Sneeuwalarm

Ontvang gratis een sneeuwalarm per e-mail van jouw bestemming in aanloop naar je wintersport vakantie! De meldingen stoppen automatisch na je vakantie.

Tickets Tomorrowland Alpe d'Huez in de verkoop

Arjen op 25 september 2023· 5 reacties

Foto: Tomorrowland
Foto: Tomorrowland

Van 16 t/m 23 maart 2024 verandert het zonnige Alpe d’Huez weer in het bruisende middelpunt van de mondiale dansscene. Dan vindt de wintereditie van Tomorrowland plaats met de beste DJ’s ter wereld die het spreekwoordelijke dak eraf laten gaan. De kaartverkoop hiervoor is nu gestart. Oh, en er wordt ook nog heel veel geskied!

Winter versus zomer

Tomorrowland is met meer dan 60.000 bezoekers een van de grootste dancefestivals ter wereld en vindt ieder jaar plaats in België. In 2019 vond de eerste wintereditie van het festival plaats. De derde editie vond afgelopen maart plaats en wij waren een van de 20.000 bezoekers! Zelf ben ik nog nooit op de zomereditie van Tomorrowland geweest, maar wat ik van vaste bezoekers begreep is de sfeer heel vergelijkbaar. Met bezoekers uit de hele wereld en de crème de la crème van de internationale DJ’s is het een festival om je vingers bij af te likken.

Hoe ziet het eruit?

Alpe d’Huez verandert in de Tomorrowland week eigenlijk in een festivalterrein. Een week lang is er een terrein midden in het dorp met gigantische tenten, eettentjes, kleinere zalen waar het de hele avond en het begin van de nacht helemaal los gaat. Ook overdag is er in het skigebied al genoeg te doen. Zo is de hoogste ‘stage’ op de top van de 3330 meter hoge Pic Blanc, gaat het dak er al ‘s middags af bij de bekende Folie Douce en ook bij het middenstation van de bekende DMC gondel vind je een stage waar DJ’s iedereen laten dansen. Deze stages sluiten om een uurtje of vijf en dan verhuist iedereen terug naar het dorp. Het mag duidelijk zijn dat iedere stage per lift bereikbaar is en dat je dus niet per se hoeft terug te skiën of te boarden naar het dorp. Hierdoor worden gevaarlijke situaties op de pistes dus voorkomen.

Kan er ook geskied worden?

Hoewel Alpe d’Huez helemaal in het teken staat van Tomorrowland betekent het niet dat er niet geskied kan worden. Sterker nog, wanneer de liften om 9.00 uur openen lijkt het wel een gewone wintersportweek. Het publiek is alleen wat internationaler. Amerikanen, Chinezen, Argentijnen, mensen uit de hele wereld reizen voor deze week af naar Tomorrowland. Je kunt er dus zeker van zijn dat je ook lekker kunt skiën. En wanneer je richting een van de stages gaat bepaal je natuurlijk helemaal zelf.

Foto: Tomorrowland
Foto: Tomorrowland

Tickets via Sunweb

Het festival vindt plaats van 16 t/m 23 maart 2024 en alle pakketten voor Tomorrowland worden geregeld en geboekt door Sunweb. De kaartverkoop van Tomorrowland Winter is inmiddels gestart. Laat duidelijk zijn, je moet hier natuurlijk van houden, maar hou je van een goed feestje en wintersporten, dan is Tomorrowland Winter een event dat je zeker een keertje mee moet maken!

Arjen
is geboren met de kaarten van skigebieden in de wieg en heeft ze bijna allemaal bezocht. Zijn grote passie is freeriden.

Even vermelden: Het zijn 400.000 bezoekers per jaar, (dus zowat 60.000 per dag) (voor de zomereditie)

Het zomerfestival heb ik al een keertje kunnen meemaken, Tomorrowland winter staat wel op de wishlist, maar het is er voorlopig nog niet van gekomen… Ook deze winter is het niet haalbaar in de planning…

*bericht bewerkt door mgelade op 25 sep 2023 11:20

En wanneer je richting een van de stages gaat bepaal je natuurlijk helemaal zelf.

Ik was even in de war: stage = skistage = training?
Ik denk dat het aan mij ligt.

*bericht bewerkt door Vivace op 26 sep 2023 15:38

Glide on!

*bericht bewerkt door Vivace op 26 sep 2023 15:37

Glide on!

Stage als in podium

Stage als in podium

Tiny-M op 26 sep 2023 15:40

duh, weet ik wel
“bij de eerste lezing” dacht ik eerst aan iets anders had ik snel door dat dat niet kon kloppen

Glide on!

Plaats een reactie