Verlangen naar je volgende skitrip

Kristof op 04 januari 2012· 35 reacties

null
Wegdromen van een volgende skitrip, iedereen doet het wel eens…

De winterperiode heeft iets magisch, ook al merken we het in Nederland en België allerminst. Zelfs de eindejaarsperiode is ongemeen warm en doet weinig denken aan winterse taferelen zoals vorig jaar. Weet je nog? Toen waren de straten volgepakt met sneeuw, raakte haast niemand op het werk en lag het land compleet lam gedurende meerdere dagen. In België raakte het strooizout zelfs op door de vele sneeuwval. Als je toen vertelde dat je op wintersport ging, begreep men je helemaal. Dit jaar is het anders…

Het is weer zover
Vanavond is het weer zover. Dan zetten we koers richting Frankrijk voor enkele dagen genieten in de eeuwige sneeuwvelden. Iets waar je hier met je vrienden maar moeilijk over kan praten door de belabberde wintertoestand in eigen land. “Skiën? Ligt er dan al sneeuw?” is zowat de repliek die je van heel wat mensen hoort. En of er al sneeuw ligt! Kijk maar naar de verlekkerende sneeuwcams.

Aftellen naar een nieuw hoogtepunt
Heerlijk toch, wekenlang zit je te staren naar wat plaatjes op de computer, en dan… dan mag je eindelijk zelf weer vertrekken en gedraag je je weer als een kind van 10 dat nieuw speelgoed toegestopt krijgt. “Ga je nou weeral richting sneeuw?” Nog zo’n opmerking die met de regelmaat van de klok de revue passeert… Tja, ieder zijn hobby zeg ik dan maar, andere mensen gaan ieder weekend tennissen, voetballen, schaatsen of brengen de tijd met familie door. Ik ga voor wintersporten, de ideale combinatie van sport, prachtige natuur, ontspanning en voldoening. En jammer genoeg kan dat niet in de achtertuin, dus dan is het gericht plannen geblazen.

null
Ieder zijn hobby, of het nu met sneeuw te maken heeft of niet

Heel anders dan een zomervakantie
Een andere sneer die ik wel eens krijg is: “Zo koud daar boven, ik las dat het tot -20 graden is op de berg, daar geniet je toch niet van op een vakantie?” Heus niet lastig hoor, tegen de koude kan je je immers perfect kleden. Ik hoef niet enkel een zwemshort op vakantie om te kunnen genieten van een stralend zonnetje, meer zelfs, vaak is het zonnetje in de bergen eentje dat meer deugd doet dan gelijk welke strandvakantie. Maar dat het niet eenvoudig is om je vrienden of partner daarvan te overtuigen, bleek de afgelopen dagen duidelijk op het forum.

Ik ga vreemd… naar Frankrijk!?
De meeste wintersporters zijn trouw aan een land, dat kunnen we vast wel stellen. Zo ben ik persoonlijk liefhebber van de Oostenrijkse skigebieden. Maar morgen is het anders. Dan trek ik sinds enige tijd weer eens naar Frankrijk, meer bepaald naar Puy Saint Vincent, de parel in de Westalpen volgens Rogier. Hartstikke benieuwd naar hoe het er is, na heel wat lovende woorden op wintersporters.nl. Frankrijk boeit me vooral voor de fantastische skipistes, voor een korte trip is het toch op de piste dat je wil staan?

null
Franse skioorden, vaak erg uitgestrekt en perfect geschikt voor pisteknallers!

Jullie volgende trips?
Hoe kijken jullie uit naar een volgende trip? Of omvat de voorpret enkel een paar dagen voordien wat opzoekingswerk? En wanneer gaan jullie weer?

Kristof

Plaats een reactie

ik denk er precies hetzelfde over. Haha

Ik kijk altijd uit naar onze wintersport. Gelukkig ga ik al vrij snel en dat is 20 januari naar Gaschurn. Skigebied silvretta montafon. Ik ben er nog nooit geweest, maar ga wel ieder jaar 1 keer naar Oostenrijk. Omdat wij vaak naar een gebied gaan waar we nog nooit geweest zijn, ben ik altijd heel benieuwd hoe het daar dan zal zijn. Voor mij staat wintersport op 1 en zomervakantie op 2. Het liefst 2 keer winter, maar daar heb ik de middelen niet voor.

heb er net een vorige week een week opzitten en kijk inderdaad al weer uit naar de volgende week.
gelukkig nog maar 2 nachten en dan ga ik al weer

Precies hetzelfde hier, vorig jaar was het met pasen 25 graden in NL, maar ik was hardstikke blij dat ik in Val Thorens in de sneeuw stond.
in Juni al weer aan het nadenken naar welke skigebieden we in de winter weer gaan, terwijl mijn vriendin druk bezig is de zomervakantie te boeken.

