Live: droomcondities in Verbier

WouterVdB op 21 januari 2023· 4 reacties

Besneeuwde bossen onder de Médran gondel op 1532 m
Besneeuwde bossen onder de Médran gondel op 1532 m

Bovenstaande foto geeft de perfecte impressie van de huidige omstandigheden in Verbier, gelegen in het grote Les Quatre Vallées. De stevige sneeuwval van de afgelopen week, een overvloedig zonnetje en bescheiden drukte bezorgen één van de beste dagen in dit seizoen tot nu toe.

Sneeuw tot in het dal

Van de top op de Mont Fort (3330 m) tot aan La Châble op 800 meter is nergens nog een bruine plek te bespeuren. De recente sneeuwval heeft het sneeuwtekort dat we kenden tijdens de kerstvakantie helemaal weggewerkt. Door de koude, -15 °C in Verbier-centrum om 07u30, blijft de verse sneeuw prima liggen. Een extra kledinglaag is aangeraden om de liftritjes in de schaduw zonder rillingen te doorstaan.

Rustig op de pistes

Het is 's nachts nog blijven doorsneeuwen nadat de pistenbully’s al gepasseerd waren. Dat betekent maar 1 ding: vroege poedertracks op een strakke, maagdelijke piste. Omdat de sneeuw erg licht is, valt de buckelvorming op de hoofdpistes in de namiddag goed mee.

Hoge poederstress

De poederstress in Verbier is hoger dan de hoogste berg, zeker op dagen als deze. De helling onder Mont Gelé-gondel was bijvoorbeeld al snel verspoord, wie nog de eerste lijnen wilt trekken is eraan voor de moeite. Gelukkig is de poeder zo aanwezig dat er overal wel leuke stukjes te vinden zijn. Sneeuw tot op heuphoogte is geen uitzondering op droomdagen als deze.


WouterVdB
schrijft voor wintersport.be. Droomt het ganse jaar over poeder, carven en après-ski.

Het is inderdaad genieten hier in Verbier.
Droom condities op de piste wel af en toe nog een steen off piste en lekker koud. Echt winter!

null

Wat een zalige foto’s Wouter 😮😀

Blogt voor wintersport.be - familiaal skiër, levensgenieter en Alpenfan.

null

Ondanks dat de sneeuw duidelijk een paar dagen geleden was lag ook gisteren Verbier er schitterend bij. Op de ongeprepareerde routes iets harder werken en geen verse poeder meer te vinden maar absoluut genieten met op de pistes enorm goede sneeuwkwalitweit!

Mooie foto’s!

Het is o zo hard genieten.
Sneeuwalarm

Ontvang gratis een sneeuwalarm per e-mail van jouw bestemming in aanloop naar je wintersport vakantie! De meldingen stoppen automatisch na je vakantie.

Plaats een reactie