BEWintersporters is ook beschikbaar op wintersporters.be
sluiten
Reviews Ski Arlberg

Reviews Ski Arlberg

78% beveelt dit gebied aan. Beoordeeld met een 7.8 op basis van 3856 reviews.

  • Sterke punten: Uitstekend voor gevorderden, geweldige mogelijkheden voor tochten, fantastische off-piste, geen vlakke stukken, gezellige après-ski, eenvoudig bereikbaar, erg sneeuwzeker en uitstekende variatie in pistes.
  • Zwakke punten: Duur

Wat vind jij van Ski Arlberg?


Beoordelingen van gebruikers

  • Gast946
    Gast946 3 oktober 2017 · 16:23

    Zelf ben ik nu 8 keer in Sankt Anton geweest en daarbij alle delen van Ski Arlberg ervaren, zelf heb ik louter positieve ervaringen met dit skigebied vanwege de vele verschillende uitdagingen, steile pistes, veel büchels aan het eind van de dag, toegankelijke ski routes en vele off-piste mogelijkheden. Daarnaast is het Skigebied enorm uitgestrekt na de verbinding tussen Zürs en Sankt Anton. Voor de gevorderde skiër is Sankt Anton een walhalla, zowel als je alleen op de piste als off-piste. De conditie van de piste is in de ochtend vaak goed en in de middag is er veel sneeuw los geskied en ontaan er büchels. Daarnaast biedt het skigebied in eigenlijk alle delen leuke skiroutes aan die goed toegankelijk zijn. Een echte aanrader is het om met een lokale gids te skiën en daarbij de off-piste mogelijkheden van het skigebied te ontdekken. Voor minder gevorderde skiërs is Sankt Anton mijn inziens te uitdagend, de leukste pistes kosten veel kracht als je techniek nog niet zover ontwikkeld is. Dit leidt ertoe dat je minder kilometers maakt op een dag en daarnaast vaker gedwongen bent te kiezen voor de lichtere pistes. De lichtere pistes in Sankt Anton zijn vaak niet de leukste, in Lech en Zürs vind je daarentegen wel perfecte brede pistes voor minder gevorderde skiërs en beginners (zowel blauwe als rode pistes). Voor de gevorderde skiër is met name Sankt Anton dus een absolute topbestemming, de minder gevorderde skiër vind met name in Lech en Zürs interessante pistes. Echter, ik zou Ski Arlberg alleen aanraden voor de gevorderde skiër omdat het een hoog prijskaartje heeft en het dit alleen waard is als je in staat bent alle mogelijkheden uit het gebied te halen.

    Met familie Skiër meer dan 10 jaar ervaring
  • Gast263
    Gast263 11 september 2017 · 14:48

    Overroepen skigebied. De gebieden rond Zurs was top! Apres ski is vooral gericht op Engelsen en ik had meer het gevoel in Frankrijk te zitten dan in Oostenrijk. Op een avond zelf de auto richting Ischgl gepakt en daar gaan apres skiën, wereld van verschil.

    Met vrienden Snowboarder meer dan 10 jaar ervaring
  • berrie2
    berrie2 24 juni 2017 · 17:31

    Ik ben er twintig jaar geleden geweest en twee jaar geleden weer. We zaten in Stuben. Een leuk dorp. Ik vind het gebied zwaar overschat. In Zurs loopt een een aantal pistes halverwege weer omhoog, zodat bochten draaien uit den boze is. Druk. In Lech en Zurs zijn de pistes zeer slecht aangesloten. Prikken, lopen. Niet mijn gebied.

    Met vrienden Skiër meer dan 10 jaar ervaring
  • ixyfig
    ixyfig 22 januari 2017 · 12:46

    Eerste keer Ski Arlberg , plus Après-Ski , Crazy Kangeroo ,Mooserwirt en helemaal beneden Base Camp in St-Anton Heel gevarieerd gebied voor gevorderde skiërs . In St-Anton was het druk en pistepreparatie kon naar mijn mening stukken beter . De blauwe verbindingspistes van en naar Alpe Rauz liggen er na de middag bij als echte buckelpistes. Eten op de pistes vond ik goed ook qua prijs , drank is echter in het gehele gebied duur maar was voor mij niet echt een probleem omdat het is geweten . Om mooie tochten te maken zijn er voor mij mooiere gebieden , Portes du soleil , Les Trois Vallees en Paradiski . Zonder die nieuwe liften zou het voor mij nog meer een tegenvaller zijn en dan nog want als je in St-Anton zit en je naar Zurs of verder gaat moet je op de terugweg 3 lange liften na elkaar nemen om terug te geraken .Rendl tof voor een half dagje maar daar zijn de meeste liften traag Mijn besluit , heb niet het gevoel dat ik er snel naar terug moet . Had er meer van verwacht . Vond skiën in het Zillertal en Sölden bvb ook toffer .

    Met vrienden Skiër 6 tot 10 jaar ervaring
  • Gast960
    Gast960 25 december 2016 · 10:05

    geweldig gevarieerd voor elk wat wils kies het juiste dorp voor feest of familierust super gewoon

    meer dan 10 jaar ervaring
  • Gast809
    Gast809 24 december 2016 · 14:48

    Fantastisch skigebied, elk niveau heeft een enorm aanbod aan pistes, vanaf 2016-17 is de cirkel rond en kan je gans het gebied met skies afwerken. Funpark.Super apres-ski. Toffe shops, sfeervol. Mondain gebied,niet goedkoop, schoolvakanties druk

    Met familie Skiër meer dan 10 jaar ervaring
  • Gast543
    Gast543 4 augustus 2016 · 13:16

    Zeer mooi skigebied - lekker uitgestrekt -, zeer sneeuwzeker, fantastische off-piste afdalingen en voor het grootste deel uitstekende liften. Daarnaast beschikt het skigebied over veel kinderweides en is de apres ski ook geweldig. Vanaf seizoen 2016/17 is er ook een liftverbinding tussen Stuben en Zürs dus skibusproblemen zijn uitgesloten! Nadelen van het skigebied zijn naar mijn mening - met name in Oberlech etc. - het prijsniveau (de rest valt eigenlijk wel mee (de restaurants op de berg en Stuben)) en dat het voor beginners een lastig gebied is. Ook zijn er aantal bottlenecks aan het eind van de dag (de blauwe 4 naar st. Anton) dus daar moet je je zoveel mogelijk aan aan passen. Een super skigebied naar mijn mening. Tip: als je toch geen behoefte hebt aan het echte apreskien ga dan in het goedkopere én rustigere plaatsje Stuben zitten

    Met familie Skiër 6 tot 10 jaar ervaring
  • Gast834
    Gast834 5 april 2015 · 21:40

    Pistes zeer slecht/niet geprepareerd, prijzen eten/drinken hoog en zelfs off season druk. Après ski tenten zijn allemaal boven op de pisten. Eigenlijk onverantwoord: alleen maar sneeuwhopen en zatte kerels die zonder oog voor anderen naar beneden komen.

    Met partner Skiër meer dan 10 jaar ervaring
  • Gast955
    Gast955 7 januari 2014 · 17:48

    Ramsau,Schladming, Solden, Mayernhofen maar nergens zo'n fantastische skiplek als de Arlberg. Ook reeds 3 x naar Warth-Schrocken geweest die sinds 12/2013 een geweldige uitbreiding hebben naar de Arlberg via de Auenfeldjet. Lech heeft prachtige grote pistes waar ieder zijn ding kan doen. Met Krokus voor de 2de x naar Sankt Anton. Top skigebied met super apres ski op de pistes. Mooie ervaring met skischool van Schrocken (Saloberjet) en Sankt Anton.

    Met familie Skiër 6 tot 10 jaar ervaring
  • Gast451
    Gast451 6 januari 2014 · 23:45

    Prachtig skigebied! Veel te beleven voor ieder wat wils,aanrader voor iedereen! Snap niet goed als mensen hier een slechte commentaar geven. Van mij krijgt het alvast een dikke 9!!!

