Het is geen geheim dat ik gek ben op Frankrijk. Anders was ik er niet gaan wonen. Maar altijd als ik het met wintersporters over Frankrijk heb, dan komen dezelfde vooroordelen naar boven. Zeker als ik met wintersporters praat die nog nooit in Frankrijk zijn geweest. En dat is zonde, want Frankrijk heeft zoveel meer te bieden dan de beruchte hoogbouw. Er zijn skigebieden waar je in een gemoedelijke sfeer skiet, boven en onder de boomgrens, waar je in mooie chalet dorpjes slaapt, waar het eten goed te betalen (en van goede kwaliteit) is en waar er een echte sfeervolle après-ski is. Morzine is het perfecte voorbeeld van een heerlijk gemoedelijk bergdorp dat is uitgegroeid tot een fijn skidorp. En het grote voordeel, het skigebied waar Morzine onderdeel van is, de Portes du Soleil, is wel weer typisch Frans groots.

Rogier
woont in de Franse Alpen. Als er maar een beetje sneeuw ligt, is hij buiten te vinden, om ons daarna bij te praten.

Plaats een reactie

Een mooi een uitgestrekt gebied, nadeel blijft wel dat de (lift) infrastructuur sterk verouderd is en een deel van de liften nog door Napoleon lijkt te zijn aangelegd.

Born to Ride

Zeker ook een gebied waar liefhebbers van brakke liften (zoals ik) niet teleurgesteld worden!!

Voorzitter Nederlandse Vereniging Brakke Skiliften

Al diverse keren geweest, Portes du Soleil loopt een beetje door mn hele skiperiode heen. Laatste keer is een jaar of 3-4 terug.

Wellicht volgend jaar maar weer eens boeken. Gebied heeft veel beginners-pistes, en volgend jaar (2024) hebben we mogelijk het vriendje van de jongste erbij die nog nooit geskied heeft. Daar is het gebied wel geschikt voor.

Ik ben januari 2020 geweest, idd wel wat oudere liften maar ook genoeg nieuwe liften. Wij hebben 7 skidagen tochten door het hele gebied gemaakt en een erg fijne vakantie gehad. Ik vond het een fijn gebied en kan het zeker aanraden.

P.s. het eten was uitstekend in de piste restaurants!

Mag in januari weer heen, zin in!
Hoe heette die hut met die vogels en is dat ook een bepaalde periode in het jaar? Kan me niet herinneren dat ik 'm ooit gezien heb.

Ahhh, gevonden op de kaart. Uithoekje waar ik niet vaak kom, weleens langs gekomen. Nooit geweten dat dat daar zat. Leuk!

Fantastisch skigebied, super leuk en bovenal gezellig dorp met veel goede restaurants en gezellige barretjes! Misschien ben ik wel bevooroordeeld want ik kom er al meer dan 30 jaar :) Mijn tweede thuis! Rock on Snow is in Avoriaz van 9-11 december, een groot test event, heb er nu al zin in. En dan heb ik het nog niet over Rock the Pistes, Snowboxx en alle andere activiteiten in het gebied. Absoluut een aanrader voor mensen die van gezelligheid houden. Voor families is de kerstperiode erg leuk omdat er dan heel veel georganiseerd wordt in het dorp. En ja, de liften worden langzaam vernieuwd (met de nadruk op langzaam) en er komen nieuwe pistes en liften bij, maar dat is misschien ook wel de charme van dit skigebied.

Afgelopen winter hier voor het eerst geweest. Erg leuk gebied. De infrastructuur is wat gedateerd hetgeen je in meer Franse gebieden ziet. De verbinding vanuit Morzine naar Avoriaz is zeer traag. Je kan beter de bus pakken en in Les Prodaines de (moderne) gondel. Qua skiën kan je je overal uitleven. Veel variatie van blauw, rode, en zwarte pistes. Het hele gebied leent zich enorm voor tochten. Wij gaan dit seizoen terug want er is nog zoveel te ontdekken.
Voor de durfals onder ons is Le Mur In Avoriaz een mooie uitdaging (met manshoge bulten).

Komen al 10 jaar op rij in de pds. Verbinding van chatel naar morzine is omslachtig maar als mijn zoon die hut met vogels ziet dan denk ik dat we de oversteek moeten maken eind februari.
Trouwens Rogier… vorig jaar al iets teveel NL ers in Frankrijk ivm de lastige regels in Oostenrijk. Ik hoopte juist weer op wat meer rust deze winter 😉

Als ik de bovenstaande berichten lees dan zit ik goed in de eerste week van 2023.

May the ski force be with you !!

Als ik de bovenstaande berichten lees dan zit ik goed in de eerste week van 2023.

CJAHulskamp op 25 nov 2022 08:09

😵Ben je snowboarder🏂 geworden?!🥶☃️

LA NORMA😍☃️

Als ik de bovenstaande berichten lees dan zit ik goed in de eerste week van 2023.

CJAHulskamp op 25 nov 2022 08:09

😵Ben je snowboarder🏂 geworden?!🥶☃️

Piefke op 25 nov 2022 08:55

Ach wie weet ? Soort Mid-Life Crisis 😉

May the ski force be with you !!
Sneeuwalarm

Ontvang gratis een sneeuwalarm per e-mail van jouw bestemming in aanloop naar je wintersport vakantie! De meldingen stoppen automatisch na je vakantie.

Plaats een reactie