Het is ook in Oostenrijk ijs- en ijskoud. Ik trok m’n warmste kleren aan en genoot de hele dag van de perfecte sneeuw op de pistes in Sankt Anton. Wat een contrast met vorig jaar toen rond deze tijd de dalen in Oostenrijk al groen gekleurd waren door regen en extreme warmte. Vorig jaar was het op de zelfde tijd ongeveer 20 graden warmer, over het verschil in sneeuw hoeveelheid nog maar niet te spreken. Wat een droom winter! Met af en toe een warma choco (met Sahne) om op te warmen was het een perfecte dag. De nevel zorgde voor voor prachtige vergezichten.

Martin
woont en werkt ‘s winters in Oostenrijk, in St Anton am Arlberg. Vanuit daar houdt hij ons op de hoogte van de sneeuwcondities aldaar.

Plaats een reactie

Martin, ik was afgelopen week in st Anton. Inderdaad topcondities. Wel jammer dat de blauwe 4 afgesloten was vanwege lawinegevaar. Hierdoor moet je vanaf de achterkant van het gebied een heel stuk prikken om terug te komen naar het dal. Enig idee wanneer die weer open gaat? Vreemd ook omdat lawinestufe 1 tot 2 geldt.

Ook hier in Gerlos is het erg koud met ochtend temperaturen van -27 op 2300m. Vandaag met het zonnetje was het prima te doen bij -15 en vanaf nu moet het per dag een stuk warmer gaan worden.

was ook afgelopen week in stanton.
4 afgesloten was vreemd. want de skiroutes, die uitkomen op de 4 waren open en was lekker te doen.
veel prikken hoeft ook niet als je op de goede plekken vaart maakt en de sleeplift neemt.
tip geef je skis af bij depot mosserwirt. kost slechts 2 euro en due van mij en vele anderen zijnafgelopen week gestolen.

@rick @ leon, Steissbachtal afdaling vier is sinds gisteren geopend.

Viele Wege fuhren zu Gott Einer geht uber Die Berge

@rick dit seizoen veel ‘gleitschneelawinen’ die het hele sneeuwdek tot op de bodem meenemen. Zijn ook een probleem bij lage stufe. Waarschijnlijk heb je dit soort lawines tijdens je verblijf wel zien liggen?!
Hellingen boven die piste zullen dus wel verdacht zijn geweest…

Hier in Gerlos was het vandaag idd ook ijs- en ijskoud. Maar even op temperatuur komen bij Seppies en weer gaan! Alle liften waren open maar helaas geen overkapping op de stoeltjesliften… Nouja dik ingepakt was het best wel uit te houden.
Morgen wordt het nog kouder maar daarna zou de temperatuur oplopen en wordt het aangenamer!

Er lag inderdaad een beste lawine in het Steissbachtal, voor boarders zoals ik is die skiroute 4a echt een ramp zeg. Maar wat waren het geweldige condities afgelopen week, wat een vakantie!

Sneeuwalarm

Ontvang gratis een sneeuwalarm per e-mail van jouw bestemming in aanloop naar je wintersport vakantie! De meldingen stoppen automatisch na je vakantie.

Plaats een reactie