    Snowboarder 4 tot 6 jaar ervaring
  • Gast700
    Gast700 30 december 2013 · 09:23

    Ik ski vanaf 1980 en dit jaar voor het eerst naar Sankt Anton geweest en het is mij zeer slecht bevallen, de pistes worden zeer slecht onderhouden na 12.00 uur zijn de pistes voor een gemiddelde skiër eigenlijk niet meer te doen zelfs de meest eenvoudige afdalingen ( die er eigenlijk maar heel weinig zijn) veranderen in buckelpistes en daar word dan voor de rest van de dag ook niets meer aangedaan. De prijzen van skipas en skischool zijn werkelijk schrikbarend duur en ook voor het parkeren van je auto op de parkeer plaatsen bij de liften vragen ze 7 euro per dag. Dit was voor mij eens maar nooit meer naar Sankt Anton am Arlberg ik raad mensen met kinderen en eigen auto dan ook aan naar andere skidorpen te kijken dat scheelt u werkelijk honderden euro's.

    Met familie Skiër meer dan 10 jaar ervaring
  • Gast635
    Gast635 20 oktober 2013 · 10:47

    Sankt Anton is voor mij echt het gebied. Zeer sneeuwzeker en topcondities tot ver in maart of zelfs april. De pistes zijn divers en uitdagend. Daarnaast zijn er ook mooi blauwe 'knalpistes' zoals de 8 die naar het pittoreske, sneeuwovergoten St.Christoff gaat. De apres ski is erg levendig in Sankt Anton, de befaamde Mooserwirt is echt super leuk. Daarnaast biedt het enigszins mondaine dorp, veel mogelijkheden om een hapje te eten. Ik heb veel gebieden gezien in Oostenrijk, zoals Isgchl, Serfaus, Solden, maar Sankt Anton is en blijft mijn favoriet. Als je er nog niet bent geweest, zeker een aanrader. Boek echter wel op tijd, want de prijzen en bezetting van de accomodaties liegen er niet om, misschien is dat het enige kleine minpunt(tje), hoewel je dat snel bent vergeten als je er eenmaal bent. Een super aanrader!!

    Met vrienden Snowboarder meer dan 10 jaar ervaring
  • Job2
    Job2 22 februari 2013 · 18:17

    Ik heb vandaag m'n laatste skidag in het mooie Ski Arlberg gehad. Het was top, en erg mooi gebied! Er is echt voor elk wat wils, de Langer Zug, de steilste piste ter wereld in Lech, maar ook megabrede blauwe pistes zoals de Osthang in Sankt Anton en de blauwe piste onderaan bij het dorp in Lech. Omdat ik de afgelopen jaren in erg grote gebieden zoals Portes du Soleil en Les Trois Vallees ben geweetst vond ik alleen de grootte van het gebied een beetje tegenvallen. We hadden al snel het gevoel dat we alles wel echt gezien hadden en de mooie tochten werden daardoor snel wat saaier. Daarnaast vond ik het ook jammer dat je niet echt tussen de bomen kan skien, meestal hebben gebieden wel wat lagere pistes waar je mooi door de bossen skiet, maar dat is hier niet te vinden. Dat waren eigenlijk de enige minpunten, de liften zijn modern waardoor alles lekker doorstroomt, ook tijdens het hoogseizoen, de pistes liggen er prachtig bij met ruime hoeveelheden sneeuw, er zijn mooie tochten te maken en voor offpiste skiers is het een grote speeltuin!

    Met familie Skiër meer dan 10 jaar ervaring
  • Gast600
    Gast600 16 januari 2013 · 20:35

    Eh St. Anton blijft top je moet er alleen niet zijn in het hoogseizoen . De apre ski op de mooserwirt is top de beste tent van Oostenrijk. Tip blijf tot het eind dan even naar beneden skieen. Het enige wat minder is is de prijzen daar maar ja effe doorsparen. En als beginner moet je er niet zijn. Ik kom er al 12 jaar veel plezier daar als je gaat.

    Skiër meer dan 10 jaar ervaring
  • Paskal
    Paskal 4 december 2012 · 21:10

    Eind 2011 zijn we voor de eerste keer in St.Anton geweest. In die week deed hij zijn naam als Schneeloch wel direct eer aan: er viel zo'n 50 cm sneeuw per dag gedurende drie dagen. Het skigebied van St. Anton kenmerkt zich door de wat moeilijkere pistes. De pistes in Lech zijn een stuk eenvoudiger. Nadeel is dat beide gebieden uitsluitend met de bus met elkaar verbonden zijn en dit schijnt met name in de drukkere periodes nog wel eens voor chaos te zorgen. St.Anton zelf is net zoals Lech verre van goedkoop qua eten e.d. Wij vonden het in Lech prettiger skiën en zodra het wordt verbonden met het gebied van Warth (planning in seizoen 2013-2014) dan wordt dat ook een aardig omvangrijk gebied. Mogelijk dat we dan nog eens terug gaan, maar Serfaus spreekt ons als Oostenrijks skigebied meer aan.

    Met partner Skiër meer dan 10 jaar ervaring
  • D
    D 11 april 2012 · 15:55

    Snowboardtrip in Paasvakantie. Door zonnige weer en hoge temperaturen lagen de pistes er vaak zwaar bij (zeker de zuidelijk gelegen pistes van St.Anton). Aan te raden is zoveel mogelijk de zon te volgen, zijnde s morgens starten met oostelijke/zuidelijke pistes van St.Anton en s middags overschakelen op noordelijke en rustigere pistes van Rendl/Stuben. Busverbinding naar Zurs/Lech zeker de moeite waard, wel tijd in het oog houden voor terugkeer. Uitbundige apres-ski langs dalafdaling, gezellig dorp met vele restaurantjes. Komen graag nog eens terug voor off-piste in poeder te boarden/skiën (wat nu door gebrek aan verse sneeuw minder interessant was). Aanrader voor de meer gevorderde, sportieve wintersporter..

    Met vrienden Snowboarder meer dan 10 jaar ervaring
  • DrDrums
    DrDrums 6 maart 2012 · 19:32

    Erg mooi skigebied maar,..........echt veel te druk. Wachttijden bij de vanuit Santk Anton tot een 20 minuten maar dat viel nog te doen,maar het file skien is echt waardeloos. En maar meer en meer en meer mensen de liften in jagen de overvolle pistes op. Nee zo gaat een in potentie mooi gebied aan zijn eigen succes ten onder. Ik kom er in ieder geval nooit meer,.. VRESELIJK!!

    Met familie Skiër 6 tot 10 jaar ervaring
  • Jeroen
    Jeroen 12 februari 2012 · 15:36

    Ski Arlberg is een superbestemming. Naast de 280 km pistes zijn er 150 km skiroutes te vinden, los van alle overige offpiste mogelijkheden welke hier erg groot zijn. Met 1 pas kun je in feite elke dag een andere kant op. Liften zijn erg goed en over t algemeen erg modern. Nergens lange wachtrijen gehad eind januari/begin februari jongstleden. Capaciteit qua eetgelegenheid vond ik tegenvallen. Over het algemeen zijn het toch vreetschuren, en ook in het dorp is het druk: na 19:00 kun je zonder wachttijd haast nergens meer terecht om te eten, omdat dan de apres-ski tenten op de piste 1 leeg beginnen te lopen. Internationaal gebied, hoog niveau skiers. Goede sneeuw, prachtig gebied. Verbinding naar Zurs/Lech is met de bus rampzalig, helaas. Een taxi is uiteindelijk wanneer je geen eigen vervoer hebt misschien wel beter. Wel zijn er ook daar mooie pistes, goede offpiste en is de Weisse Ring ook een leuke bezigheid.

    Met vrienden Snowboarder 6 tot 10 jaar ervaring
  • piet verdriet
    piet verdriet 5 februari 2012 · 17:51

    prachtig gebied om te skieen en te boarden. maar veel teduur het eten en drinken soms gewoon belachelijk.van st anton naar lech betaal je 6 euro pp met de bus.maar van st anton naar st christoph is gratis.betaal daar 1.20 pp naar alpen raux en stap dan in de gratis skibussen richting zurs of lech die komen 4x per uur en de bus van st anton naar lech 1x.gewoon belachelijk maar weet dat maar voor die tijd.oosterijkers daar zijn arrogante mensen.ze hebben zoiets van de mensen komen hier toch wel.

