Krokusvakantie: Wie, waarheen en waarom?

Rogier op 10 februari 2012· 72 reacties

null
Waar gaan jullie komende ‘krokus’ heen?

De krokusvakantie staat voor de deur. Voor velen ‘de’ wintersportvakantie. De vakantie waar heel wat wintersporters een groot deel van het jaar naar uitkijken. Het is dan ook de vakantie waar vaak ver van tevoren voor geboekt moet worden. De vakantie waar skigebieden het levendigst zijn, maar ook het drukst. Wie gaat deze vakantie opstap?

Twee vakantie periodes
Voor mensen die vast zitten aan de klassieke vakantieperiodes is de voorjaarsvakantie natuurlijk de meest sneeuwzekere vakantie. Voor wintersport valt kerst aan de ‘spannend vroege’ kant. In de voorjaarsvakantie heb je kans op meer sneeuw en veel gebieden pakken meer zon mee want minder pistes liggen in de schaduw. Ideaal dus.

null
Traditioneel een familie vakantie, toch?

Drukte
Maar de voorjaarsvakantie is ook de drukste vakantie. Hebben jullie hier last van? Of gaan jullie naar gebieden waar het wel meevalt. Deze drukte betekent natuurlijk ook gezelligheid in de après-ski. Kiezen jullie expres voor de krokusvakantie vanwege vastliggende vakanties of gaan jullie juist expres in deze periode op vakantie?

Waarheen
Waar gaan jullie heen komende krokusvakantie? Lag dit gebied al lang van tevoren vast? Is het de eerste keer dit gebied, of kennen jullie het al? Ik ben benieuwd.

Rogier
woont in de Franse Alpen. Als er maar een beetje sneeuw ligt, is hij buiten te vinden, om ons daarna bij te praten.

Plaats een reactie

Ik vertrek volgende week vrijdag (17e) 's nachts naar Jungfrau Region. Nooit zo veel last van de drukte daar eigenlijk, kan ook komen door de prijzen. Dit gebied lag al ruim vantevoren vast en ken het gebied op m’n duimpje.

het weekend van de krokus vertrek ik een lang weekend naar la bresse! :)

Bestemming is Schladming-Rohrmoos in Oostenrijk (Steiermark). Sinds 1999 vaste bestemming. Mooi gebied, zeker voor gezinnen.

M’n man en ik gaan de laatste week van februari naar Kaprun. Niet bewust voor de krokus gekozen, zou niet eens hoeven omdat we nog geen kinderen hebben, maar gelet op wintersport plannen van collega’s en andere afspraken die al vast stonden, kwam die week gewoon goed uit. Voor Kaprun gekozen omdat het voor mij de allereerste keer is, en voor hem de eerste keer skieën na 6 snowboard vakanties, dus lekker veel blauwe pistes om rustig te wennen. We gaan met onze eigen (lease)auto en hebben een appartement via de plaatselijke VVV geboekt, was een tip van een collega van mij die al 30 jaar gaat en nooit via de grote touroperators boekt. Zo houden we de kosten een beetje beperkt, zeker omdat we ook nog materiaal moeten huren, lessen moeten nemen en uiteraard de bekende skipassen moeten aanschaffen. Ik vind het wel spannend allemaal, maar heb er ook wel heel veel zin in!

Volgende week vrijdag naar Abondance in Portes du soleil

Wij gaan in de krokus naar Hochkrimml, lekker hoog,rustig en super skien. Boek vaak het appartement al in februari voor het jaar daarop. Het is de zevende x naar dit gebied en de 20e x op wintersport. Mooiste vakantie die er is.

wij gaan naar splinderuv mlyn in tjechie. Heb er erg veel zin in, de sneeuw schijnt erg goed te zijn. Vorig jaar ook in de krokus naar tjechie geweest (janske lazne) en toen viel de drukte mij erg mee…

Volgende week vrijdag (17e) gaan we met een groep van 27(!) man naar Söll in Brixen im Thal. Ben er nog nooit geweest, maar heb er enorm veel zin in. Lekker groot skigebied en altijd gezelligheid in huis!

