Na de overvloedige sneeuw van de afgelopen dagen troffen we bij Rogier in Puy St. Vincent behoorlijk mooie condities aan. Terwijl de Noordalpen kreunden onder een enorme hoeveelheid sneeuw, hadden wij het geluk een blauwe hemel aan te treffen. Boven de 2000 meter waaide de wind wel erg hard. Enkele liften waren dan ook gesloten uit veiligheidsoverwegingen.

Geen optimale pistes
De kwaliteit van de pistes zelf was niet optimaal. Na de 40 centimeter extra sneeuw van donderdag, hadden de pistebully’s hun handen vol om de pistes klaar te stomen. Resultaat hiervan waren enkele strakke pistes, maar ook heel wat stukken waar er brokken en diepsneeuw op de piste terug te vinden was. Onvermijdelijk waren ook de takken en twijgjes die de pistes kleurden alsof er stenen lagen, maar dat was natuurlijk maar schijn.

null
Veel takken en twijgjes, maar meer dan voldoende sneeuw onder een straalblauwe hemel!

De Zuidfranse Alpen treffen het goed
Verder is het opmerkelijk dat er in de Zuidfranse Alpen na de ravage erg goed geskied kan worden. Waar er in Val Thorens en La Plagne meters sneeuw vielen, bleven de liften lange tijd gesloten. In de regio van Puy viel er wat minder sneeuw, maar beleef je op dit moment puur wintersportplezier! We hebben er met het hele team enkele mooie dagen op zitten en wensen de getroffen wintersporters in de Noordalpen het allerbeste toe.

Kristof

Plaats een reactie

Gezellige boel daar ;)
Wou dat ik dezelfde mogelijkheden had om naar de sneeuw te gaan maar helaas :) (veel te druk)

Go with the snow!

zitten daar gewoon 4 bloggers een potje te skiën! :O

(ik reken sandra ook ff mee, dé blogger van toujoursneige.com)

fijne site hè, dat wintersport.nl?

mooi filmpje ziet er goed uit jmmr vandie harde wind alleen
Wens jullie nog mooie dagen skieën toe .

Net terug uit la plange. Vrijdag bijna hele dag niet kunnen boarden door de sneeuwval en lawinegevaar. echter, toen de liften aan het einde van de dag open gingen was het wel genieten van dat dikke pak!

niet té veel reclame voor PSV aub, té veel volk hebben we daar niet nodig; laat het er rustig en gezellig blijven.

Kristof heeft wel erg gelet op zijn uitspraak… ;-) Top filmpje.

Sneeuwalarm

Ontvang gratis een sneeuwalarm per e-mail van jouw bestemming in aanloop naar je wintersport vakantie! De meldingen stoppen automatisch na je vakantie.

Plaats een reactie