    Met partner Skiër 1 tot 4 jaar ervaring
  • Wout
    Wout 2 januari 2012 · 18:25

    Voor off piste skiërs is dit helemaal het einde. Voor ervaren piste skiërs ook. Minder ervaren skiërs kunnen beter een ander gebied uitzoeken. Er zijn hier veel mogelijkheden, met Lech erbij helemaal. Platte stukken waren er zeker, maar deze zijn er in meerdere gebieden. Gezellige hutjes heb je zeker wel! De Arlberg heeft over het geheel gezien een goede liftcappaciteit met weinig wachtrijen. De enorme sneeuwval hier is bij iedereen wel bekend. Vele verschilende nationaliteiten en de apres ski liegt er niet om. En het is ook nog eens zeer goed te berijden vanaf de lage landen. Alles is hier wel duurder dan in andere oostenrijkse gebieden. Nog eens? Jazeker.

    Met familie Skiër meer dan 10 jaar ervaring
  • wtr
    wtr 25 juli 2011 · 17:25

    Verreweg het beste gebied van Oosterijk!!! En hoort bij de top 3 gebieden van Europa. Ik zit gemiddeld 5 weken per jaar in de sneeuw en heb in heel veel gebieden geboard maar st. anton blijft een topper. Geweldige Off-piste, het grootste sneeuwgat van Oosterijk gezellig dorp. enzv. Voor de gevorderde skier/boarder een echte aanrader!!! Groetjes wtr

    Met partner Snowboarder meer dan 10 jaar ervaring
  • Jan
    Jan 22 maart 2011 · 11:24

    Afgelopen week, 12 t/m 19 maart, naar Sankt Anton geweest en een erg leuke (en warme!) tijd gehad. Mijn ervaringen gaan vooral over het deel van het gebied bij Sankt Anton. Sneeuw & temperatuur Aangezien er al een lange tijd geen verse sneeuw was gevallen, had ik er een hard hoofd in. Eenmaal in het dorp aangekomen bleek daar inderdaad geen sneeuw te liggen, maar de dalafdalingen werden erg goed bijgehouden, waardoor je toch nog helemaal naar beneden kon boarden. Vanwege de vele zon en hoge temperaturen (op een gegeven moment was het 20 graden in de zon!) moest je goed uitkienen waar je ging boarden. In de ochtend was het nog leuk om de dalafdalingen te doen, maar in de middag was dat zulke pap, dat je die enkel nog gebruikte om daadwerkelijk beneden te komen. Zo rond het middaguur was het dus zaak om hoog in het gebied te blijven. Na de lunch staken we vaak over naar de Rendl gondel (aan de andere kant van het dorp), want daar zit je op de noordkant van de berg en heb je dus minder last van de papsneeuw. Eén dag zijn we thuis gebleven omdat het toen erg hard regende, gelukkig werd dit de volgende dag goed gemaakt met een verse laag poeder! Skigebied Het skigebied viel me eerlijk gezegd een beetje tegen. Er zijn er drukke liften waar je erg lang staat te wachten (bv de Sammermoos) en zoals al vaker te lezen is, zijn er veel vlakke stukken. Als boarder is dit niet echt ideaal en als het zicht slecht is, is het zeker dat je dit soort stukken niet haalt zonder je board uit te trekken. Daarnaast is het niet gemakkelijk om door te steken naar een ander stuk. Vaak moet je terug naar de lift beneden om dit voor elkaar te krijgen. Ook valt het me toch tegen dat de twee delen van het gebied niet zijn verbonden, terwijl dit met één enkele gondel al op te lossen is. We zijn één keer naar het andere deel van het gebied gegaan met de taxi vanaf Alpe Rauz. Daar hebben we een grote ronde gemaakt vanaf Züg via een mooie skiroute naar Oberlech en vervolgens via Lech naar Zürs. Dat was erg leuk, maar over dit gedeelte kan ik weinig zeggen, omdat we er als een dolle doorheen gegaan zijn om het nog te halen. In dit gedeelte van het gebied is het echter erger met de kluunstukken, erg vervelend. Off-Piste Het gebied staat bekend om zijn off-piste mogelijkheden. Vanwege het ontbreken van sneeuw in de off-piste gebieden, heb ik hier enkel de laatste dag van kunnen genieten. Maar dit was dan ook wel erg goed. Er is erg veel ruimte tussen pistes om los te kunnen gaan en door de vorm van het gebied, hoef je je niet snel zorgen te maken waar je uitkomt, omdat je vaak gemakkelijk weer door kan steken naar een lift of een andere piste. Apres ski De apres ski is in Sankt Anton wat anders dan ik gewend ben. Normaliter ga ik direct vanaf de piste de kroeg en als ik dan honger heb ga ik naar huis om te koken. Hier gaat het echter allemaal wat anders. De leuke apres ski tenten zitten allemaal op de piste en gaan rond acht uur dicht. Als je dan nog door wil gaan, dan zul je toch echt moeten wachten tot de avondkroegen rond 22u weer open gaan zodat je tot een uur of 4 nog kan feesten. Aangezien ik de volgende dag altijd weer vroeg op de piste wil staan, heb ik dit niet gedaan, maar de mogelijkheid om langer door te gaan bij de vroege apres ski is er dan niet echt. Omdat iedereen het altijd over de Mooserwirt heeft, ben ik daar natuurlijk gaan kijken. Maar wat een ellende is dat zeg, veel te druk, oude mannen die jonge meisjes proberen te regelen, en aan drank komen is ook lastig! Wij hebben de voorkeur gegeven aan de Krazy Kangeroo, gezellig druk, goed feestje iedere avond, goed personeel, helemaal top. En een stuk naar beneden boarden met flink wat biertjes op blijft natuurlijk hilarisch. Dan is het toch wel fijn dat er papsneeuw ligt.

    Met vrienden Snowboarder 6 tot 10 jaar ervaring
  • PINNOKIO
    PINNOKIO 2 februari 2011 · 10:24

    Net terug uit st-anton,viel me lelijk tegen. Heel veel platte stukken, veel te duure hotels en apres ski zonder ambiance. Enkel de off piste ervaring was zeer goed dit was gewoon super. Ik ga volgende keer terug naar Solden veel meer sfeer, goedkoper, betere hotels, mooie vrouwen, snellere liften....

    Met vrienden Snowboarder meer dan 10 jaar ervaring
  • Yannick
    Yannick 31 januari 2011 · 17:55

    ERVARING: Mégève, Val d'Isere - Tignes, Les2Alpes, Les Trois Vallées, Flachau, Saalbach-Hinterglemm... DORP: Gezellig en bruisend dorp (deels autovrij). Ietwat sportieve, chique sfeer (sportwinkels - oude hotels). SKIGEBIED: Weinig geschikt voor de beginnende skiër. Mooie, tamelijk lange afdalingen met vooral rood en donkerrood. Voor snowboarders wel enkele irritante verbindingsstukken). Ga voor de afwisseling zeker een dag naar Lech / Zürs (15 minuten per bus, afstappen in Zürs en met een mooie skiroute naar Lech!). APRES-SKI: Veel après-ski bars langs de pistes. Veel volk maar weinig ambiance en feest gezien 85% mannen, weinig goeie muziek (elke dag hetzelfde) en (ondanks royaal budget) dure drank (130 euro voor een flesje baco), vooral dan in de zwaar overroepen Mooserwirt (beter Kraz Kanguruh of Piccadilly). ETEN: Overdag is de Rodel Alm een aanrader onderaan de rood - zwart piste nr. 25 richting Nasserein. Te weinig goede, gezellige restaurants in het dorp en op de piste in verhouding met het aantal skiërs en het internationale imago. CONCLUSIE: Leuk maar had er meer van verwacht. Volgend jaar toch eens Ischgl proberen.

