Nog even en dan.... zon!

Roel op 07 januari 2012· 19 reacties

null
Sneeuwstorm in beeld, La Plagne (F). Via twitter met dank aan Jurgen Veninga.

Vandaag een kort weerbericht vanuit Puy St. Vincent waar we gisteren in een heerlijk zonnetje geskied hebben. Tot dinsdag is het nog een en al sneeuw in de Noordalpen. Daarna komt de zon wat de mooiste week inluidt van het winterseizoen 2011/2012 tot nu toe! Maar goed, dus eerst nog veel sneeuw erbij vooral in Oostenrijk, bovenop het al immense pak.

Vooral in Oostenrijk nog een dump
Jullie hebben ongetwijfeld alle berichtgeving gevolgd wat zich hier in de Alpen allemaal heeft afgespeeld. In Puy St. Vincent trok zowel de wind als sneeuw in afgezwakte vorm over, gisteren en vandaag scheen gewoon de zon!

Vanochtend hebben de rest van de Alpen ook even een rustpauze, maar vanmiddag begint het in Oostenrijk en Zwitserland alweer te sneeuwen op nadering van een nieuw frontensysteem vanuit het noordwesten. Tot en met maandag betekent dat weer ontzettend veel sneeuw. Er valt in vrijwel heel Oostenrijk met gemak weer een halve meter bij, hogerop misschien wel een meter. Alleen in Osttirol en Karinthië valt het weer erg mee (of tegen hoe je wil).

null
Onze sneeuwverwachtingskaart van de komende dagen spreekt boekdelen. Klik voor de grote weergave.

In het westen en zuiden droger
Wat ook uit de kaart blijkt is dat de sneeuw in Frankrijk en Zwitserland langzaam afneemt. Maandag begint het vanuit het westen steeds meer op te klaren maar het kan tot dinsdag duren voordat de sneeuwwolken uit Oostenrijk verdwenen zijn. Daarna is het in het hele Alpengebied zon wat de klok slaat, waar dat in natuurlijk Italië al is eerder gebeurd. Tot slot de beelden van dit moment, afkomstig van onze Sneeuwhoogte+ gebruikers:

null
St. Anton (O)

null
Königsleiten (O)

null
Tignes (F)

Voor degene die vandaag onderweg zijn is het opletten. Vanmiddag gaat het in Oostenrijk en Zwitserland alweer behoorlijk sneeuwen dus doe rustig aan.

Zo en nu ga ik skiën, de zon schijnt! :-) Morgenvroeg nog een update vanuit Puy, maandag zit ik weer (even) in het Limburgse.

Als eerste op de hoogte van nieuwe weerberichten? Klik hier om je aan te melden.
Roel
is redacteur en sinds 2009 onze vertrouwde wintersportweerman. In het seizoen schrijft hij dagelijks over sneeuw en achtergronden van de wintersport.

Plaats een reactie

Wat een sneeuwmassa. Als het allemaal maar blijft liggen en niet gaat schuiven. Veel plezier voor alle mensen die nu gaan. Moet landschappelijk ook erg mooi zijn.

Met een beetje geluk dus in week 3 mooi weer in de Arlberg. Dat in combinatie met de fantastische hoeveelheid sneeuw zou geweldig zijn.

Ziet er goed uit!
Zal me eens een kamertje zoeken in Mühlbach.

Bij een bepaalde sneeuwhoogte op het dak zijn de bewoners verplicht (door de omstandigheden) om de sneeuw er af te scheppen ivm instortingsgevaar

Ben benieuwd hoe de weg naar boven naar Fiss zal zijn ? Er is aardig wat sneeuw gevallen zeg ! Vrijdag vertrekken we…

Volgende week naar Breuil-Cervinia, ik heb er al superveel zin in het ziet er retegoed uit!

Geweldige foto’s, volgende week is het mijn beurt om af te reizen naar Fugen. Zoveel sneeuw !!! en hopelijk met de zon erbij. Dan kan mijn vakantie niet meer stuk.

Wat een geweldige foto’s! Natuurlijk heeft al die sneeuw ook z’n keerzijde… :-( Maar als ik het plaatje uit La Plagne zie, ben ik verheugd dat ik daar over 2 weken mag vertoeven :-) Volgens mij kan die vakantie nu al niet meer stuk! Nog een beetje vers erbij vlak voor onze aankomst en dan maximaal pisteknallen! :D

Ha! Dat ziet er goed uit. Net besloten dat we 2e helft van volgende week even lekker 2 dagen in de zon gaan skien :-)
Dank Roel voor dit fijne weerbericht :-)

mama on a mission in the snow

Wij gaan vrijdag naar Saint Francios Longchamp. Kan niet wachten ! Veel sneeuwwwwww ! En waarschijnlijk gaat de winter dan ook echt van start ! Kijkende naar het Canadese model krijgen we toch een winter met scandi hoog ?

Wordt verwacht op deze zender: de skiavonturen van het wintersportersteam uit Puy St. vincent :-)

Komende woensdag tot en met zondag naar Stuben (skigebied Arlberg). Met de weersvoorspellingen van komende week in combinatie met de huidige- en nog verwachte sneeuw tot en met maandag wordt dat een groot shortbreak feest!

In val tho meer dan 4 meter tot nu toe gevallen… (H)…

Jarenlang k#t sneeuw gehad gaan we 1 jaartje niet krijg je dit!!!

@ Jeroen. Ben vandaag terug uit La Plagne Soleil gekomen. Zoals je ziet aan de foto gisteren zeer veel sneeuw en harde wind. Meeste liften bleven dicht tot aan 12.00 uur daarna nog even de piste(off) geweest helemaal top. Vanmorgen nog even op de piste geweest. Echt zeer goede condities en ik denk dat jij over drie weken nog steeds kan genieten van de gevallen sneeuw en wat er nog wel bijkomt. Er ligt nu meer dan voldoende. Tot aan de lager gelegen dorpen(Les Coches/Montchavin/Montalbert)

@Roel; leuk dat je gebruik maakt van foto’s van fanatieke volgers. Lekker doorgaan met je berichten. Goed weekend.

@Chico

Zoals ze in Oostenrijk zeggen: Es gibt kein schlechte schnee, nur schlechte skifahrer ;-)

Is het geen leuk idee om via twitter, een #wintersporters te introduceren, waar mensen foto’s kunnen tweeten vanaf hun wintersportbestemming en die foto’s zo op deze toch al geweldige site te zien zijn!

@marcel

haha ja dat is waar. maar ik schaal me toch wel wat hoger in!

Sneeuwalarm

Ontvang gratis een sneeuwalarm per e-mail van jouw bestemming in aanloop naar je wintersport vakantie! De meldingen stoppen automatisch na je vakantie.

Plaats een reactie