Live: op-en-top winter in het Zillertal

Henri op 23 januari 2023· 4 reacties

Zon en verse sneeuw in Zillertal Arena
Zon en verse sneeuw in Zillertal Arena

Niet alleen in de West-Alpen zijn de condities op dit moment erg goed, maar ook in Oostenrijk is het momenteel diepwinters. Ik was gisteren op pad in Zell am Ziller in het welbekende skigebied Zillertal Arena en trof fenomenale condities aan. De Noord-Alpen werden getrakteerd op een droomdag met verse sneeuw en meer zon dan verwacht.

Een dik pak sneeuw en zon

Onderweg naar het skigebied verwisselde ik de lens van mijn skibril. Overal was het nog grijs en dus leek me de slechtweerlens het meest geschikt. Ik ging uit van een voornamelijk bewolkte dag zonder echt brede opklaringen, maar toen we net voor negenen bij het bergstation van de Karspitzbahn stonden zagen we al de eerste zonnestralen op de omringende bergtoppen. Zal het dan toch?

Al bij de eerste bochten over een perfect geprepareerde piste trok het steeds verder open. De zon kwam op steeds meer plekken door en het duurde niet lang voordat wij ook de eerste zonnestralen op ons gezicht kregen, iets waar we naar snakten op deze koude winterochtend.

Verrassend rustig

De condities konden gewoon bijna niet beter zijn. We raasden de ene na de andere piste naar beneden in een arctisch decor. Het was nog enorm rustig in het skigebied en de zachte poedersneeuw was heerlijk. Later werd het wel wat voller, maar de drukte hield zich uiteindelijk nog binnen de perken. Enkel bij de jacht naar een lunchplekje schoven we in een lange rij aan.

Door de ijzige kou bleven de pistes de hele dag goed, al is enige buckelvorming in de middag natuurlijk onvermijdelijk. De kers op de taart kwam met de sneeuwval overdag. Omdat het zo koud was kon de laaghangende bewolking uitsneeuwen, wat samen met de zon voor een schitterend plaatje zorgde. Met rode wangetjes, vermoeide bovenbenen en een tevreden gevoel stapten we in Zell am Ziller weer in het boemeltreintje terug naar huis. Een skidag voor in de boeken!

Henri
weet alles van nieuwe skigebieden, liften en projecten.

Prachtig daar. Onze zoon blijft het er maar over hebben dat hij daar een keer naar terug wil.
Hij kent de weg en heeft zo zijn eigen favoriete pistes. Mooie plaatjes!

It is an amazing world

Ben pas terug van een week Mayrhofen. Wij kwamen aan in een groen dal en zijn vertrokken met 20cm in het dorp zelf. Uitstekende condities op de pistes, alleen een van de koudste weken die ik al heb meegemaakt.

zell am ziller vind ik een heel fijne plek on te skien…

Voor de kant zelf is er genoeg variatie, alleen zijn er niet heel veel makkelijke pistes, veel rood…
Wil je een tocht maken dan kan je richting Gerlos en verder heel leuk skien!

Hoorde ergens dat de RosenalmHutte dicht zou zijn, klopt dat?

Traumhaft!

Gang is alles
Sneeuwalarm

Ontvang gratis een sneeuwalarm per e-mail van jouw bestemming in aanloop naar je wintersport vakantie! De meldingen stoppen automatisch na je vakantie.

Plaats een reactie