    Met vrienden Snowboarder meer dan 10 jaar ervaring
  • Piwi
    Piwi 9 januari 2011 · 12:56

    Net terug uit St. Anton. Gewoon een pracht gebied. Volgens mij een van de mooiste gebieden van oosterijk. Wij zijn al in een aantal gebieden geweest (2x Hinterglemm, Gelos, Solden, Flachau) maar dit gebied steekt er wel echt bovenuit. Niet echt voor beginners, en die zie je ook bijna geen pistes. Verders had ik nogf nooit zoveel off piste mogelijkheden en skiroutes gezien. Wat nog wel jammer is dat er geen verbinding ligt tussen st. anton en lech. Dus je moet met een busverbinding. Op het moment dat wij er waren, waren er bijna geen hollanders wel veel duitsers engelsen en russen. Wij waren de eerste week van januari dus redelijk hoogseizoen. Wat ook een beetje tegenviel was de prijs bij de mooserwirt betaal je gewoon 6 euro voor een halve liter bier. Maar de sfeer van deze hut maakt dit wel wat goed. Maar ook zijn er zijn een heleboel alternatieven. Gewoon piste 1 in st. anton naar beneden om 3 uur en het is altijd prijs. In de andere gebieden waar wij zijn geweest lagen de prijzen een stuk lager. Het eten was wel gewoon overal goed, alleen weinig van die gezellige kleine hutjes op de pistes, maar alleen van die grote freetschuren. Maar tot slot de negatieve kanten wegen niet op tegen de positieven dus ik kan dit gebied zeer aanbevelen.

    Met vrienden Skiër 4 tot 6 jaar ervaring
  • Jos
    Jos 25 oktober 2010 · 12:17

    Fantastisch skigebied. En de Mooserwirt in St Anton is natuurlijk een van de beste apres ski gelegenheden van Oostenrijk. Afgelopen jaar voor het eerst gevlogen (naar Friedrichshafen) en dat is erg goed bevallen.

  • Anoniem
    Anoniem 8 juli 2010 · 01:13

    Gewoon een topgebied in Oostenrijk! Ga al jaren naar Oostenrijk en Frankrijk,(Espace Killy, Trois Vallees, La Plagne, Les Deux Alpes, Les Sybelles, Serfaus, Silvretta Arena, Wildschonau, Kaprun) dus denk dat ik kan beoordelen waar ik het over heb. Dit gebied combineert de hochalpine ervaring van Frankrijk met de sfeer van Oostenrijk. Sneeuwconditie is altijd prima, ik denk dat dit een van de weinige gebieden is in Oostenrijk waar dat van gezegd kan worden. Off piste is werkelijk waar briljant. Daarnaast is de sfeer in de dorpen second to none (In lech Krone/Tannenberg, St. Anton de Poststube, briljante live muziek)! Ben in Lech en St. Anton geweest, allebei anders maar allebei erg leuk. Het zou wel leuk zijn als er ooit nog een skiconnectie komt naar St. Anton (achterkant Valluga, maar verwacht dat niet snel. De bus duurt echter maar 10 minuten tussen St. Cristoph en Zurs (de mensen die hier roepen dat dat een half uur duurt hebben waarschijnlijk van St. Anton naar Lech gereisd, dit moet je ook niet doen!). Gewoon opstappen bij Alpe Rauz en uitstappen in Zurs!

  • Anoniem
    Anoniem 10 maart 2010 · 16:09

    Leuk gebied voor een weekend en voor wie niet te veel wil skien. Er zijn te veel flessenhalzen, kluunstukken en prikstukken. Sommige liften zijn eenvoudig niet te bereiken zonder 100 meter te prikken of the klunen. Daarnaast staan er op strategische plekken enkel sleepliften. Een tour maken zonder sleepliften is praktisch onmogelijjk dus voor snowboarders is dit een no-go area. wel ideaal gebied voor off piste skien/ boarden met hele mooie ski routes.

  • Anoniem
    Anoniem 8 februari 2010 · 20:33

    Net terug van een lang weekend St.Anton. Was even vergeten dat dit gebied weliswaar uitdagend is maar je ook regelmatig moet klunen om over heuvels of bij liften wilt komen. Heel irritant. Verder topgebied veel off-piste (Rendl) en absoluut veel apres ski en goede restaurants. Voor kinderen en beginners een minder gebied in mijn ogen.

  • Anoniem
    Anoniem 7 februari 2010 · 01:18

    Wat een top gebied!!! hou je van uitdagende pistes en offpiste dan is dit het beste gebied van oosterijk en staat zeker is de top5 van europa. aleen is dit gebied minder geschikt voor beginnens

  • Anoniem
    Anoniem 1 februari 2010 · 18:42

    reactie t.a.v. onderstaande: Wie heeft er ooit gezegd dat Sankt Anton evenveel kilometers heeft als de grote franse skigebieden? Sankt Anton zelf in ieder geval niet. Onderstaande skier heeft het niet over Lech en Z?(zelfde skipas). Vergeten? Zelf niet bezocht? Feit voor velen blijft dat het Arlberg-gebied qua sfeer erg veel meer heeft te bieden dan bijvoorbeeld het door Hollanders overlopen Val Thorens. Daar zijn inderdaad erg veel skikilometers te vinden, maar het ontbreekt aan heel wat andere dingen....

  • Anoniem
    Anoniem 31 januari 2010 · 11:50

    St Anton kan wat grootte betreft niet tippen aan de Franse gebieden en van de befaamde apres ski is me (te) weinig gebleken. Het gebied heeft mooie off-piste mogelijkheden. De prijzen zijn inflated.

  • Anoniem
    Anoniem 11 december 2009 · 15:53

    Het is een fantastisch gebied. Afgelopen jaar twee weken geweest, en aankomend jaar weer een ruime week. Er is voor ieder wat wils, de moeilijkheidsgraad van de piste valt absoluut mee. In onze groep zitten een aantal beginnende skiers, en die hadden weinig problemen met afdalen. De prijs van drank en eten ligt ontzettend hoog, maar dat kun je van te voren inschatten, het is mondain, en zonder centen zul je er niet eens volop kunnen genieten. De kers op de taart voor dit gebied is de Mooserwirt, deze tent is niet te evenaren, de sfeer, de mensen, de muziek....geweldig.

  • Anoniem
    Anoniem 31 maart 2009 · 21:55

    De Rendl-Bahn wordt komende zomer vervangen door een moderne 8 pers gondelbaan Het dalstation komt veel dichter bij het dorp , waardoor Galzigbahn en Rendlbahn op loopafstand van elkaar komen te liggen.

  • Anoniem
    Anoniem 16 maart 2009 · 20:41

    Ben het helemaal eens met de (3) hieronderstaande meningen. Kan het niet beter verwoorden...(Oh ja, de Kandahar is tot 5 - 6 uur \'s ochtends open en draaien ze aardige house).

