Inpakstress

Ruud op 05 januari 2012· 42 reacties

null
Op naar de wintersport, alles mee?

Ik ga een paar dagen skiën en dus sta ik weer voor de kasten; mijn tas moet weer gepakt. Omdat ik meerdere keren per seizoen een korte trip maak, is dat inmiddels een fluitje van een cent. En dat terwijl ik niet zo’n inpakker ben; als ik niet met een lijstje werk, vergeet ik gegarandeerd een paar dingen. En dan nog blijf ik me afvragen of ik alles wel mee heb. Ik kijk dan ook altijd met bewondering naar mensen die “intuïtief” inpakken, zoals mijn vrouw dat altijd noemt.

Een mooi systeem
Zelf heeft zij een blijkbaar efficiënte manier van inpakken; ze loopt “door de dag” en denkt dan bijvoorbeeld; “Ik sta op en wat heb ik dan nodig?” Dan ga ik ontbijten en wat heb ik dan nodig?”, enzovoort, enzovoort. Ze vergeet zelden iets, dus het werkt, maar het zou mijn manier niet wezen; ik groepeer liever; eerst de kleding, dan de skispullen, enzoverder. Wat ik nog niet in kan pakken, omdat ik het nog nodig heb, komt op een lijstje; anders is de kans dat het niet in mijn tas belandt levensgroot. En dan ken ik ook mensen die de kasten opentrekken en dan “gewoon” kijken wat ze op vakantie allemaal nodig hebben. Zou ik niet kunnen.

Alleen, met zijn tweeën of met je gezin
Het maakt voor mij uit of je even een tasje pakt voor een paar dagen skiën of dat je voor je hele gezin aan de slag moet. Ligt de hele gang zeer chaotisch vol spullen. Voordat alles dan eens in die auto zit. Zucht. Ook dat doet trouwens iedereen weer anders; ik ken mensen die de auto 's morgens voor het vertrek inpakken. Zou ik helemaal gestrest van raken. Ik wil alles in die auto hebben voordat we gaan slapen en dan 's morgens alleen nog wat laatste spullen er in hoeven zetten.

null
Het maakt voor mij uit of je even een tasje pakt voor een paar dagen skiën of dat je voor je hele gezin aan de slag moet.

Laatste spullen; ik haat ze
Een kleine persoonlijke frustratie: bij ieder vertrek sta ik te mopperen op de gezinsleden over al die laatste spullen; waar komen ze toch vandaan? Tasjes, losse schoenen die nog dringend schijnen mee te moeten, flesjes, potjes, bijna vergeten spullen die nog in tassen gepropt moeten worden en daarbij de hele zorgvuldig ingepakte kofferbak weer overhoop halen. Het houdt niet op.

Help! Het ligt nog thuis.
Al met al vergeten we eigenlijk helemaal niet zoveel. In ieder geval geen heel belangrijke dingen. Een kennis vertelde eens dat ze vroeger een keer de koffer van moeder thuis in de gang hebben laten staan; kwamen ze aan op de vakantiebestemming en bleek dat moeder helemaal niets mee had. Moest ze eerst uitgebreid shoppen! Maar misschien vond ze dat wel helemaal niet zo erg? Ik ken ook iemand die er in een vliegende sneeuwstorm aan de kant van de weg in achter kwam, dat zijn sneeuwkettingen nog thuis stonden. Foutje! Zelf kan ik me eigenlijk maar één geval herinneren waarin we iets vitaals hadden thuisgelaten; we stonden al in de rij vóór de Tsjechische grens, toen mijn oudste doodleuk meldde dat hij zijn identiteitskaart op zijn nachtkastje had laten liggen. Slik.

Hoe pakken jullie in? Met gevloek en getier of helemaal ontspannen? En zijn jullie wel eens belangrijke dingen vergeten? Laat eens horen, die anekdotes.

Ruud
droomt het hele jaar van witte bergen. Altijd bezig met het plannen van nieuwe trips, blogt hij over wintersport wetenswaardigheden.