Wij zijn aan het aftellen om op wintersport te gaan. Ik ski dit jaar voor de 10e keer, ben dus laat begonnen! We gaan altijd naar serfaus. Prachtig mooi gebied, groot, dus valt de drukte wel mee. Je moet niet op tijden gaan eten als de klasjes pauze hebben maar ervoor of erna. Dan is het prima te doen. Voor kinderen hebben ze de beste skischool, beloond met 3 of 4 ijskristallen!

Jungfrauregion

Ook aan het aftellen om naar Ischgl te gaan. Vorig jaar daar voor het eerst (hoewel 15 jaar geleden ook geweest) nu nog een keertje terug, omdat we nog niet uitgeskied zijn daar! Met de hele familie, kids, zus en broer en families….gezellie

Ik ga met mijn 3 dochters naar Zell am See. Alles is geregeld. Heb er zin an.

met school met een groep van 55 man naar St. Johann im Pongau - Alpendorf!!
3de keer dat ik zelf naar dit gebied ga. Heel mooi uitgestrekt,lekker eten. Heel goede locatie voor jong en oud. Alleen een beetje jammer dat bijna alles onder de boomgrens ligt.

Wij gaan met het gezin naar Les Saisies. Zijn er met Kerst 2010 en Kerst 2011 geweest, omdat het sneeuwzeker is. Nu voor het eerst tijdens ‘krokusvakantie’ Verwacht dat het nu veel drukker is.

Rohrmoos omdat het betaalbaar was en wij met een organisatie gaan, dus beperkt zijn in gebieden.

29 februari ga ik een dagje skiën of snowboarden, weet nog niet zeker dit jaar gaan we niet een hele week jammer genoeg…

Voor de 4e keer achter elkaar naar Serfaus met de kinderen. Sinds we de kinderen meenemen zitten we aan de Krokus vast en hebben we alleen maar Serfaus gehad.
Perfect geregeld daar, goede skischool, alles ingericht op gezinnen met kinderen.
Er zitten nog een stuk of 5 bevriende gezinnen als wij er ook zijn. De kinderen zitten eigenlijk altijd wel met een bekende in het klasje. Mijn oudste gaat nu voor t eerst snowboarden, dus die zal in zijn eentje zijn. Geen probleem, vriendjes maken ze zo!
Einde van de middag gaan we met zijn allen ( 5 gezinnen met kids) even biertje doen en om een uur of 19:00 gaat ieder naar zijn eigen hotel. En 's ochtends zien we elkaar weer bij de skischool.

Volgende week lekker Skiën in Kaltenbach (appertement in Ried). Nu de sneeuw in de omliggende gebieden ook goed is zullen we niet veel last hebben van de drukte. Het gros gaat namelijk toch naar de bekendere gebieden als Mayrhofen, Köningsleiten of Gerlos.

wij gaan naar Andorra! Granvalira

Naar Kleinwalsertal omdat:

  • leuk en niet niet te moeilijk dalgebied voor de kinderen en vrienden met weinig ervaring. Desondanks kun je leuke tochtjes maken (dorpen door Gleitwegen verbonden)
  • zeer overzichtelijk gebied waardoor de iets oudere kinderen (13,14) ook een beetje hun eigen weg kunnen gaan
  • sneeuwzeker door ligging in Voralberg en indien nodig gehele dalgebied voorzien van kunstsneeuw
  • lift op 50 m van hotel
  • fun park Chrystal Ground op loopafstand van hotel
  • afstand (voor ons slechts 664 km)
  • zelf enkele weken geleden mijn km’s gemaakt in Arlberg dus volgende week staat plezier van gezin voorop (klein gebied dus geen enkel probleem voor mij als enige ervaren skieer)
  • gemiddelde prijzen voor de liften (€ 191 voor 6 dagen)

Gezien de weersvoorspelling van Roel hoop ik wel op niet teveel neerslag vrijdag/zaterdag. In ieder geval niet op de Duitse Autobahn. De laatste km’s in het dal vind ik minder problematisch. Op de een of andere manier is filerijden dan net even anders met de bergen om je heen.

Gisterenavond de skies gewaxed dus we zijn er klaar voor.

Iedereen veel plezier.