  • Anoniem
    Anoniem 4 maart 2009 · 20:41

    Na div.wintersportvakanties te hebben doorgebracht in o.a. Val Thorens,Solden,Hinterglemm,Saas Fee,Ischgl dit keer Sankt Anton bezocht in begin febr.Sankt Anton staat als een uitdagend goed gebied bekend bij de gevorderde boarders en skieers.Grotendeels klopt dit ook wel omdat de pistes over het algemeen wat \'\'pittiger\'\' te noemen zijn.Het gebied biedt ook wel mogelijkheden voor de minder gevorderden onder ons,maar beduidend minder dan bijv.saalbach/hinterglemm wat voor beginners veel meer mogelijkheden bied.Op off-piste gebied is het goed te noemen,dit is ook wel te merken aan het niveau van de gemiddelde skieer/boarder die je hier tegenkomt.Supergroot is het gebied niet,maar als je na een paar dagen de pistes hebt gezien aan de ene zijde van het dorp is er altijd nog de mogelijkheid om aan de andere zijde van het dorp het gebied Rendl te pakken,wat verrassend veel mooie afdalingen biedt.Dit gedeelte van Sankt Anton lijkt een beetje een \'\'vergeten\'\' gebied te zijn bij veel mensen,maar het zit vol met mooie afdalingen.Enigste minpuntje zijn de zeer ouderwetse trage cabineliftjes om bovenaan dit gebied te komen.Ook is een trip naar Lech (met bus) aan te raden,mede door de perfect geprepareerde (makkelijke) pistes die hier volop te vinden zijn. Qua dorp ademt Sankt Anton een knusse authentieke Oostenrijkse sfeer uit. Apres-ski vind je uiteraard in de bekende (of beruchte) mooserwirt.In tegenstelling tot de bevindingen van sommige anderen vind ik de uitgaansmogelijkheden in het dorp niet tegenvallen.De Anton bar onderaan Galzig is heerlijk met lekkere club sound en live dj en de post keller onder Hotel Post is ook een plek waar het goed vertoeven is met lekkere dansmuziek.In tegenstelling tot vele andere skidorpen gaat het uitgaansleven hier gewoon door tot zo,n 04.00 u s,nachts....De aansluitende piccadilly pub is ook niet verkeerd als het qua muziek wat minder heftig mag. Men denkt vaak dat Lech de boventoon voert qua prijsniveau,maar Sankt Anton is toch nog even wat duurder. De prijzen bij de Mooserwirt en de post keller bewezen dit wel.Ook het nuttigen van een maaltijd op de piste viel bij ons aanzienlijk duurder uit dan dezelfde maaltijd op de pistes in Lech. Desondanks heeft dit dorp met z,n uitdagende pistes toch een plek in m,n hart gekregen en denk ik dat ook de volgende wintersport trip weer hier naar toe leidt.....

  • Anoniem
    Anoniem 4 maart 2009 · 13:32

    Ben net terug van mijn 15e St.Anton vakantie. het is en blijft er TOP !!!! voor de gevorerde skieer is het een waar mekka, ben in veel gebieden geweest maar geen kan tippen aan St.Anton. Het is er druk maar door de vele pistes en moderne liften is dit geen probleem. EEN TIP, ga zeker eens naar Zurs (ca 15 met de auto en gratis mega parkeerplaats bij de liften) en maak een rondje Zurs, Lech, Zurs doe je ca 1,5 uur over en is werkelijk te gek. St. Anton is NIKS voor beginners !!!!!! die hebben voldoende andere gebieden tot hun beschikking.

  • Anoniem
    Anoniem 19 februari 2009 · 21:28

    St.Anton staat al tientallen jaren bekend als het beste skioord van Oostenrijk en wordt algemeen beschouwd als 1 van de beste skidorpen ter wereld. Helaas trekt deze faam ook veel skiers voor wie St.Anton niet geschikt is. St.Anton is inderdaad sneeuwzeker, heeft een gezellig dorp en een uitbundige apres-ski. En het heeft een prachtig skigebied. MAAR!!! Dit skigebied is niet geschikt voor skiers met weinig ervaring, of skiers die van de heerlijke autobaan-pistes in Frankrijk of bijv. Ischgl houden. Want dat soort pistes is niet het sterke punt van St.Anton St.Anton biedt vooral pittige pistes (rood is vaak eigenlijk zwart; en zwart wordt in de loop van de dag een buckelpiste) En vooral: heerlijke uitdagende routes, overal waar je maar kijkt. Bovendien is St.Anton het grootste schneeloch van Oostenrijk...

  • Anoniem
    Anoniem 12 januari 2009 · 00:42

    St.Anton is ideaal voor gevorderde skiers die gek zijn op gave routes en moeilijk pistes. Skiers ook die weten dat je beter niet op de bonnefooi naar een top-skioord kunt gaan. Wat een gezeik over de hotels hieronder... I.i.g. niets voor types als Roel, die kunnen inderdaad beter doorrijden naar de lichtblauwe pistes van het schreeuwerige Ischgl

  • Anoniem
    Anoniem 11 januari 2009 · 20:23

    Ben in 2007 voor een lang weekend richting sankt-anton gereden. We zijn toen smiddags vanuit nederland vertrokken. Toen we \'s avonds bij enkele hotels gingen zoeken naar een slaapplaats werden we als midden 20 ers niet eens aangekeken. (waarschijnlijk omdat we er niet rijk en kakkerig genoeg uitzagen) Bij de meeste hotels was er geen plek en de meeste hotels wilden ons niet eens helpen om bij collega hotels te informeren (iets wat in de meeste gebieden in oostenrijk wel gebeurd met een glimlach). Vervolgens hebben we een slaapplaats gevonden in een dorp verderop. We hebben nog 1 dag geskied in sankt-anton, maar aangezien de pistes bijzonder slecht werden geprepareerd en je elke keer in die vervelende grote gondel moet om bij enigzins goede sneeuw te komen zijn we de andere 3 dagen naar ischgl gereden. Dit is in tegenstelling tot sankt anton een top-gebied en loopt er significant minder koude kak rond. Voor ons dus nooit meer sankt-anton. Groeten, Roel

  • Anoniem
    Anoniem 23 november 2008 · 20:22

    Tja, \'Stanton\' wat maakt het nu zo aantrekkelijk? Ik denk dat het ? van de weinige Oostenrijkse skigebieden is waar het \'echte\' ski?gecombineerd kan worden met de befaamde apr?ski. Mondain karakter wordt er ook aan toegevoegd met een gebied als Lech. Fabelachtige off-piste mogelijkheden, zoals de afdaling aan de achterzijde van Rendl! Tevens het broeierige gevoel dat de Arlbergse skischool de eerste was in de geschiedenis van het Oostenrijkse alpineski? althans heb ik mij laten vertellen! Ik heb tot op heden veel mogen beleven in het hooggebergte. Europa tot aan de Canadese en Amerikaanse Rockies. Voornamelijk ge? op het off-piste karakter en eerlijkheid gebied mij te vermelden dat St Anton een enorme aantrekkingskracht blijft uitoefenen om er weer te gaan ski? Mijn mening.....Helemaal Top!

  • Anoniem
    Anoniem 26 maart 2008 · 19:47

    Grappig, de onderstaande beoordeling: Als je niet veeleisend bent, dan is Arlberg een goede keuze..... Toch maar \'ns bellen met de Koningin, om te vragen waarom ze hier toch al zo lang op vakantie gaat.....

  • Anoniem
    Anoniem 11 maart 2008 · 16:03

    Ik ben vorig jaar aan het einde van het seizoen naar St. Anton geweest. Prima pistes op zich. Lang niet zo mooi als in Frankrijk maar het viel me niet tegen. Wat me wel zwaar tegenviel was het feit dat je om 16:00 van de piste af gestuurd wordt teerwijl er prachtige sneeuw ligt en de zon hoog aan de hemel staat. Ook de terrassen op de piste gaan dan dicht en je moet gewoon naar beneden. In St. Anton was niet veel te doen. Een paar cafe\'s en natuurlijk de Mooserwirt. Maar dat is alleen leuk als je van carnaval houdt. Dat is volgens mij het verschil tussen Frankrijk en Oostenrijk...In Frankrijk heb je als apres ski terrassen in de zon, caf?s met live muziek en wat discotheekachtige barren. En in Oostenrijk is het carnaval. Keiharde stampmuziek en alleen maar bier drinken. Dat het een groot skigebied zou zijn is een beetje nep want je moet eerst een half uur met de bus. Dat noem ik niet een groot skigebied, dat noem ik een aantal middelgrote skigebieden. De Oostenrijkers waren erg chagrijnig. Vooral in de restaurants. Maar dat kan ook komen doordat het het einde van het seizoen was en dat ze er genoeg van hadden. In Frankrijk kom ik eigenlijk altijd hele vriendelijke mensen tegen die je groeten op straat en spontaan zijn. Maar dat is aan het einde van het seizoen misschien ook anders. Het is een sneeuwzeker gebied maar dat betekent ook dat het een gebied is met veel neerslag. Dus minder kans op mooi wer. Dat zie je ook wel aan het feit dat sommige stoeltjesliften een overkapping hebben. Voor iemand die van carnaval houdt, niet veeleisend is qua skigebied een prima keuze. Voor iemand die van gezelligheid houdt, aardige mensen en een uitgebreid skigebied wil zou ik toch echt Frankrijk aanraden (Paradiski bijvoorbeeld).

