Neem je ski's gratis mee in het vliegtuig naar Canada en krijg natuurlijk spektakel cadeau!

gesponsord op 01 november 2023· 1 reactie

null

We hebben je al eerder uitgelegd waarom een wintersportvakantie naar Canada echt de moeite waard is. Het skigebied Jasper, in de Rocky Mountains, biedt alles wat je wilt voor een heerlijke wintersport. Edmonton, de stad waar je op vliegt als je hier in West-Canada op vakantie gaat, is bruisend en veelzijdig en perfect voor een bezoek van een paar dagen voordat je de bergen in duikt. Nóg interessanter wordt het echter als blijkt dat je ook nog kunt bezuinigen op de vliegtrip!

Gratis je ski’s of snowboards meenemen met KLM!

Wintersport Canada Amerika maakte een deal met de KLM waarbij je niet hoeft te betalen om jouw ski’s of boards mee te nemen in het vliegtuig. Normaal gesproken kost je dit €170 per persoon per vakantie, dus tel uit je winst! Deze deal kun je alléén boeken in combinatie met een reis met hen naar Jasper National Park. Daar vind je van november tot en met april alle poedersneeuw, brede pistes en ontbrekende wachtrijen die je nodig hebt voor een geweldige wintersport! De reis die je boekt, is inclusief retourvlucht, huurauto of transfer, alle hotelovernachtingen, je skipas en dus ook al je wintersportuitrusting als extra ruimbagage!

null

Er zijn nog meer bonussen bij een wintersportvakantie in Canada

Wintersporten in Canada is namelijk een totaal andere ervaring dan wintersporten in de Alpen. De natuur is zoveel ongerepter, ongewoner en verrassender dat het zonde zou zijn om alleen maar op je, weliswaar gratis meegenomen, ski’s te gaan staan. Dus daarom lichten we nog even deze twee bonussen van een wintervakantie in de Rocky’s uit!

null

Bonus 1: spot het noorderlicht (dat komt namelijk niet alleen in Scandinavië voor!) of juist de totale duisternis

Als je voornamelijk wilt skiën tijdens je wintersportvakantie, maar daarnaast ook dit natuurfenomeen wilt meepakken, dan is Jasper National Park de perfecte bestemming voor jou. Tijdens jouw verblijf in Jasper heb je een hele grote kans dat de hemel 's nachts wordt opgeleukt met het noorderlicht. Je komt hier met een transfer of huurauto vanuit Edmonton en vindt hier het allerbeste van deze twee werelden. Je skiet in het prachtige skigebied Marmot Basin, op slechts 20 minuten rijden van het dorp Jasper. Maar de hemel in dit gedeelte van de Canadese Rockies is niet alleen mooi vanwege het noorderlicht, het is ook een van de plekken met de minste lichtvervuiling ter wereld. Als gevolg is de sterrenhemel hier beyond indrukwekkend. En de echte geluksvogels combineren de Aurora borealis met deze sterrenpracht. Dat móet wel een onvergetelijk vakantie opleveren…

null

Bonus 2: ga op winterse safari en zoek de Big Six!

Op vakantie in het grootstedelijke Edmonton en het knusse Jasper kun jij oog in oog staan met behoorlijk groot wild: het wapitihert (elk), de eland (moose), het whitetail hert, de mule deer en twee soorten bizons (de wood bison en plains bison) vormen de Canadese variant van de Big Five. Daarnaast zijn er nog een hoop kleinere dieren te zien, zoals coyotes, lynxen, stekelvarkens en vele vogelsoorten. De beste kans hierop heb je in Elk Island National Park, waar naar verluidt evenveel hoefdieren rondlopen als op de Serengeti. Maar ook in Jasper National Park en het nabijgelegen skigebied Marmot Basin kun je een aantal van deze imposante dieren tegenkomen. Hier wonen zelfs zwarte beren en grizzlyberen, al is de kans dat je deze tijdens je wintersport tegenkomt (gelukkig ook maar!) erg klein; in deze periode houden ze namelijk hun winterslaap. Hier kom je dan wel nog wolven, herten, elanden, wilde schapen en geiten, eekhoorns, bevers, stekelvarkens en marmotten tegen. Ook de moeite waard!

Noot van de redactie

Je hebt zojuist een advertorial gelezen. Dat betekent dat een partner ruimte inkoopt om zijn boodschap over te brengen. De redactie heeft hier geen invloed op. Dat betekent niet dat een advertorial geen interessante informatie bevat, maar houd wel in je achterhoofd dat het eigenlijk een advertentie is. Daar ontvangen we dan ook een bedrag voor. » Lees meer

Als we nog lang willen blijven wintersporten wellicht niet het beste idee om met het vliegtuig naar Canada te vliegen voor een wintersport…

Sneeuwalarm

Ontvang gratis een sneeuwalarm per e-mail van jouw bestemming in aanloop naar je wintersport vakantie! De meldingen stoppen automatisch na je vakantie.

Plaats een reactie