Plaats een reactie

Alles al kant en klaar in een shopper:)De snowboarduitrusting voor één week past er precies in. Dan een losse tas voor de ‘normale’ kleding.

life is a beach, or a pile of snow

Ha, die blijft leuk! Ik heb een snowboardtas liggen waar alle winterspullen standaard inliggen. Voor vertrek de spullen nog 1x nakijken, vervolgens een weekendtas met benodigde kleding etc. Als ik dat de avond voor vertrek allemaal klaar leg kan ik op de ochtend van vertrek de auto inpakken en vertrekken. Nooit stress!

Zelf werk ik met een checklist. Ik ben nogal vergeetachtig dus werkt bij mij het beste en levert de minste stress op:-)
Ik begin ook al ruim van te voren zodat ik het op mijn gemakje kan doen, en niet alles op het laatst nog moet kopen ofzo.

Nou,ik heb zeker geen inpakstress!Een half uur van te voren komen de tas en de rest van de wintersportspullen van de zolder! dan een rondje badkamer, slaapkamer, keuken (wasmand) enz enz! 20 minuten later KLAAR! Ik verheug me altijd al weer weken op de wintersport en als ik dus vroeg begin met alles in te pakken en voor te bereiden, dan wordt ik pas gek!

Geen stress! Gewoon koffer open, kast open, spullen erin en wegwezen! Tegenwoordig heb ik een vriendin die alles een maand van te voren al klaar legt.

Standaard skispullen liggen bij elkaar in de kast. Verder inpakken met het motto "met je portomonee en Id heb je iig het belangrijkste bij je"

Het is wel afhankelijk waar je verblijft. Hotel is natuurlijk makkelijker dan een bijv. een appartement. Zelf hebben we een huis in Oostenrijk en de standaarduitrusting zit al in de tas (wassen en weer inpakken).
Geen stress, genieten…:-)

Grappig om te lezen dat jouw vriendin ook de dag overloopt. Doe ik namelijk ook altijd! En op het einde maak ik steeds weer het besluit, na alles 3x gecheckt te hebben ;-), "Och ja, en als we wat vergeten zijn… in Oostenrijk hebben ze ook winkels" :-)

Inpak Stress ken ik inmiddels niet meer ben altijd van last minute vakantie boeken, dus net besloten dat ik zaterdag avond weg ga. Dus zaterdag middag ff snel de supermarkt door daarna wat zooi de koffer in en weg wezen. Wat vergeten jammer dan tis vakantie. Wat ik dan ooit vergeten ben gaat niet verder dan zonnebrand, afwas blokjes en lippen balsem.

Ik ben nu al aan het inpakken voor mijn vakantie in maart :)

Nee zonder gekheid, ook ik ben wel redelijk gestressed… meer omdat ik bang ben iets te vergeten, maar ook omdat ik er zeker van wil zijn alles bij te hebben voor een geslaagde vakantie. Liever teveel mee dan te weinig.

Begin ook 2 weken van te voor al met lijstje te maken met zaken die ik absoluut niet mag vergeten. Ook de info die ik van te voren over het gebied of regio heb gevonden gaat dan al in de koffer.

Het pakken van de auto doe ik ook de avond van te voren.

If there is no park, open your eyes - the mountain is a natural one.

Geen stress hier. Vriendinlief begint dag of 3-5 van tevoren al overal stapeltjes te maken van spullen die zij nodig heeft. Ik print de avond voor vertrek even mijn checklist uit, pak een tas en trek vervolgens de kast open om vervolgens binnen 15 minunten klaar te zijn met het hele inpakverhaal. Checklist vind ik ideaal werken en wordt ook direct bijgewerkt als ik iets bedenk wat er nog niet op staat.

Last-minute-vulling van de kofferbak is bij ons niet zo’n issue omdat we maar met 2-en zijn en er dus altijd wel ruimte over is.

Op vakantie nooit wat vergeten, maar toen ik eens een paar uurtjes naar Landgraaf wilde werd ik wel geconfronteerd met mijn last-minute bij elkaar raap actie. Mijn schoenen stonden voor een nieuwe hak nog bij de winkel. Toen maar gehuurd, maar dan weet je ook direct weer waarom je eigen materiaal hebt :)

spullen staan nu al klaar :P

idem @Claudia: ik begin van te voren + gebruik een lijstje :-)

Loop mijn dag van voor tot achter na en pak in wat ik nodig heb. Spullen voor de wintersport staan klaar! gewone kleding in pakken en gaan!

