Toeters en bellen in skigebieden

Ruud op 29 december 2011· 20 reacties

null
Veel skigebieden bieden een heel avondprogramma, is dit wat?

In een skigebied kom je om te skiën of te boarden. Nogal wiedes. Maar vaak kun je er veel meer doen dan dat. Ieder zichzelf respecterend VVV verzint allerlei toeters en bellen van alles om de wintersporters bezig te houden. Zitten we daar eigenlijk wel op te wachten?

Activiteiten voor slecht weer
Natuurlijk; je kunt pech hebben en door rotweer een paar dagen niet op de pistes kunnen. Misschien ben je het lezen, spelletjes doen en je Facebookaccount bijhouden dan al snel zat en wil je wat anders. In veel gebieden (misschien wel in je eigen hotel) hebben ze Spa’s. Lekker dagje badderen, Sauna’tja en de zere skispieren laten masseren. Kan best fijn wezen. In grotere plaatsen is er ook vaak een Centre Sportif of Sportzentrum, waar je bij voorbeeld kunt tennissen of schaatsen. En anders is er altijd wel een ski- of Heimatmuseum of een Schnappsstokerij om te bezoeken. Ik heb zelfs wel eens een bowlingcentrum gezien. En in de luxere oorden kun je uiteraard gaan shoppen. Voor als je echt wanhopig bent. Maar dat is een mannenopmerking natuurlijk.

Echt skiweer en dan toch niet op de piste?
Maar ook met het beste weer van de wereld kun je op allerlei manieren vermaken in de sneeuw. Op steeds méér manieren, zou ik zeggen. Want de tijd van ‘slechts’ een romantische arresleetocht of een keertje rodelen is definitief voorbij. De Toeristenverbanden en Syndicats d Initiative buitelen over elkaar heen om extra activiteiten te verzinnen voor hun gewaardeerde gasten. Voor ons dus.

null
Ijsklimmen spannend, vermoeiend en totaal anders. Wie heeft er wel eens ijs geklommen?

Parallelle bezigheden
Voor de sportieve gasten: Sneeuwschoenwandelen of ijsklimmen. Het eerste heeft een beetje suf imago (maar is vast wel vermoeiend), het tweede is juist nogal cool (maar is vast wel moeilijk). Voor de funzoekers: Skwal, Snowscoot, Yooner, Veloski. Allemaal alternatieve manieren om van de piste af te komen. Er en zijn er nog wel meer. Voor de waaghalzen: Paragliden en “kermisattracties” als de Fisser Flieger. Voor als je de pistes van boven wilt zien.

Zitten we hier op te wachten?
Ik ga gewoon om te skiën. Ik wil me nog wel voornemen om eens iets anders te doen, maar het komt er nooit van. Voor mij zijn de pistes te aanlokkelijk. Hoe is dat voor jullie? Wat hebben jullie zoal gedaan? En; moeten die VVV’s nog meer nieuwe dingen blijven verzinnen? Of kunnen ze het wel laten? Willen we wel geëntertaind worden?

Ruud
droomt het hele jaar van witte bergen. Altijd bezig met het plannen van nieuwe trips, blogt hij over wintersport wetenswaardigheden.

Plaats een reactie

De kinderen kijken nu alweer uit naar de skishow maandagavond. Iedere keer hetzelfde maar zo mooi als die snowboarders door een brandende hoepel springen en dan ook nog draaien in de lucht! Het vuurwerk na afloop is een beetje eng maar wel mooi :-) #Lermoos

Die Fisser Flieger heb ik vorige week gezien,… tja, mij vermaak je er niet mee. Ik wil gewoon boarden! Vorig jaar in Saalbach wel een big air show gezien. Dat was 's avonds en wel heel cool. Maar zoals gezegd; 's avonds en dus niet in plaats van snowboarden!

Leuk onderwerp! Ik kom ook voornamelijk om te skiën, maar vind de "zij-activiteiten" ook erg leuk. Probeer ieder jaar wel een dagje iets anders te doen dan de latten.
Hoogtepunt: Ballonvaart over de Alpen in Oostenrijk.

Ik sta per jaar “maar” drie weken op de ski’s en daar wil ik dan ook volop van genieten. De pistes zijn te aantrekkelijk om iets anders te gaan doen. In VT wel eens dag gehad met te veel wind waardoor alle liften dicht bleven, maar met een Ipad, wifi, een boekje, een wandelingetje en een paar biertjes in een kroeg vermaak ik me prima.

Een dag niet geskied is een dag niet geleefd

Boarden/skiën, eten/drinken, slapen it is.