Solden tijdens de krokusvakantie. Het aftellen kan alweer beginnen! :)

Blogger, skiër, Belg & Tirol-fan!

hoort dus bij bovenstaande reaktie

We gaan dit seizoen voor het eerst meerdere keren op wintersport. Voorheen altijd alleen in de kerstvakantie (ja we zitten aan schoolvakanties vast i.v.m. kinderen) en nu voor het eerst ook in de krokusvakantie. Ik ben heel erg benieuwd naar de drukte. Gelukkig hebben we wel de tweede week waarin er minder Nederlanders vakantie hebben en geen Duitsers als het goed is. We gaan naar Silvretta Nova net als in de kerstvakantie en hebben een seizoenspas omdat onze caravan daar staat dit seizoen. We kunnen dus nog een keer zonder kinderen buiten de vakantie. Ik ben ook erg benieuwd hoe dat is!

Wij hebben de laatste krokusweek. We hebben geen andere keuze omdat we schoolgaande kinderen hebben. Wij vinden het wel leuk, die gezelligheid.
We gaan al jaren naar het zelfde dorpje in Wallis, Zwitserland: Bellwald
Een klein gebied, maar groot genoeg om te wintersporten met ee jong gezin.

Wij gaan na jaren naar Frankrijk te zijn geweest (Les Menuires) in maart voor het eerst naar Oostenrijk, en wel naar Gargellen, Vorarlberg. Reden: voornamelijk vanwege kleine kinderen (2 en 4,5). Wij hebben geboekt in Landalpark Hoch Montafon. Qua sneeuwval ben ik daarentegen tot nu toe aangenaam verrast door de regio. Vorarlberg heeft bergen sneeuw gehad tot nu toe, en er komt mogelijk nog wat aan dus…

Wij gaan naar Westendorf. Als kind ben ik daar begonnen. In totaal ga ik (geschat) voor de 30e keer op wintersport. Van 1976 - 1985 altijd naar Westendorf met m’n ouders, daarna altijd met vriendengroepen naar verschillende bestemmingen, een paar jaar ertussen uit geweest en nu gaan we alweer voor de 4e keer met onze eigen kinderen (8 en 6 jaar oud) naar Westendorf. Pure jeugdsentiment dus. Ik moet altijd weer even huilen van blijdschap als we daar aankomen, het voelt als thuiskomen, zo fijn! Ik wens iedereen een fantastische wintersport: Hals und beinbruch und Schi Heil!

Naar Hemsedal in Noorwegen! Met de auto naar Kiel en daar de boot op naar Oslo. Vorig jaar naar Tsjechïe geweest in de voorjaarsvakantie, dat was ook leuk. En waarom? Gewoon omdat ik er al zoveel mooie verhalen over gehoord en gelezen heb dat ik het echt graag zelf een keer mee wil maken. Een husky-safari en slapen in een lavvo tent staat op het programma en begeleid off-piste skieën. Zin an! :-D

Wij vertrekken de 19e.
En wij gaan om de dag naar een andere plaats.
Zoals Ischl, Fiss, Arlberg.
Dat doen we ieder jaar. De vaste plaats waar we zitten is Hoch Imst.
Maar omdat deze plaats niet zo groot is gaan we andere plaatsen bezoeken. Zo wordt je niks beu.

Ik vertrek vrijdag de 17e voor de 2e keer naar het Montafon! echt een super gebied… nu het grootste gebied van Vorarlberg door een verbindingslift tussen twee gebieden! We gaan expres in de voorjaarsvakantie omdat we vast zitten aan school! Heb er heel erg veel zin(mede door de verwachte sneeuw)

1 keer met de voorjaarsvakantie geweest, nl in het zillertal. NOOIT meer. heel druk, lange wachtrijen.
Wij gaan nu met kerst of oudjaar. GEEN wachtrijen, geen file met hen rijden. Ja het is vroeg in het seizoen, dus de sneeuwzekerheid is minder. Maar bij ons is dit gelukkig altijd nog goed gegaan.

Sneeuwalarm

Ontvang gratis een sneeuwalarm per e-mail van jouw bestemming in aanloop naar je wintersport vakantie! De meldingen stoppen automatisch na je vakantie.

Plaats een reactie