Gastein: vier skigebieden in één dal

gesponsord op 30 oktober 2023· geen reacties

Beeld: ©Gasteiner Bergbahnen AG - Marktl Photography
Beeld: ©Gasteiner Bergbahnen AG - Marktl Photography

Er zijn weinig dalen waar je zoveel variatie hebt tussen skigebieden. In Gastein heb je maar liefst vier skigebieden, ieder met zijn eigen charme en identiteit. We nemen je mee naar deze afwisselende gebieden. En alsof dit nog niet genoeg afwisseling is; het Gasteinertal is ook nog eens onderdeel van de 760 pistekilometers en 270 moderne liften van Ski amadé. De keuze is dus echt reuze!

Skischaukel Dorfgastein-Grossarltal

Het allereerste skigebied dat je tegenkomt als je het brede dal binnenrijdt is Skischaukel Dorfgastein-Grossarltal. Dit skigebied onderscheidt zich van de rest omdat je hier echt naar een ander dal kunt skiën. Vanaf een hoogte van 2033 meter kun je naar zowel het Grossarltal als het Gasteinertal afdalen en daarvoor heb je slechts één gondelrit nodig.

Beeld: ©Gasteinertal Tourismus GmbH
Beeld: ©Gasteinertal Tourismus GmbH

Schlossalm - Angertal - Stubnerkogel

Iets verderop bij Bad Hofgastein kun je naar boven met de hypermoderne Schlossalmbahn. Vanaf het hoogste punt, de Hohe Scharte, loopt een van de langste afdalingen van de Oostalpen. Ook kun je de oversteek maken naar Bad Gastein want de Schlossalm is verbonden met de Stubnerkogel. Lange afdalingen en gevarieerde uitzichten verzekerd.

Graukogel

Vlakbij Bad Gastein ligt nog een ander skigebied dat vooral onder ‘Einheimische’ geliefd is. Het is de Graukogel met pistes tot op 2.007 meter hoogte. Het is het domein van natuurliefhebbers, toerskiërs en wintersporters die even wat anders willen. Omdat het skigebied los staat van de andere gebieden is het er vaak heerlijk rustig op de pistes.

null

Sportgastein

Het meest sneeuwzekere gebied van Gastein is ongetwijfeld Sportgastein. Verscholen diep in het dal liggen hier prachtige hooggelegen pistes en een ongekend off-piste areaal dat een grote aantrekkingskracht heeft op de wat sportievere skiër en snowboarder. Het grootste deel van de pistes is rood en daardoor uitermate geschikt voor wie wat meer uitdaging zoekt.

Afwisseling gegarandeerd in Gastein en de Ski amadé

Je ziet, het Gasteinertal biedt voor ieder wat wils, en daar profiteer je als wintersporter optimaal van. Vanaf twee dagen kun je met de Ski amadé skipas namelijk in het hele dal terecht en genieten van al het moois genieten dat Gastein te bieden heeft. Maar je kunt dus ook gebruik maken van de 760 kilometer aan pistes en 270 liften, 10 snowparks, 13 funslopes en funcross-routes, snelheidsmeetroutes, lokale gourmet-tours, de Hoogste Boerenmarkt van de Alpen, culinaire hoogtepunten in bekroonde skihutten én nog veel meer in de vijf regio’s van Ski amadé. Maar vergeet ook geen bezoek te brengen aan de thermale baden en het oude centrum van Bad Gastein. Gastein heeft namelijk een roemrijk verleden als het gaat om zijn thermen en historie. Bad Gastein is al meer dan honderd jaar een bekend kuuroord waar de rijken der aarde graag naartoe kwamen. Historische architectuur en moderne toeristische ontwikkelingen komen hier samen.

Beeld: Felsentherme Bad Gastein - Max Steinbauer Photography
Beeld: Felsentherme Bad Gastein - Max Steinbauer Photography

Noot van de redactie

Je hebt zojuist een advertorial gelezen. Dat betekent dat een partner ruimte inkoopt om zijn boodschap over te brengen. De redactie heeft hier geen invloed op. Dat betekent niet dat een advertorial geen interessante informatie bevat, maar houd wel in je achterhoofd dat het eigenlijk een advertentie is. Daar ontvangen we dan ook een bedrag voor. » Lees meer

Sneeuwalarm

Ontvang gratis een sneeuwalarm per e-mail van jouw bestemming in aanloop naar je wintersport vakantie! De meldingen stoppen automatisch na je vakantie.