Seriously snow addicted family!

Bij ons gelukkig weinig stress.

In de week voordat we gaan een a4tje klaar leggen waar we alle ‘dat-moeten-we-niet-vergeten-dingen’ opschrijven en de dag voor vertrek alles uit de kasten halen.

Op bed stapelen we alles wat mee moet en dan kan het grote inpakken/proppen beginnen. Voor de laatste dingen hebben we een apparte tas. Hierin zitten meestal ook de reispapieren e.d. zodat je die niet ergens ver weg uit de kofferbak hoeft te halen.

Vergeet de spelletjes niet! ;-)

Wij hebben 2 lijstjes één voor kampeervakantie en één voor skivakantie. Ik ben voor de uitrusting en inpakken. Alleen de skibox de avond van te voren, NOOIT de auto inpakken. Paar jaar geleden een straat verder de auto die nacht voor vertrek geheel gepakt meegenomen.
Alles ingepakt in tassen en zakken, zit in 5 minuten allemaal in de achterbak.
Sneeuwkettingen liggen tegenwoordig het hele jaar in de auto, ergens onder de laadvloer, ze werken ook in zand waar je vast raakt.
Inderdaad een keer de snowboardschoenen van een van de kinderen vergeten. De zonnebrandtube met lippenstift zit nu nog/al in het ski-jack.

Daar ik ook steeds bang ben voor iets te vergeten werk ik dus ook met een lijstje en dat zijn er verschillende zoals: met de auto, met de bus, met de auto + de kinderen, enz…
Ik volg gewoon mijn lijstje en alles gaat in een grote sporttas en in de skibotten zak gaan nog een hele hoop kleine spulletjes.

RoCo

Wel een herkenbaar verhaal maar naar mate je ouder word word het inpakken zeker minder stressvol. wij hebben 1 tas waarin alle skikleding zit de jassen hebben we ook onderweg aan dus niet meer zo volle tas. Dan nog 1 tas met wat kleding voor op de plaats van bestemming en tegenwoordig is dat vaak allen een jogginbroek want de enige spijkerbreok die we mee hebben hebben we onderweg aan. Weinig dus de toilettassen kunnen gemakklijk in de tas. De skiuitrusting zit ook in tassen. Voor onze dochter huren we ter plekke. Alleen de sneeuwlaarzen nog los achterin en dan kunnen we… Oja natuurlijk vergeten we de hond niet maar die ligt in een tuigje aan de gordel…en de boodschappen(hoezo Nederlander:-))

Ik snap niet waar jullie zo bang voor zijn om het te vergeten.
Ski/ board kleding, sokken, thermohempjes, boots board/ skies tandenborstel, en klaar ben je toch? Wat heb je verder nog nodig?
Al die spiullen zitten in twee plastic boxen op zolder, die heb ik in 2 minuten bij elkaar.
Ik vertrek woensdag voor een paar dagen Ischgl, maar langer dan 10 minuten zal ik echt niet bezig zijn om de boel in te pakken.
En zoals al gezegd; als je je paspoort en je creditcard hebt, dan kun je toch eigenlijk niets vergeten zijn?

Op een besneeuwde helling ergens in Oostenrijk moesten we m’n auto een zetje geven. Toen ik dacht dat iedereen er weer in zat tufte ik met de auto de rest van de helling op. Bleek dat mijn lieve vriendin nog buiten stond, die had nog even niet de tijd gehad om weer in de auto te kruipen… gelukkig kwamen we er snel achter ;-)

Geen stress hier. Mijn vrouw loopt 2 dagen door het huis te inpakken/stressen terwijl ik lekker achter de pc zit nog wat weer berichtjes te bekijken. De avond voor vertrek loop ik met een grote tas naar boven om vervolgens 10 min later volledig ingepakt weer beneden te komen.Nog nooit iets vergeten.

nooit stress, half uur voor vertrek koffer open, spullen erin, en wegwezen! (de skispullen liggen in 1 kast, verder idd rondje badkamer en wasrekje en klaar) :)