  • Anoniem
    Anoniem 29 februari 2008 · 20:17

    Dit jaar voor 2e keer naa Z? topdorp. Goede pistes, prima liften en uitstekende sfeer. Niet schreeuwerig zoals zovele andere Oostenrijkse dorpen. Hotels zijn prima, prijs-kwaliteit verhouding ok. Absolute aanrader voor de liefhebber en ook voor gezinnen !

  • Anoniem
    Anoniem 25 februari 2008 · 17:29

    E?van de beste skigebieden in de Alpen. Uitdagend, gevarieerd, sneeuwzeker en goede apres-ski, sfeervolle dorpen. Minder geschikt voor beginners, super voor off-pisteliefhebbers. Heerlijk lunchen in Oberlech. Skipas geldig in St.Anton e.o. & Lech e.o., dit zijn twee gescheiden gebieden die je per auto of skibus binnen 30 minuten bereikt.

  • Anoniem
    Anoniem 25 februari 2008 · 14:19

    Voor het eerst in St. Anton geweest. Prachtig gebied maar niet echt geschikt voor de mindere skier. Blauwe pistes zijn vrij steil en hobbelig en niet altijd even breed. Andere skigebieden waar je wel voor betaalt liggen ver weg dus zijn niet zo snel bereikbaar. Voor de gevorderde skier een ideaal gebied maar dus niet voor beginners.

  • Marian
    Marian 23 december 2007 · 16:26

    We zijn net teruggekomen van St.Christoph en hebben heerlijk 5 dagen geskied.was niet druk (vlak voor de kerst). Vond het gebied iets tegenvallen. Juist omdat er heel hectisch over wordt gedaan, had ik hele hoge verwachtingen. Je kunt er inderdaad goed off-piste skie? maar dat gaat in een heleboel gebieden - vooral in Zwitserland - heel goed en heel spectaculair. Ik ga er vast nog eens heen, maar dan omdat er in St. Anton meer sneeuw ligt dan in andere gebieden.

  • Jan Jaap
    Jan Jaap 5 december 2007 · 18:21

    -supersneeuwzeker, uitdagend, heerlijke restaurants op piste, internationaal publiek (niet overlopen door Nederlanders), goede liften, perfecte offpiste, stijlvol. Makkelijk bereikbaar vanuit NL. -niet goedkoop, skigebieden Lech en St.Anton niet aaneengesloten

  • Mark
    Mark 28 november 2007 · 00:51

    Geweldig gebied, volgens mij voor heel veel mensen. Wat is een gem. nederlander, volgens mij bestaat zoiets niet. Het is in ieder geval niets iets waar ik mij mee identificeer. Kom al jaren in dit gebied, en ook voor beginners is hier wat te vinden. Volgens mij behoort de ski-school tot de beste in de wereld en de sfeer is ongeevenaard.

  • peter
    peter 5 november 2007 · 21:53

    Dit skigebied kan m.i. claimen te behoren tot de beste van de Alpen en in ieder geval zonder twijfel als het beste van Oostenrijk. In weinig andere gebieden vind je zo\'n uitgelezen combinatie van uitmuntende ski-mogelijkheden, sfeer en sneeuwzekerheid. Alleen St.Anton is op zich zelf al de moeite waard om z\'n off-piste mogelijkheden, uitdagende pistes en mondain-sportieve sfeer. Lech vult dit aan met een prachtig gelegen, romantisch dorp, perfecte sneeuw en uitgelezen restaurants. St.Christoph, Zurs en Stuben zijn stuk voor stuk unieke, kleine skidorpen. Niet zo uitgebreid als de Franse resorts, maar nog steeds zeer uitdagend voor de beste skier, en veeeeeel meer sfeer. Minder perfect aaneengesloten als Ischgl, maar betere off-piste en niet zo schreeuwerig en plat. Net zo goed eten als in de Dolomieten, maar veel meer sneeuw. Een tip voor de beginnende/rustige skier: Ga niet naar St.Anton, het skigebied is te lastig voor u. Kies dan liever voor Lech, maar verwacht hier geen apres-ski als in Westendorf of Hinterglemm... (godzijdank niet.....)

  • Marie
    Marie 5 oktober 2007 · 12:30

    Druk, duur. Tja, inderdaad een pittig gebied, zeker voor de gemiddelde Nederlander die 1 week per jaar skied. Met slecht weer (en dat heb je vaak in Arlberg, de schaduwzijde van sneeuwzekerheid is dat het vaak sneeuwt, lang sneeuwt en ook nog eens erg hard sneeuwt..) zijn de blauwe pistes al behoorlijk lastig: druk, buckelig, en behoorlijk smal. St. Anton is zeker geen gebied voor de middelmatige skier. Die verbinding met Lech komt er gewoon nooit, forget it. Ze zijn daar niet gek in Lech, ze zitten ?t niet te wachten op de massa. Dat merk je nu ook aan alles: er worden maar een beperkt aantal dagpassen verkocht en de accomodaties zijn er schreeuwend duur. Het moet exclusief blijven. Bij Albona en Rendl kan je prachtig off-piste, en je hebt nog nooit zoveel skiers met een helm op gezien. Als je in dit gebied off-piste gaat raak je de weg zo kwijt.

  • steve v. uit Hasselt Belgie
    steve v. uit Hasselt Belgie 27 augustus 2007 · 17:37

    Dit jaar in Maart zijn we er geweest.Sankt anton is een skigebied voor gevorderde skiers met goede off-piste mogelijkheden (valuga). Het is slecht aaneengesloten, zo wordt sankt anton alleen al door een straat gescheiden in 2 ski-gebieden. Voor in Lech te gaan skieen,dat zeker de moeite is, wacht je een busrit van een half uur. Dit zijn enkele mindere punten die ruim gecompenseerd worden door de beste apres-ski bar van heel Oostenrijk: mooserwirt. Zeker een vakantie waard dit gebied.

  • Schoupske
    Schoupske 21 maart 2007 · 15:49

    super skigebied voral voor de gevorderde, niet veel bijzonders voor families. Overnachten incentrum veel duurder dan erbuiten, doch uitstekend georganiseerde busverbindingen, nergens wachttijden,enz.... Al bijna overal geweest, plaatsen in Frankrijk, Oostenrijk, Italie, Zwitserland, maar St Anton blijft mijn favoriet als ik zonder kinderen ga.

  • Mark
    Mark 18 maart 2007 · 19:53

    St. Anton is super. Wel een nadeel van het gebied is dat je erg afhankelijk bent van de Vallugabahn. Wanneer deze eruit ligt (door weerstomstandigheden) wordt het erg moeilijk om in het gedeelte van Stuben te komen. Ander nadeel is dat er nog geen verbinding is met het gebied van Zurs/Lech. Toch raadt ik het iedereen aan om naar dit gebied/plaats te gaan. Tip: Rendl en een dagje Lech Bontjassen kijken.

  • Frank
    Frank 4 maart 2007 · 17:55

    Ik had heel wat verwachtingen bij dit skigebied. We hebben het ook gekozen omwille van de sneeuwzekerheid. Nochtans voldeed dit skigebied niet aan mijn verwachtingen. Ik vind het een beetje overroepen allemaal. Het is best een prettig gebied om te skien, maar ik heb al betere gebieden bezocht. Daarnaast stikt het er van de Engelsen en Scandinaviers... Wel een aanrader is de Mooserwirt. Apres ski op en top wat je nergens anders meemaakt.

