In dit eerste filmpje van een serie over skitechnieken laat ik, samen met Martin, zien wat de uitgangspositie van het skIên is. Deze positie is zeer belangrijk, ongeacht het terrein waar je skiet en het niveau wat je hebt. Dit is letterlijk de basis van de skitechniek.

In deze serie filmpjes zal ik een aantal verschillende skitechnieken laten zien en de basishouding tijdens het skiën behandelen. Volgens mij een leuke manier om thuis wat over skitechniek na te denken. Deze filmpjes zijn echter op geen enkele manier een vervanging voor een echte skiles met een skileraar(es).

Geertje
staat als wedstrijd skiër de hele winter op de lange latten. Haar standplaats is Zell am See in Oostenrijk.

Plaats een reactie

leuk en goede informatie.
niet te lang draadig.

Leuk en duidelijk uitgelegd, zal het onthouden.

LOL. Dit is erg leuk gedaan en best informatief. Hopelijk de eerste van vele filmpjes.
@Martin, je mag best wel een beetje lol hebben hoor als Geertje met je gooit en smijt. :)

@Pmts (ben jij soms ook Guus?) dit is dus wat ik bedoel met mijn reactie op fb. Geertje en Martin laten hier op een leuke, speelse, manier wat zien. Voor veel mensen interessanter dan al die saaie moeilijke verhalen. Ik ben zelf ook een techniek-freak maar laten we eerlijk zijn, gros van de skifanaten wil gewoon op zijn/haar manier lekker naar beneden knallen. Het gaat erom dat iedereen plezier heeft en mij persoonlijk boeit het niet wat mensen van nederlands skileerplan hier van vinden. Ik vind het gewoon een hardstikke leuk en informatief filmpje.

mama on a mission in the snow

Nou nou, niet zo zwaar nemen. Zo is het vast niet bedoelt. BTW: PMTS heeft mij als techniek veel geholpen met het aanleren van bochten nemen en kan ik iedereen aanbevelen.

Ik reageerde op PMTS bericht…

Heel fijn dit, geen pretenties. Lekker simpel en basic, geen theoretisch gedoe. Hopelijk volgen er meer in de serie!

Goede compacte informatie. Één kanttekening, het is duidelijk dat Geertje wedstrijdskiester is. In de buckels heeft het namelijk wel degelijk voordelen om je houding aan te passen: voeten iets dichter bij elkaar en iets rechtere houding om beter te kunnen absorberen en strekken: Be the king! Kings don’t bow or bend over :-)

Leuk, zullen deze lessen appart ergens worden opgeslagen op deze site? Heb geen zin om telkens heel de site te doorlopen op zoek naar een les of laatste les…

@ Gerrit, ja deze zullen we zometeen samen in de https://www.wintersport.nl/wiki bundelen.

Click. Click. Peace

Kort, duidelijk en ondersteund uitgelegd. kan ik wel iets van gebruiken als ik les ben aan het geven. Thanks

RoCo

Echt leuke en handige informatie @Geertje en Martin :)

net op de valreep van de vakantie hier leuk om te zien en wat tips mee te krijgen! Keep em coming!

euh... doen!?

leuk en interessant initiatief !

Mooi idee… extra tips en reminders zijn altijd leuk om te zien en te volgen…

Grappig dat Rogier er ook was…! Hij sjokt bij min 2.00 achter jullie de berg op om richting top te gaan voor weer een live report… haha…

Mooi gedaan, interessante info!
Waarvoor je een Martin al niet kan gebruiken :-)
Ben al benieuwd naar het volgende filmpje!

@Mike
Bedankt voor je aanvullen. Ik ben me er van bewust dat er een paar kleine dingen veranderen ten opzichte van deze positie zodra je bijvoorbeeld de buckles in gaat. Inderdaad moet je dan smaller gaan staan. Maar toch ben ik van mening dat deze positie de basis is voor alle omstandigheden, en dat je je vanuit deze positie moet aanpassen aan de specifieke omstandigheden. Dat moet ik ook als ik een slalom vol geulen ski.

De reactie hierboven was dus van mij!

Leuk filmpje! En leerzaam :)
goed bezig jullie!

fijne site hè, dat wintersport.nl?

hier heb je meer aan dan aan het tenenkrommende snowmagazine
ga zo door !!!

hit and run

Goede info,ik ben met je eens dat deze filmpjes geen vervanging kunnen zijn van de echte skiles maar als je al een redelijk geoefend skier bent dan zijn deze filmpjes "goede handvaten" voor verder te kunnen oefenen buiten de skiles om. Zo heb ik het vorige jaar een grote hulp gehad van het volgende filmpje(zie link)ook in dit filmpje wordt de aandacht op de basis houding gelegt door een trukje met glijden en draaien,ik zou zeggen bekijk het filmpje eens en doe je voordeel.

Bedankt rogier!

Sneeuwalarm

Ontvang gratis een sneeuwalarm per e-mail van jouw bestemming in aanloop naar je wintersport vakantie! De meldingen stoppen automatisch na je vakantie.

Plaats een reactie