Skiën eten drinken en slapen. Alternatief voor ons is wandelen al dan niet met sneeuwschoenen. Plan bij extreem slecht weer is winkelen in Villach of Salzburg. Verder eigenlijk nog nooit zulk slecht weer gehad dat we niet konden skiën.

Seriously snow addicted family!

ow en een avond programma nee dank je! Wil dit jaar wel s’avonds gaan skiën!

Seriously snow addicted family!

Wij gaan nu een een aantal jaren naar Tsjechië. Daar zijn weining tot geen extra activiteiten. Dus voor ons skiën/boarden, eten/drinken, spelletjes en lekker naar de sauna.

Zodra we een gebied tegenkomen met veel activiteiten, vervalt alle interesse. Er komen teveel gezinnen met nagebroed op af en je betaalt er toch voor; beide hebben we geen trek in.

Ik ben zelf niet zo van de avond-activiteiten, kom in de eerste plaats om te skien. Zal eerder gaan sneeuwschoenwandelen, met husky’s op pad of ijsklimmen, dan naar een speciale show. We hebben maar 1 week per jaar om te genieten van de echte wintersport, dus apres-ski en dergelijke activiteiten zijn niet aan mij besteedt :)

IJsklimmen heb ik wel eens eerder gedaan, maar dan op een gletsjer in Noorwegen. Is een absolute aanrader en super uitdagend! :D

nu staan er dingen genoemd als skwal, veloski en yooner.
maar wat is dat? eerlijk gezegd nog nooit van gehoord.

persoonlijk sta ik het liefst ook zoveel mogelijk uren op de latten. daarna lekker een paar biertjes, wat eten en dan op tijd te bed om 's morgens weer fit op de berg te staan.

Ik ga net zoals Ruud gewoon om te skien, als er 's avonds nog wat te doen is in het dorp, dat is leuk meegenomen. Ik betaal een skipas voor 6 dagen en ik zou het mezelf niet kunnen vergeven als ik niet ga skiën :)

Ik ga ook voor het skiën en/of boarden maar af en toe een leuke avondactiviteit kan ik best wel hebben. Dit jaar in januari FIS wereldbeker wedstrijd in Flachau met een hoop randanimatie, awel ik heb er van genoten. De dag erna 9u op de piste natuurlijk.

RoCo

Die kermisattracties midden in skigebieden, die zijn echt verschrikkelijk.

Airboarden nog leuker dan skiën, en sneller te leren.

Vorig jaar in Serfaus een dagje Veloski gedaan. Dat is een soort fietsje met skies ipv wielen en soort van bigfoots aan je voeten.
Ik vond het aanvankelijk doodeng, maar de kids hebben zich suf vermaakt. Totdat er een de bocht niet meer kon maken, van de piste afvloog en met zijn bek vol op een hek belandde.
Tand door de lip, janken, maar 10 minuten later weer vol aan het genieten op dat stomme ding. Hoop dat ik ze dit jaar kan overtuigen dat dat niet leuk is…

Ik boek altijd een hotel met zwembad en welness-faciliteiten.
Heerlijk badderen na een dag buiten.
verder wordt er niet iedere dag geskied: we gaan meestal ook nog wel een dag met sneeuwschoenen en een dag met langlaufski’s de “wildernes” in.
De traditionele skishow met vuurwerk is ieder jaar hetzelfde, maar toch wel leuk om even te kijken.
Verder de avond vullen met een lekker glaasje in goede stemming is altijd goed! Vaak heeft een hotel nog wel een avondtripje naar de eigen almhut achtige toko op het programma: eten en drinken op de alm en weer terug met zaklamp en slee.

Ik ga ook in principe om te skien en wil dan ook elke minuut van de skipas benutten. Misschien een beetje vrekkig maar we hebben inderdaad gemiddeld maar een weekje om te genieten van de sneeuw. s’Avonds een borrel en dan “bij tijds” te kooi.

Als ik op wintersport ga dan ga ik puur voor de sneeuw en alles wat erbij komt kijken is mooi meegenomen zoals de apres ski, hetzelfde als wat Ruud H. hierboven aangeeft. Even over die fun producten, ik heb dit jaar een snowscoot gekocht. Ben er al een paar keer bij snowworld mee geweest en vond het erg leuk. Heb er paar maanden geleden eentje besteld bij http://www.wintersport4all.nl
Ik kan in ieder geval niet wachten op de wintersport, voor diegenen die ook gaan, veel wintersport plezier!

Sneeuwalarm

Ontvang gratis een sneeuwalarm per e-mail van jouw bestemming in aanloop naar je wintersport vakantie! De meldingen stoppen automatisch na je vakantie.

Plaats een reactie