Tegenwoordig skiën heel erg veel mensen met helmetcams. Een heel groot voordeel van deze helmetcamera’s zijn de enorme hoeveelheid bloopers die langskomen. Ik heb al heel wat helmetcam bloopers gezien. Bovenstaande filmpje zag ik vandaag, een indrukwekkende afdaling en een indrukwekkende val. Alhoewel hij volgens mij de pisteregel ‘houd je snelheid onder controle’ flink aan zijn laars lapt.

Rogier
woont in de Franse Alpen. Als er maar een beetje sneeuw ligt, is hij buiten te vinden, om ons daarna bij te praten.

Plaats een reactie

Haha heerlijk

daar komt ie nog goed vanaf als ik zo zijn lachende gezicht zie!

Lekkere klapper hoor! Hij mag van geluk spreken dat hij geen boom tegen komt tijdens zijn vlucht

Dat is nog eens mooie air time. Had even lekker de tijd om na te denken tijdens zijn zweefvlucht.

Hij raakt volgens mij de controle al kwijt op het moment dat zijn skies even los komen na het smalle gedeelte. Hoewel hij daar volgens mij zat ruimte had voor een bocht of om de rem erop te gooien.

Dat is een mooie duik!

Volgens mij is’t fake. Beeld verspringt precies net op de moment dat hij los komt van de grond.

Daar heeft ie toch ontzettend veel geluk dat hij nog op zijn zijn draait. Als dat niet gebeurd zou zijn zou hij vol op zijn nek zijn geland. Maargoed, hij heeft gelukkig nog een helm…

op zo’n moment denk je toch alleen maar:" nu geen steen, geen boom op mijn weg aub"

Raar dat je hem geen kick hoort geven bij de ‘landing’ of zelfs als het al misgaat in de lucht. Btw. vind ik dit niet echt meer de categorie bloopers vallen, gewoon een hele domme actie die wonder boven wonder goed afloopt. Had voor de rest van zijn leven in een rolstoel kunnen zitten.

Heb het even wat beter bekeken met stilstaande beelden etc., bij 17sec. gaat hij met gekruiste! ski’s al op zijn linker bil liggen net voor de jump, hij gooit er dus de rem in, glijdt op zijn billen verder over de top van de jump en heeft dan net geen 2 seconden airtime voor hij nog steeds achterover liggend op zijn linkerkant landt (19 sec.), ik denk dat hij dan wat tolt etc. en in de takken eindigt.

Als je het filpje snel bekijkt lijkt het net of hij serieus de jump op volle snelheid wil nemen en een backflip probeert te maken, dat is tenminste wat ik de eerste keer dacht.Het valt dus allemaal wel mee, in mijn ogen een beheerste butt-crash bij een chicken-out.

En we weten allemaal: Chickens don’t fly!

Sneeuwalarm

Ontvang gratis een sneeuwalarm per e-mail van jouw bestemming in aanloop naar je wintersport vakantie! De meldingen stoppen automatisch na je vakantie.

Plaats een reactie