  • Paul
    Paul 20 februari 2007 · 21:45

    Ski-Arlberg is het beste wat je in Oostenrijk kunt vinden. Mits je een goede skier bent!! Sankt Anton is niet geschikt voor de gemiddelde Nederlandse skier; het skigebied is pittig, en alleen als je van off-piste houdt en buckels, zul je St. Anton echt weten te waarderen. Het is ook opvallend hoeveel goede skiers je hier ziet. Veel ski-magazines en ski-atlassen rekenen St.Anton tot de beste off-piste gebieden ter wereld; het gebied wordt vaak genoemd in rijtjes met Verbier, Val d'Isere, La Grave. De sfeer is internationaal en sportief, met een licht mondaine inslag. Heel anders als bijvoorbeeld in Ischgl, waar het veel meer om apres-ski gaat. Lech - ook op de Arlberg-skipas - is veel bedaagder en chiquer. Veel makkelijke pistes, bijna altijd goede sneeuw en comfortabele liften. Heerlijke lunch in de restaurants in Oberlech. Mooie skironde Lech-Zurs-Zug-Lech. Gave ongeprepareerde skiroutes van de Rufikopf terug naar Lech

  • Rogier
    Rogier 13 februari 2007 · 21:10

    Wij zijn er vorig jaar aan het einde van eht seizoen geweest. Het was ook duidelijk te merken dat de mensen die in het gebied werkzaam zijn er genoeg van hadden. Voor de vakantie hadden we ons veel voorgesteld van de Mooserwirt, maar ook daar was het vuur eruit. Vergeleken met Ischgl en Sölden vind ik dit gebied zwaar overschat. Ga er zeker niet meer naar toe.

  • Maarten
    Maarten 5 februari 2007 · 15:04

    Ik heb inderdaad gezegd dat St. Anton niet authentiek is. Ik weet dat St. Anton al veel langer bestaat dan bv La Plagne maar ik bedoelde dat het ook veelal nieuwere gebouwen zijn, puur in gebruik voor wintersporter en weinig Oostenrijkse bevolking. Wat betreft de apres-ski is het grote verschil tussen Frankrijk en Oostenrijk dat het in Frankrijk draait om terrassen, café's met live muziek en wat discotheken en in Oostenrijk is het meer een carnavalsfeer.

  • Pieter
    Pieter 22 januari 2007 · 17:49

    Ski Arlberg behoort tot de beste skigebieden van de Alpen, en volgens sommigen zelfs ter wereld. St.Anton is voor de 'echte' skiers; liefhebbers van off-piste, buckels en uitdagende pistes. Zelfs in de meeste blauwe pistes vind je nog een donkerrood of zwart stuk. Waanzinnige routes zoals Schindlerkar, Schoengraben, Mattun of Hinterer Rendl. Daarnaast een uitgebreid aanbod aan apres-ski. St.Anton is niet het ideale oord voor liefhebbers van lange "lichtrode" autobaan-pistes, zij kunnen beter gaan skien in Lech (dezelfde skipas), of naar Ischgl of Frankrijk gaan. Authentieke sfeer, die soms mondain is, in het bijzonder in Lech en Zuers. Ook kun je hier de ski-traditie voelen. Al vele jaren een vooraanstaand skigebied. Op veel gebieden is hier pionierswerk geleverd (eerste skischool, eerste liften, eerste skiwedstrijden, eerste experimenten met kunstsneeuw) St.Anton is WEL een authentiek dorp, de schrijver hieronder is zeker al zo verblind door de Franse nep-architectuur dat hij het verschil niet meer ziet....St.Anton bestond al in de middeleeuwen (maar toen werd er nog niet geskied....) Ook opvallend, in het bijzonder voor Oostenrijk: Heerlijk eten op de piste, vooral in Oberlech (Hotel Montana!) en St. Christoph (Hospizalm). Nadeel: niet goedkoop, en nog geen verbinding tussen Lech en St.Anton (alhoewel het nu nog bestaande verschil in sfeer ook wel de moeite waarde is)

  • Maarten
    Maarten 21 januari 2007 · 17:48

    Vanwege de kortere reisafstand een lang weekend naar St. Anton geweest. Ook door de positieve verhalen dat het de beste plek van Oostenrijk zou zijn. Als ervaren skier ben ik altijd in Zwitserland en de laatste 10 jaren in Frankrijk geweest. Ik was wel benieuwd maar ook teleurgesteld. De pistes waren prima. Het gebied is groot genoeg maar om het één gebied te noemen is echt onzin want je zit een half uur in de bus voordat je bv in Lech bent. Daar vond ik de pistes overigens mooier. De pistes waren dus goed. Nadeel (zeer groot nadeel!) is dat alles op de piste om 16:00 dicht gaat. Ook als de pistes nog mooi zijn en zon hoog aan de hemel staat. Ook de terrassen op de piste gaan dan dicht. Terwijl dit in Frankrijk juist de mooie momenten zijn. De enige optie is onderaan de piste een enorme carnavalstent. Niet mijn soort apres-ski. In het dorp zelf zijn wel café's maar die zijn leeg. Later op de avond zijn ze ongewtijfeld vol. Het geringe aantal terrassen en de (deels) overdekte stoeltjesliften doen mij vermoeden dat het in dat gebied relatief veel sneeuwt en minder mooi weer is dan in Frankrijk. Dat klopt ook wel met de sneeuwhoogtes, die zijn hoger dan in Frankrijk maar dus minder kans op mooi weer. De Mensen in het hotel waren aardig maar in de restaurants erg chagrijnig. Een 3-gangen menu kreeg je in eenzelfde tempo als dat de pisten om 16:00 ontruimd werden en vervolgens werd je weggekeken (ondanks dat het vrijwel leeg was). St. Anton is best een aardig plaatsje maar net zo min authentiek als bv La Plagne. De wachttijden bij de lift vielen mee maar het was ook een rustige week. Desondanks moest je toch nog een tijdje wachten voor de centrale gondel naar boven, iets waar je in Frankrijk nooit last van hebt omdat je tussen de pistes logeert. Heb prima week gehad maar wat mij betreft een eenmalige ervaring.

  • Michiel
    Michiel 8 januari 2007 · 21:52

    Goede apres ski uiteraard de moosewird maar neem ook een avond de kroeg iets hoger aan dezelfde piste waar enkele keren per week live muziek is en duidelijk minder druk. Het toppunt van de avond is dan na de kroeg het laatste stuk in de avond met maanlicht (indien die zichtbaar is) de laatste paar honderd meter af te dalen. En het skiën is uiteraard goed!

  • Harry
    Harry 1 december 2006 · 09:02

    Wij gaan dit jaar voor de 4e keer. Het gebied is qua grootte te vergelijken met de Franse gebieden. Alleen is het er veel gezelliger. Sneeuwzeker, leuke skischool voor de kinderen. Wel een beetje aan de dure kant.

  • noebis
    noebis 7 november 2006 · 00:23

    wij komen al jaren in sankt anton maar ook in andere gebieden. zelfs in whistler breckeridge en aspen staat anton goed bekend dit blijkt uit de gesprekken die wij daar hebben gehad. sankt anton is voor iedereen, maar wat het mooie van anton is, dat als je met meerdere mensen bent je de keuze hebt tussen zwart/rood en dan op hetzelfde punt uit komt. Die martijn uit een paar beoordelingen eerder mag dan wel de zwarte pistes kinderlijk eenvoudig noemen maar ws heeft hij niet het hele gebied gehad. Daar heb je wel een aantal vakanties voor nodig. Om dit eenvoudig te noemen moet hij wel een echte crack zijn en daar ben ik nog maar heel weinig nederlanders van tegen gekomen. Gemiddeld genomen gaat de nederlander maar éénmaal per jaar op wintersport en daar leer je echt geen extreem goed skieen van. De apresski in anton is geweldig zo ook in isgchl dat maakt eigenlijk niet zo veel uit. Die twee plaatsen beconcureren elkaar maar wat ons betreft staan ze allebei op nummer 1.