Stressen doe ik sws niet aan maar had 2 jaar geleden misschien wel handig geweest. we deden een driverswissel en wilde m’n zonnebril opzetten. die zat in m’n rugzak… oeps, die staat nog op de trap, incl portemonee,rijbewijs, paspoort en ook niet geheel onbelangrijk het nieuwe campingboek… haha… als m’n hoofd niet vast zat, dan zou ik die ook nog is vergeten…

Als ex-beroepsmilitair van een ‘wereldwijd zeer snel inzetbare speciale eenheid’, is snel en efficient inpakken een fluitje van een cent…

Enkele dagen voorafgaand aan vertrek controleer ik het materiaal en §repareer of vervang waar nodig.

Enkele uren voor vertrek open ik de kasten, haal eruit wat ik nodig heb en leg het op bed. Als ik alles denk te hebben, loop ik alles snel na. De meest belangrijke -en onmisbare- zaken links, de rest rechts. Check! Vervolgens gaat alles in de tas. Een tube handwasmiddel erbij, klaar!

Boards en schoenen liggen klaar, tassen erbij. Naar de auto met die zooi. Sneeuwkettingen, brandblusser en EHBO-tas als laatste erin. Deken over al het spul (autoruitje is zo ingetikt), bof, achterklep dicht. Klaar!

Wat ik ooit ben vergeten? Een handdoek naar Lowlands, ooit, verder altijd al het nodige bij me gehad. Zonder lijstjes (die vernauwen het inzicht) en zeker zonder vrouw, want inpakken laat je NOOIT aan een ander over! :)

I even pee standing sideways...

Geen inpakstress bij mij, wel dat ik elk jaar weer mezelf afvraag wat ik allemaal voor niks mee heb genomen. Heb nu skispul in vacuumzak en neem ,denk ik :), weinig "normale kleding" mee.

Geen stress, wel een uitgebreide inpaklijst en to-do-list van een kantje of 4,5. Klinkt overdreven, maar daar staat alles op wat ik op een willekeurig type vakantie nodig kan hebben. Inpakken is zo geen stressvolle activiteit meer en kost erg weinig tijd, zonder dat ik iets vergeet.

Vrijdag 3 Feb naar Belle Plagne met Sunweb!!!

Geen stress, geen lijstje (zou ik kwijtraken). 's Avonds tevoren beginnen met denken en inpakken. Skispullen uit de plastic box van zolder, weinig meer dan de kleding die je in de auto aan hebt (en, ik las het al vaker, uiteraard de joggingbroek), ski’s, schoenen, snowboots, proviand vanwege de duurte in Zwitserland. Auto 's avonds ook ingepakt.
Klaar. Denk je. Dan komen de kleine spulletjes waar je als man niet aan denkt, die volgens een man niet nodig zijn en die kennelijk toch nog mee moeten. En de schoenen. Hoeveel paar kun je gebruiken als je de hele dag skischoenen aan hebt? Maar het schijnt dat aan elke mogelijkheid gedacht moet worden. Bij deze broek voor geen sneeuw, bij dezelfde broek als het heel koud is, enzovoorts. Daar krijg ik dan uiteindelijk toch nog stress van…

Sowieso stress, meestal heb ik alles, maar dan nog loop ik het zes keer na.

Maar eigenlijk maakt het me niks uit. Broek/jas/thermo en skimateriaal gaat in de enorme skitas en voor de rest is het niet zo belangrijk wat ik meeneem.

Wie nooit valt zal niet weten waar z´n grens ligt.

Geen stress, we weten al maanden inkl.voorpret wanneer we gaan, de avond voor de vertrekmorgen dakkoffer plaatsen en alles inpakken, de week ervoor al diverse spullen van de zolder naar beneden, de morgen van vertrek nog wat laatste spulletjes, + check, de auto in en de vakantie is al begonnen, dus niet pas bij aankomst, en omdat ik rij, doet mijn vrouw het denk- en inpakwerk:-), voor boeken zorg ik zelf…

Sneeuwalarm

Ontvang gratis een sneeuwalarm per e-mail van jouw bestemming in aanloop naar je wintersport vakantie! De meldingen stoppen automatisch na je vakantie.

Plaats een reactie