Wit oudjaar in Hochsauerland

martijn op 31 december 2011· 4 reacties

null
In Winterberg is er voldoende sneeuw gevallen om 2011 met een goed einde te kunnen afsluiten.

Na een kleine dump van 15 - 20 centimeter sneeuw in de nacht van donderdag op vrijdag kon er gisteren weer volop geskied worden in Winterberg, Altastenberg en Neuastenberg. Zelfs het Kappe gebied van Winterberg was eindelijk weer open. Willingen had het nakijken met slechts enkele geopende sleepliften. De Ettelsberg Seilbahn is nog steeds alleen toegankelijk voor voetgangers. Er prima genoten worden van de verse sneeuw! In Winterberg waren gisteren dan ook reeds twintig liften geopend.

Dramatische kerstweek
Helaas hebben de voorspellingen van vorige week gelijk gekregen. Het was een modderige en bijna groene kerstweek. Alleen de Sahnehang en de Nordhang hebben het nog op het nippertje uitgehouden door de ergste dagen heen. Het was tijdens en na de kerstdagen warm en nevelig in het Sauerland. De sneeuw die nu gevallen is was dan ook meer dan welkom. Desondanks dat het landschap er nu weer helemaal wit uitziet, blijft de sneeuwlaag nog steeds dun met maximaal 20 centimeter sneeuw op de skipistes. De eerste bruine plekken in de sneeuw waren dan ook gisteren alweer te zien bij de beruchte Büre-Herrloch piste.

null
Wachtrijen en de eerste bruine plekken in de sneeuw bij de Büre-Herrloch stoeltjeslift op 30 december.

Genieten op Oudejaarsdag
De sneeuwval is de afgelopen nacht nog gewoon doorgegaan en dat betekend dat de condities vandaag nog prima zijn in het Hochsauerland. Het jaar 2011 wordt dan toch nog goed afgesloten. Vooral de skiërs die vroeg op de piste staan zullen hun voordeel doen, want halverwege de dag wordt er behoorlijke drukte verwacht. Aan het einde van de dag kan de neerslag zelfs overgaan in natte sneeuw en regen.

Sneeuwrijk 2012?
Stiekem kijken we alvast vooruit wat het begin van 2012 te bieden heeft voor het Sauerland. Qua weersvoorspellingen zit het er niet fantastisch uit, maar wellicht dat alle skipistes het nog op nieuwjaarsdag kunnen uithouden. Daarna worden de condities waarschijnijk weer zeer matig. We staan echter nog maar aan het begin van het Sauerlandse skiseizoen. Met januari, februari en maart nog voor de boeg kan er nog veel gebeuren. Wie weet zitten we straks met de krokusvakantie wel in een dik pak sneeuw. Ik wens het Sauerland in ieder geval een sneeuwrijk 2012 toe!

Wie van jullie is er rond de jaarwisseling in het Sauerland? Is een sneeuwlaag van circa 20 centimeter voor jullie genoeg om nog in de auto te springen?

martijn
begon in 2002 deze website. Later was hij verantwoordelijk voor inhoud, techniek en de indeling.

Momenteel -0,5 graden. De regen lijkt iets eerder in te zetten en zal waarschijnlijk rond het middaguur Winterberg bereiken. Kwaliteit van de pistes zal dan afnemen.
Desalniettemin zal het ongetwijfeld een drukke dag worden in Winterberg :-)

Dit was de rij van d e lift terug, de enige keer die dag d at ik langer dan twee minuten heb gewacht. Bijna overal was het gewoon doorlopen!

20 cm is voor mij echt niet genoeg om in de auto te springen. Hoewel ik giga-baal wacht ik rustig af, er gaat vast nog sneeuw vallen dit seizoen :-)

mama on a mission in the snow

Vrijdag en zaterdag was het goed te doen. Volgens mij zijn er vooral veel dagjesmensen niet gekomen en hebben beel mensen die konden annuleren dit ook gedaan. Daardoor was het bij de liften en op de pistes echt prima te doen. Volgens mij was er trouwens wel meer sneeuw dan de genoemde 20 cm gevallen. Ik schat zo’n 35-40 cm, zeker op de hogere pistes. Nu inderdaad maar hopen dat de winter in het Sauerland (en in Nederland) echt goed op gang komt.

Sneeuwalarm

Ontvang gratis een sneeuwalarm per e-mail van jouw bestemming in aanloop naar je wintersport vakantie! De meldingen stoppen automatisch na je vakantie.

Plaats een reactie