Après-ski voor thuisblijvers in de Moosebar

WouterVdB op 28 december 2022· geen reacties

De Romeo's treden op in de Moosebar (FB Moosebar)
De Romeo's treden op in de Moosebar (FB Moosebar)

Er zijn maar weinig zaken zo leuk en eenvoudig tegelijk als après-ski. Voorzien van een halve liter flets bier steeds met dezelfde liedjes meebrullen, al dan niet in semi-comfortabele skischoenen. Je geeft er ook steevast meer uit dan gedacht en krijgt als souvenir een dosis hoofdpijn voor de volgende dag mee naar huis. Toch is dit voor velen onder ons een belangrijk criterium bij het boeken van een skivakantie.

Wie zich dit seizoen helaas niet naar de Alpen kan begeven - waarvoor mijn oprechte deelneming - of de zangkunsten alvast eens wilt oefenen, is er dichter bij huis een zeer valabel alternatief: de Moosebar.

Eén hutje, vier locaties

De gezelligste après-ski hut van Vlaanderen vind je in niet minder dan 4 Vlaamse steden: te Antwerpen, Mechelen, Leuven en Hasselt - gelegen naast zusterdiscotheek Versuz. Van donderdag tot zaterdag word je hier door barpersoneel in lederhosen op je wenken bediend van Flying Hirschen, halve liters of Almdudlers. Gegeven de houten constructie en bergdecoratie komt het Alpengevoel wel erg dichtbij. Vorig jaar stond de Antwerpse Moosebar in de achtertuin van de indoor skipiste Aspen, je kon letterlijk met de sneeuw aan je skibotten de après-ski induiken. Helaas is deze dit jaar verhuisd naar de achterkant van het Kinepoliscomplex aan de Luchtbal.


In februari vindt eveneens in Antwerpen dé climax van het Moose-seizoen plaats. Dan wordt het Antwerps Sportpaleis omgetoverd tot de grootste après-ski hut ter wereld voor Moosebar XXL. Een groot feest waarvoor toppers als Immer Hansi, Tobee en DJ Ötzi in het verleden met plezier de Alpen voor een weekend inruilden met de koekenstad.

Mengeling van fout en après-ski

Je kan er geen Kaiserschmarrn of gröstl krijgen, maar wel hamburgers en frietjes. En met af en toe een danceplaat ertussen is de playlist is niet 100% conform aan wat men in de Tenne of Brück’n Stadl draait. Toch zit de sfeer er op de feestjes met titels als ‘Fouter met Wouter’ of ‘Tanke met Anke’ altijd goed in, niemand ziet er vreemd van op wanneer je hier op een doordeweekse donderdagavond in lederhöse of skipak verschijnt. Eigen remakes van bekende nummers zoals ‘I love Malle’ - ‘I Love Moosebar’ van Peter Wackel maken het compleet.

De Moosebar is gewoonlijk open tot einde maart en heeft gratis inkom, behalve met oudejaarsavond. Wie het nieuwe jaar in stijl wilt inzetten zal zich moeten haasten, want de ticketverkoop gaat hard. Kandidaten om op 31 december in de Moosebar Antwerpen te klinken op het nieuwe jaar met een Flying Hirsch mogen zich melden in de reacties. Ik zal er alvast zijn, in gepaste outfit. Voor de anderen wens ik een 2023 met beste poedertracks op stralend zonnige dagen, vrij van blessures.

Alle info en tickets vindt je op moosebar.com

WouterVdB
schrijft voor wintersport.be. Droomt het ganse jaar over poeder, carven en après-ski.
Sneeuwalarm

Ontvang gratis een sneeuwalarm per e-mail van jouw bestemming in aanloop naar je wintersport vakantie! De meldingen stoppen automatisch na je vakantie.

Plaats een reactie