Met de eerste sneeuwval in de Alpen is het al zover. Dan wil ik alleen nog maar skiën. Geld en tijd tekort houden me thuis tot maart dit jaar. Heel irritant zo lang moeten wachten. Vooral als iedereen maar plaatjes blijft sturen van besneeuwde gebieden of nieuwe ski’s.

M’n broer is inmiddels al twee keer op pad geweest. Allemaal voldoende om mij extra te prikkelen. Ik wil zo graag richting de sneeuw. Gelukkig is er hier het forum om van alles over wintersport te bespreken en nieuwe dingen te leren. Onderwijl even alle nieuwe collecties van de grote merken doorkijken en wat ski/snowboardfilms draaien. Hopelijk hou ik het dan uit tot maart.

Wie nooit valt zal niet weten waar z´n grens ligt.

Ik ben eigenlijk het hele jaar wel bezig met mijn volgende wintersporttrip.Elke dag wel weer even surfend op het internet opzoek naar eigenlijk alles op wintersportgebied.

Nog 9 dagen en dan lekker naar Val thorens en begin April naar Laax. De intensiteit waarmee ik weerberichten aan het checken ben neemt met het uur toe.

Na een lang weekend Hintertux in November, tussen kerst en nieuwjaar Kaltenbach staat de volgende trip op het programma. 21 Januari naar Skiwelt Brixen. Kijken er nu al weer naar uit.

Wel grappig als je met pasen vertelt dat je nog gaat skiën. Er zijn dan al mensen die naar Spanje gaan enz. Maarja ik kijk altijd zo hard uit naar het skiën, ik bekeek de sneeuwhoeveelheden voor april zelfs al in november! :D

Zitten dus Rogier, Roel en Kristoff vlakbij elkaar op vakantie, niet te veel vergaderen heren!

In seizoen 2010/2011 drie keer naar de sneeuw geweest en ook dit seizoen gaan we dat redden! Vorig seizoen Konigsleiten, Veysonnaz en Kaprun en dit jaar Hintertux en Kaltenbach, Solden en Tannheimer Tal. Ach, de opmerkingen zijn inderdaad niet van de lucht, maar, zoals ze bij ons zeggen: ‘Ze kunnen beter over je praten dan van je eten’… ;)

@Cees wie weet wie er nog meer zijn ;)

Wij hebben de luxe om dit seizoen 6! X te gaan. Waar de meeste mensen zich door de winter heen worstelen, voelt dit bij ons echt niet zo. Omdat we eigenaar zijn van http://www.waldhaus.nl in het door weerman Roel geliefde vorarlberg, met inderdaad veeeeel sneeuw op dit moment, kunnen wij van seizoensopening tot eind vaak skiën. Dit doen we samen, met vrienden of met onze dochter van 4 die nu al de eerste ski-lessen heeft.

Agh, ik kan niet wachten voordat ik weer mag! Helaas ook niet een bulk aan vakantiedagen. Ten opzichte van vorig jaar zelfs weer een halve week minder (grrrr). Misschien maar een andere baan gaan zoeken als ik de jaloersmakende vele tripjes van sommigen op dit forum lees. Tips voor een passende nieuwe baan ziijn welkom ;)

Ik kijk er ook altijd heel erg naar uit maar als het dan zover is is het weer heel snel voorbij maar ga dit jaar gelukkig 2 keer

Hou op schei uit!!
Normaal gaan wij 2 keer een week en nog een keer een lang weekend. Dit jaar blijft het bij het 3 daagse tripje naar valtho rond 10 december… Was heerlijk hoor, maar het is toch te weinig voor een verslaafde!! voorpret duurt een jaar!!

Ik kijk er ongelooflijk hard naar uit! 3 februari naar La plagne! Eerst nog de examens door (dat maakt het verlangen naar skivakantie nog veel groter…) Ik bekijk al een maand dagelijks het snowreport en de webcams op de site van la plagne en volg hier ook alles. Veel voorpret dus ;)

No matter how warm, there's a wintertime ahead

Aftellen, en elke dag op het internet kijken, dat doen we. Op 18 januari vertrekken we met 30 naar Livigno voor een short-ski. Wat zal dat deugd doen en dan nadien weer aftellen voor een weekje Livigno in februari en nog een 4 daagse in Kronplatz in Maart… Nu maar hopen dat de tijd niet te snel vliegt als we er zijn.

Hier vant zelfde Pieter. 3 februari richting Val Thorens! Dagelijks check ik het snowreport,weerbericht voor de komende dagen, dit forum,de webcams,… Kortom alle bronnen van informatie die me in hogere sferen brengen. En toch zou ik die tijd die ik hierin steek beter kunnen gebruiken om achter men boeken te zitten. Maar zelfs wanneer ik achter mijn bureautje aan het leren ben, zitten mijn gedachtes al in de hoge bergen van de Franse Alpen pistes te knallen.

