschreven. Dat geldt ook voor dit artikel. Er is geen enkele vorm van bemoeienis geweest, wél ondersteun je ons door op de links in dit artikel te klikken en een aankoop te doen. » Lees meer

Redactie

Het is Bozen. Bolzano genoemd in het Italiaans. Niet andersom.

Bla, bla, bla.

Hmm, toch wel behoorlijk prijzig: met Brussels Airlines vlieg je heen én terug naar een aantal bestemmingen aan de voet van de Alpen voor minder dan €150 (bagage inclusief)

En bovendien zijn het ook niet de interessantste vluchturen: je komt ginds aan wanneer de skidag al voorbij is en op de dag van de terugreis kan je wellicht niet meer latten op voor je naar de luchthaven moet

Jammer dat de reizen per trein naar Dolomieten ook zo moeizaam is. Enige optie zonder eigen auto is de bus, die rijdt ook rechtstreeks naar de skigebieden. Vliegen lijkt leuk, maar je moet ook nog in je skigebied geraken.

*bericht bewerkt door KarinEs op 19 sep 2022 14:38

Karin Es

Jammer dat de reizen per trein naar Dolomieten ook zo moeizaam is. Enige optie zonder eigen auto is de bus, die rijdt ook rechtstreeks naar de skigebieden. Vliegen lijkt leuk, maar je moet ook nog in je skigebied geraken.

KarinEs op 19 sep 2022 14:38

Vanaf Innsbruck sta je met de trein met 1 overstap aan de voet van de Dolomieten. Rest nog 50 minuten met de bus en dan ben je in Selva. Ik landde tegen 9 uur en stond om 13 uur op de ski’s, ingecheckt en wel in het hotel. Viel mij enorm mee.

Plaats een reactie