  • Wim
    Wim 23 oktober 2006 · 12:40

    Ben al een 8-tal maal in St-Anton geweest, 2 maal Ischgl, verder Livigno / Gressonay-la-trinité / Ratschings in Italië, een 2-tal keer in Zwitersland, les 2 alpes, La Plagne, Chamonix, Zell-am-See, Neustift, Kaprun, Solden, Obergurgl, Zugspitz-arena, ik kan nog wel even doorgaan maar nergens (sorry Maarten, écht nergens) tref je de sfeer aan die je in St-Anton aantreft !!! Je bent daar vast een liefje kwijtgeraakt, of je pa gaf je gans de week huisarrest of je werd er sluiks gestalkt door een ober op restaurant ? Ik zou het niet weten ... Volgende keer echt wel wat beter opletten !! ?)

  • abiski
    abiski 19 oktober 2006 · 20:48

    Super offpiste gebied alleen de valuga baan gaat weleens spontaan open op 2600 mtr hoogte!!tijd dat die wordt vervangen door een moderne lift! verder valt t gebied tegen nog steeds niet aangesloten met Lech en Zurs. Wel de beste Apres ski van de wereld in Moserwirt!!en één voordeel binnen 8 uur te berijden van NL

  • Jan
    Jan 16 september 2006 · 14:02

    Vergeleken met andere skigebieden in Oostenrijk is het Arlberggebied een absolute topper. In Frankrijk zijn zeker vergelijkbare gebieden. Echter hier vind je de combinatie van uitdagend skiën én een supergezellige Aprés Ski. En dat alles in een mondiale sfeer. Amerikanen, Australiërs, Scandinaviërs. Alles gaat naar, zoals ze op z'n Engels zeggen; 'Stanton'. Nadeel kan zijn dat de drankprijzen er niet om liegen. Tijdens een ritje in de stoeltjeslift zei een Australiër dat hij over de hele wereld had geskied en zijn duurste pilsje in de Moosterwirt St. Anton had gedronken. Maar..... dan heb je ook wat !!!!

  • Martijn
    Martijn 13 september 2006 · 19:56

    Ik ben er zeker geweest, het valt gewoon tegen als het vergelijkt met heel veel andere oostenrijkse gebieden...waar ik overigens ook ben geweest. st Anton heeft een naam, maar maakt het maar beperkt waar. Ik heb op alle pistes van st anton geskied, en de verschillende skiroutes. Offpiste is erg goed zeker, maar de pistes -vindt ik- ook gezien de bekendheid tegen vallen. Maar voor offpiste hoef je ook weer niet perse naar het drukke st. Anton: bv. Hochjoch in montafon waar weinig mensen naar toe gaan is toch een hele goede plek voor offpiste skiers.

  • Jacob
    Jacob 9 september 2006 · 20:39

    De mening van Martijn is toch wel heel bijzonder....Vraag mij zelfs af of hij er zelf wel geweest is....Want bijna nergens anders zijn de omstandigheden voor beginners zo matig als in St.Anton...En zwarte pistes zijn er nauwelijks, eigenlijk alleen maar routes.....(maar die maken het gebrek aan zwarte pistes meer dan goed) St.Anton leer je pas kennen als je vaker gaat!

  • Martijn
    Martijn 8 september 2006 · 23:22

    Zwaar overdreven overgewaardeerd gebied. Het heeft goede beginners mogenlijkheden maar dat hebben heel veel andere gebieden ook. km-ters smalle paden en skiwegen waar zelfs in April nog honderden mensen overheen gaan, waar je geen bocht kunt maken omdat je dan iemand omver skiet. Zwarte pistes zijn kinderachtig makkelijk, daar kunnen licht gevordende zelfs onder wat begeleiding overheen. Offpiste is zeker wel legendarisch met een speiciale lift alleen maar voor offpiste. Maar ook daarvoor hoef je echt niet naar st Anton. Alles is vrij snel verspoort. Het kleine gebiedje aan de andere kant van het dal is veel rustiger en is zeer gevarieerd met alle mogenlijkheden. Sfeer is totaal anti oostenrijks het leek wel of dat we in een kolonie van Engeland waren beland. Geen leuke hutten maar pubs en grand cafes waar snobben goed kunnen kwijlen en leuteren onder het genot van een veel te duur pilske of pubs met Al met al veel te duur overvol gebied met de slechtste prijs kwaliteit verhouding van Oostenrijk met een zeer bedenkelijk niveau van pistes.

  • Tim
    Tim 21 augustus 2006 · 10:28

    Wat een geweldig gebied! Keihard Offpiste knallen, elke piste een uitdaging, helaas daardoor minder geschikt voor beginners! Maar voor elke fanatieke goede skier de Place-2-Be!!

  • Ben
    Ben 21 augustus 2006 · 10:19

    Net terug uit St.Anton. Alsof je uit een roller coaster bent gestapt. Never a dull moment in st.Anton. Overdag uitdagende pistes met uitstekende voorzieningen.Rond 16.30 uur naar de Mooserwirt voor een dampende après ski. ff chillen in Picadilly daarna eten in BOBO's of Funky Chicken. Na het eten zijn we weer genoeg mens om ons uit te leven in der Postkeller. Advies,neem nog een week vakantie na stÁnton om bij te komen. Uitermate geschikt voor vrienden groepen. Minder geschikt voor pas getrouwde stelletjes en jonge gezinnetjes. Gruss Gott

  • Carvert
    Carvert 3 maart 2006 · 12:38

    St-Anton is een top ski resort! Super goede uitgaan/apres-ski mogelijkheden (Mooserwirt, Crazy Kangaroo, Postkeller), uitdagende pistes en goede off-piste mogelijkheden. Houdt er rekening mee dat er een overduidelijke meerderheid aan mannen is(door de bovengenoemde redenen). Een dagtripje naar Lech is leuk maar neemt veel tijd in beslag om er te komen. Zorg dat je op tijd vertrek om wat aan je dag te hebben. De beste lunch/diner tref je aan op de laatste hut op de afdaling van Rendle terug naar het dorp. Rendle is zeker de moeite waard om relaxed te skien.

  • Jacob
    Jacob 3 maart 2006 · 12:38

    Het Arlberg gebied, in het bijzonder St.Anton is mogelijk het meest complete skigebied in de Alpen. Nergens anders vindt je zo'n uitgelezen combinatie van uitstekende skimogelijkheden (i.h.b.v. vergevorderden), sneeuwzekerheid en sfeer. Veruit het beste gebied van Oostenrijk, met uitstekende off-piste. Weliswaar niet zo groot als de franse toppers, maar door grote variatie en de sfeer naar mijn mening toch te prefereren....

  • Roy
    Roy 3 maart 2006 · 12:38

    Sinds jaren weer een bezoek gebracht aan de Arlberg met mijn 3 kinderen (7,12,16). Uitstekende voorzieningen, pistes en liften. Bij dit gebied verwacht je topkwaliteit en die wordt dan ook echt geboden, waarbij moet worden opgemerkt dat de pistes in Lech en Zurs geschikter zijn voor kleine kinderen dan in St.Anton. Al met al een top en super afwisselend skigebied met voor elk wat wils.

  • wim
    wim 3 maart 2006 · 12:37

    Vorig jaar voor het eerste naar StAnton geweest en het heeft ons aangenaam verrast. Na jaren van Saalbach, Solden en een uitglijder naar Val Thorens, blijkt dit dorp toch wel het meest compleet. Vanuit het dorp is er een eengrote gondel die je naar de hoger gelegen gebieden brengt en van daar uit kun je alle kanten op. Een uitstap naar de skiegebieden van Lech en Zurs is zeker ook aan te bevelen. In het dorp is alles lekker compact en lijken de wachttijden bij de liften niet onoverkomelijk. Het skigebied is niet erg geschikt voor beginners. De meeste afdalingen zijn redelijk pittig en zeker voor ervaren skiers zijn er behoorlijk wat uitdagingen. De liften laten zich kenmereken door modern en vlot. De uitgaansmogelijkheden zijn super. Zowel op de piste als in het dorp zijn heel veel zeer levendige zaken. Rond etenstijd is het heel even stilletjes, waarna het feest na negenen weer in de diverse barren en disco's doorgaat.