Zodra de bladeren van de bomen vallen begint het echt goed te kriebelen. Duurde dit jaar wel lang voor er mooie witte plaatsje doorkwamen, maar ja nu die er zijn mogen we zeker niet klagen over de hoeveelheden die er liggen. Ik check elke dag even.

Vorig jaar voor het eerst 2x geweest (Les Deux Alpes in december en Königsleiten in februari). En dat was mij erg goed bevallen, zeker het vroeg in het seizoen gaan.
Voor nu ben ik echt aan het aftellen want volgende week vrijdag de 13e gaan wij op weg naar Sölden!! Er komt vast nog een 2e trip ergens in maart maar nog niet geboekt.

Tja en voor mensen die niets met wintersport hebben, het nog nooit gedaan hebben is het niet uit te leggen… dat ondervond ik nog met kerst. Ik stuiter ondertussen van mijn stoel omdat ik er zo enorm veel zin in heb!! Nog 9 nachtjes slapen.

@Martijn, ik heb zo het idee dat de hele ploeg er zit, nog eens vieren van de website van het jaar, en…teambuilding natuurlijk!

Ik ga verschillende keren op een jaar en ben gehuwd en heb 2 kinderen mijn eega en de kinderen gaan niet elke keer mee, maar ik vertrek elke keer weer opnieuw als iemand die voor de eerste keer gaat en na een week zie ik er ook naar uit om terug bij mijn gezin te zijn maar eens thuis verlang ik na 2 dagen al terug naar de volgende skivakantie. Nu zaterdag naar Flachau en einde januari ook weer weg naar Livigno waar ik in december ook al ben geweest. Ik zeg altijd als de mensen er opmerkingen over maken van ben je nu weer weg, antwoord: "tja, iemand moet het doen hé."

RoCo

Kon ik maar zeggen wanneer ik ga, op de een of andere manier wil het met de wintersport nooit zo lukken.
Het boeken van de zomervakantie is altijd zo geregeld, maar ja, daar beleef ik weinig plezier aan, wintersport is echt mijn ding.
En daar wringt de schoen, mijn vriendin heeft niks met wintersport en dus ben ik afhankelijk van een vriend die net zo gek is op wintersport als ik, echter hij zit altijd met het probleem om vrije dagen op te nemen.
Dus voorlopig blijft het onzeker…

Voor diegene die wel gaan, heel veel plezier!!!

Ik kijk er altijd heeeel erg naar uit, zeker door alle leuke berichten op deze website. Dit jaar gaan we wedereom (10 jaar al bijna) met een grote groep (16 volwassenen en 2 kids). Dit x naar Oz en Oisans. We gaan van 21 tot 28 januari.
In maart nog een weekendje naar Ischgl met de mannen. Ook dat is altijd weer errug leuk ::)

Ik kan niet wachten!

De voorpret begint bij mij al in oktober bij het zoeken naar het juiste gebied. Meestal kom ik dan toch weer uit in Frankrijk (+250km). En eigenlijk vind ik Frankrijk ook hartstikke leuk. Ik heb er in ieder geval nog geen nare ervaringen gehad. Na de bestemming te hebben gekozen wil ik alles weten van het betreffende gebied en check ik dagelijks het weer en de webcams. Misschien dat er zelfs al onbewust routes worden uitgestippeld. Mijn vriendin is er iets minder mee bezig, maar dat laat mij weer vrij om elke dag de weg te bepalen wanneer we er zijn. En voor de rest geld alles wat hierboven staat ook voor mij. Het is niet uit te leggen aan sommige ‘zon’ vakantie gangers! 21 januari is het weer zover, een weekje Paradiski vanuit het sfeervolle dorpje les Coches. Nu nog duimen voor het weer :-) maar dat ziet er goed uit…

hierboven… dat ben ik ;-)

bart

Wij vertrekken 13 januari naar Valendry (La Plagne/Les Arcs)Met een groep van 20 man! Allemaal snowboarders. Helemaal top!

Ik kijk er ook naar uit…

Pffffffff moet nog 1 hele dag wachten :)

Let it snow, Let it snow, Let it Snow!!!

en wat ik ook wilde zeggen is dat ik deze site echt top vind! Helpt enorm in de voorpret!

Eind januari week Saalbach-Hinterglemm. Waarschijnlijk gaat het me niet lukken om zo lang te wachten. Daarom (bij mooi weer) volgende week een paar dagen naar Mellau/Damuls ;)

Nou ik zit de dagen wel te tellen naar eind januari voor een volle week skiën in Tignes (en 2 daagjes Paradiski). Zin in!

Gelukkig is het feest dan nog niet voorbij, en in maart ook nog een weekend richting de sneeuw!

Let it snow!
Sneeuwalarm

Ontvang gratis een sneeuwalarm per e-mail van jouw bestemming in aanloop naar je wintersport vakantie! De meldingen stoppen automatisch na je vakantie.

Plaats een reactie