We krijgen ruige dagen! Vandaag neemt de wind al flink toe maar vooral vanaf donderdag krijgen de Alpen te maken met stormachtige winden en ook nogeens veel sneeuw. Net als gisteren valt er beneden 1000 tot 1200 meter eerst regen maar een fors pak sneeuw volgt tot in de dalen. In Frankrijk, Italie en het westen van Zwitserland wordt het dit weekend wel wat rustiger en dat mag ook wel. Voor de details check het video weerbericht.

Als eerste op de hoogte van nieuwe weerberichten? Klik hier om je aan te melden.
Roel
is redacteur en sinds 2009 onze vertrouwde wintersportweerman. In het seizoen schrijft hij dagelijks over sneeuw en achtergronden van de wintersport.

Plaats een reactie

mooie berichten.
misschien is de wind wat minder maar vind het wel goed klinken zo :D

Roel, bedankt voor je weerbericht. Altijd duidelijk en goed. Kan jij of iemand anders mij nog adviseren? Zit enorm te dubben nl. Dit jaar niet fanatiek op de latten ivm zwangerschap, maar we gaan vanaf woensdag t/m komend weekend wandelen enzo en in de sneeuw (in Ned. Is t echt niks en hoe meer hoe beter!). Twijfel tussen zwarte woud of kleinwalsertal. Iemand goed advies?

Bedankt weer!
@Marjan wij gaan deze nacht en hebben gisteren alles omgeboekt. We zouden naar t zwarte woud (2 beginners en ik) maar daar wordt een soort weeralarm afgegeven ze verwachten windkracht 7 en hoger. T was gisteren al windkracht 6 en toen was er veel dicht. Ik durfde het niet te gokken met twee beginners. We gaan nu naar Brand of Montafon.
Je weet nooit of het de juiste keuze is geweest. Maar op t moment van kiezen leek het ons de juiste

@roel denk je nog dat het winter wordt in nederland?

@Marjan, je leest het antwoord al van Suzanne :) Ik zou ook doorrijden naar de Alpen (Kleinwalsertal), al is het alleen al vanwege de dalliften die waarschijnlijk wel draaien. In het Zwarte Woud (Feldberg) zit je vol in de wind.

Weerman, redacteur, skiër, Limburger

Is het mogelijk dat door de harde wind de sneeuw ook in Italie terecht gaat komen? Er ligt al wel wat, maar meer is natuurlijk altijd fijn!
alvast bedankt voor je antwoord!
groeten
Wouter

@rik, niks maar dan ook niks wijst nog op kou in Nederland. Inderdaad een horrorwinter.

@Wouter, weinig denk ik. Tegen de Oostenrijkse, Zwitserse en Franse grens (Alpenhoofdkam) valt wel enige sneeuw maar verder zorgt de wind vooral voor nordföhn en opklaringen. https://www.wintersport.nl/wiki/nordfohn

Weerman, redacteur, skiër, Limburger

Dit is echt een horrorwinter inderdaad. Niets aan zo! Ik wil sneeuw, kou, sjaal, handschoenen… Nog ruim drie weken en dan mag ik pas naar de Dolomieten. Weg uit Nederland!

Skiing is a dance, and the mountain always leads

@Marjan. Doorrijden naar Kleinwalsertal. Geweldig mooi gebied. In december een paar dagen geskied en gewandeld. Super. Tip qua appartement http://www.hilbrand-walser.de. Een heerlijk appartement en hele aardige mensen, die veel weten van de omgeving en graag bereid zijn tips te geven over mooie wandelingen, leuke restaurants en interessante bezienswaardigheden.

vertrek over 1,5 week naar saalbach, ben benieuwd. is er op dit forum iemand die op dit moment in saalbach is?

Bedankt voor alle tips, ik ga vanavond direct boeken voor kleinwalsertal!
Iedereen die ook binnenkort gaat; veel plezier!

Bedankt voor alle tips, ik ga vanavond direct boeken voor kleinwalsertal!
Iedereen die ook binnenkort gaat; veel plezier!

Roel, dat zijn goede berichten, ik moet nog 2 weken wachten en dan 14 dagen naar het Zillertal. Ik hoop er een paradijs aan te treffen.

Hoi Roel,

Hoe zit het met Superdevoluy, dat valt onder de Zuid-Alpen, neem ik aan? Volgens de weersverwachtingen op jullie site zou daar al heel veel?vaak wat gevallen zijn, maar de sneeuwhoogtes blijven hetzelfde?

WimL, kijk even op http://sneeuwhoogte.net/saalbach. Daar vind je via Sneeuwhoogte+ veel info van mensen ter plaatse.

Shivan de sneeuwhoogtes worden door de gebieden zelf doorgegeven dus daar hebben we geen invloed op. Superdevoluy is Westalpen (en deels Zuidalpen). Er ligt genoeg en er komt nog meer sneeuw bij.

Weerman, redacteur, skiër, Limburger

Hoi Roel,

Bedankt voor je snelle reactie. Ik snap dat jullie de gegevens mbt sneeuwhoogtes van de gebieden doorkrijgen, mijn vraag was echter meer hoe het kan dat er in de voorspellingen meerdere malen 20/ 30 /50 cm sneeuw voorspelt wordt en dat je vervolgens hier niets van terug ziet ?

Jou video- en geschreven weerberichten zijn super. Ga zo door !

Hallo Roel,

Allereerst mijn complimenten voor je weerberichten!
Ik vertrek vrijdagavond a.s. naar het zillertal, krijgen we daar dit weekend/komende week nog zon te zien?

Alvast bedankt!

We hebben de komende twee weken nog appartementen vrij in het Kleinwalsertal. Nu leuke aanbieding. Na de komende sneeuwstorm van donderdag/vrijdag mogelijk volgende week wat minder neerslag en meer zon. (http://www.mittelberg.org)
Ben trouwens blij dat ik anaf zaterdag weer in het Kleinwalsertal zit. Ben deze regen in Nederland meer dan zat.

Ai, die wind…dan doet het er niet veel toe hoeveel sneeuw er ligt of bij komt: veel liften dicht op vrijdag vrees ik.

Je doet dit goed man!

Geert De Wit

Groetjes uit Bekgië

@Shivan, ook die gegevens worden aangeleverd. Het zijn rechtstreekse vertalingen van modelberekeningen die er helaas weleens naast zitten. Er zijn meerdere modellen waarvan de ene in het ene geval beter scoort dan het andere.

Ik heb trouwens het idee dat het in de nieuwe week droger en zonniger wordt. Morgen meer.

Weerman, redacteur, skiër, Limburger
Sneeuwalarm

Ontvang gratis een sneeuwalarm per e-mail van jouw bestemming in aanloop naar je wintersport vakantie! De meldingen stoppen automatisch na je vakantie.

Plaats een reactie