Parking en restautants

Dit onderwerp gaat over de bestemming Ski Arlberg

Wij gaan met kerst en krokus naar Arlberg, maar zitten op een 20 km in Pians op een appartement.

Nu wou ik weten naar welke parkings ik best kon rijden 's morgens (St Anton, maar ook Zurs, St Christophe of Stuben). Mag ook betaalparking zijn, liever enkele € betalen dan op een gratis waar je een uur aan de lift moet aanschuiven.
Dus liefst “rustige” liften waar je het gebied mee in kan, dan diegene waar iedereen 's morgens vertrekt.

Ook graag tips waar we 's middags best een goulash soep of dergelijks kunnen gaan eten. Weten ook wel dat het niet het goedkoopste gebied is.

We zijn een gezin met 3 kinderen (7-9 jaar…kinderen zijn zeer ervaren, 3x per jaar skiën)

Glij blij door die brei :-)

In Sankt Anton is bij de Nassereinlift een (niet zo grote) parkeerplaats. Die is vrij dicht bij de lift. Bij de Rendlbaan is ook een parkeerplaats, maar dan moet je verder lopen. Je moet in Sankt Anton altijd betalen. Je zou de auto ook op de parkeerplaats bij het Vrije Tijdscentrum (vlakbij de camping) van Pettneu kunnen zetten. Dat kost volgens mij niets en van daaraf gaat er een bus naar Sankt Anton, naar alle liften. Die bus gaat vrij vaak en de rit duurt minder dan 10 minuten. In Zürs kun je prima parkeren (gratis). Als je vroeg genoeg bent, sta je vlakbij de lift.

Dank je,

Zijn er van die liften, bepaalde die te mijden zijn 's morgens? Uit ervaring met andere gebieden, weten we dat er sommige zijn waar je een half uur aanschuift en dan zijn er gek genoeg waar je bijna onmiddellijk op kan.

Glij blij door die brei :-)

Tippie: Lekker de auto in St. Christoph neerzetten en zoveel mogelijk St. Anton zelf vermijden. Of in Zurs als je aan die kant wilt gaan skien. Dan zit je zo in het gebied.

Goeie tip van @Tim, komende vanuit Pians…NOT!! Of je moet je tijd liever in de auto verdoen dan in de lift/skipiste…

Zürs: grote parkeerplaats net voor het dorp, en nog een kleine bij de Seekopfbahn. Weinig wachttijden in Zürs, maar je moet wel een beetje de weg met de liften weten om handig van de ene kant naar de andere kant te switchen

Lech: Parkeerplaats bij Schlosskopfbahn (voor als je geen zin hebt in Zürs, of als de Madlochafdaling in slechte conditie is
Lech en Zürs hebben weinig wachttijden in het dal, soms wel bij de Madlochbahn en de Rüfikopf, maar daar kom je als dagjeskier meestal niet direct 's morgens. Trittkopfbahn in Zürs kan soms even wachten zijn, maar dat ligt dan meer aan het feit dat het een pendelbaan is.

Parkeren in Stuben, komende vanuit Pians, is onzin. Dan is Alpe Rauz een betere optie, of gewoon skiend vanuit St.Anton naar Stuben.

Aanvulling: bij de Nassereinlift kan het 's ochtends behoorlijk druk zijn. Als je de lange rij wilt vermijden, ga dan toch naar de Rendllift. Daar is het 's ochtends minder druk. Bovenaan de lift is een enorm restaurant. Niet supergezellig, maar prima voor een snelle hap. Je kunt ook de dalafdaling nemen. Vlak vóór je beneden bent, is er een klein restaurant. Ga daar niet tussen 12.15 en 14.00 uur heen (druk!) Na de middag is het bij de Galzigbaan vaak veel minder druk. Je kunt dus na de lunch ‘oversteken’ (korte wandeling).
Ik vind de Heuboda (‘onder’ de Galzigbaan) een leuk restaurant met goed eten, maar het is wel prijzig…

Alvast bedankt.
en leuke resto’s aan de kanten van Lech en Warth?

Glij blij door die brei :-)

Rendl heeft een groot nadeel en dat zijn alle tweepersoonsliften.
Met 3 jongere kinderen is dat heel vervelend, we gaan die kant wel een keertje doen maar zal niet vaak voorkomen.

En heeft Lech openluchtparking? Met monovolume en skikoffer geraken we in geen enkele ondergrondse qua hoogte

Glij blij door die brei :-)

Schlosskopf-parkeerplaats is openlucht.
Qua lunch is het kwaliteitsaanbod in Lech bijna onbegrensd, tegen faire prijzen. (fair is niet direct goedkoop, maar het is zeker niet duurder dan Amsterdam). In het centrum van Oberlech heb je zo 6 goede terrassen bij elkaar, alle met bediening. Maar dat is slechts een klein deel van het aanbod. Ook in Lech-dorp zelf kun je goed lunchen, de pistes lopen tot in het hart van het dorp.
Warth is simpeler.

Ik zoek voor de tweede kerstdag een restaurant voor het diner. Jullie suggesties?
Ons hotel heeft geen restaurant.

Alvast bedankt!

@Coldfeet

Vwb parking en lunchen in Lech heeft @Flexen al voldoende info gegeven. Voor de lunch in St. Anton is de Heustadl een prima locatie. Vrijwel onder aan dalafdaling 1. Tip: ga hier rond 11.30 uur zitten voordat de echte drukte begint. Goeie snelle bediening en qua prijs niet veel anders dan de meeste hutten. Mocht je echt de rust zoeken doe dan de mooie afdaling naar Stuben en pak een lekkere goulashsoep oid bij Hotel Post (1 min lopen van lift).

Wie tot tien kan tellen kan de hele wereld bellen

Dank je Peter30

Ja, dat doen we tegenwoordig altijd al, iets vroeger gaan eten. Toen de kinderen nog in de skiklas zaten, was dat natuurlijk onmogelijk.

Glij blij door die brei :-)

@Coldfeet

Hier nog wat aanvullende info. Lang leve de voorpret

Wie tot tien kan tellen kan de hele wereld bellen

Plaats een reactie