Dat skiërs vallen weten we na deze beelden maar al te goed. Maar ook pro-snowboarders kunnen op een andere dan geplande manier de helling af komen denderen. Zie deze beelden, behoorlijk indrukwekkend. Laten we het erop houden dat deze atleten weten dat dit kan gebeuren en, net als met de skiërs, met een paar ijsblokjes en wat pijnstillers ‘zo’ weer verder kunnen.

Rogier
woont in de Franse Alpen. Als er maar een beetje sneeuw ligt, is hij buiten te vinden, om ons daarna bij te praten.

Plaats een reactie

Ow, ik dacht dat ik de enige was ;-)

Dat zijn lekkere klappen

zucht… juist die betonnen trappetjes en armrailingen doen extra pijn… ze leren het ook nooit…

fijne site hè, dat wintersport.nl?

auw dat moet pijn doen! en bijna niemand heeft een helm aan!

Het verschil is dat met freeriders. skieers meteen hun knieien afbreken… snowboarders hebbe daar een stuk minder last van.

Lekker pijnlijk, goede muziekkeuze erbij :D

Dat valt me op dat veel van die gatsen geen Helm dragen?? Is dat stoer ??

Skiers breken idd vaak hun been of knie, boarders veel vaker hun armen, maar die 17% boarders onder de wintersporters zorgen wel voor de meeste lestsel.

Lekkere muziek :D

pfff, wat mij opvalt is dat bijna geen enkele van deze sukkels een helm draagt, lijkt mij toch wel het minste om te dragen als je dit soort dingen gaat doen. Maar jah…zal wel niet stoer genoeg zijn!

oww ze vallen ook? IK dacht dat ze alleen maar zaten op de piste… bij voorkeur in het midden ;-)

Geweldige klappen. Toch mooi om te zien :)

ah goed te zien dat die meestal vertoonde spectaculaire filmpjes dus eigenlijk gewoon lucky shots zijn.
kijk zo kan ik het ook… (alleen dan op telemark’s)

Ben benieuwd of deze mensen de kleine lettertjes van hun zorgpolis/reisverzekering hebben bestudeerd. :-)

Met deze verschrikkelijke muziek erbij is het ook niet meer dan logisch dat ze moeten vallen…

BAM Gek!

Snowboarders op aparte pistes zetten, daar kunnen ze elkaar lekker pesten en de pistes kapot maken. En…lekker op hun kont zitten midden op de piste, het liefst in de volle breedte, zodat niemand er meer voorbij kan.
Ook in aparte bussen zetten: board op bank 1 en zij zelf op bank 2, zodat ze zelfs de oude mensen laten staan en zelf 2 plaatsen in beslagnemen. Heb onlangs zo’n asociale lul bij kop en kont gepakt en hem met board en al de bus uitgezet: 2 bejaarden konden toen zitten. Zo zijn ze niet allemaal, maar helaas wel vaak. Normen en waarden ver te zoeken bij vele boarders helaas.Wie de schoen past, trekke hem aan.

@jan wel makkelijk allemaal over een kam scheren vind je niet? Ik ben een snowboarder en vind het ook bloed irritant dat skiers op een beetje steile hellingen altijd van die korte bochtjes moeten maken en dat er daardoor allemaal van die bulten (boogels) ontstaan waardoor boarders er bijna niet meer op kunnen boarden. Moet toegeven het is irritant, maar ja de berg is niet van een groep je deelt dingen met elkaar dus je zet je er over heen. Er zijn wel belangrijkere dingen om je druk over te maken, en je vergeet niet te genieten van al het moois om je heen wat je deelt met andere op de pistes.

Verder over het gevalletje in de bus, dit heeft niets te maken of het snowboarders of skieers zijn dat waren blijkbaar gewoon associale kids en terecht dat je dat gedaan hebt. Als ze toevallig een londsdale jack aan hadden dan waren het zeker londsdale jongeren ;).

Met betrekking to onverantwoord gedrag op de pistes heb ik dat helaas ook vaak dat soort dingen meegemaakt, ik moet zeggen dat het bij mij vaak of bigfoot skieers of mensen op huur spullen (snowboard of ski) waren. Het zijn nou eenmaal de mensen die iets minder ervaren zijn en dan blijkbaar meer met zichzelf bezig zijn dan met anderen.

Wat uiteraard jammer is, maar ik denk dat gebieden ook hier wel wat aan kunnen doen, denk aan de roltrappen in de londen tube. Iedereen staat netjes rechts, waarom? Omdat er overal bordjes staan dat je rechts moet staan voor de mensen die haast hebben en sneller zijn. Nu denk ik niet dat we de pistes vol moeten zetten, maar in een stoeltjes lift kom je steeds kale palen tegen (af en toe met reclame) als je omhoog gaat, als ze daar nu gewoon in meerdere talen korte zinnen neerzetten, over respect, maak ruimte etc, dan kunnen skiers en boarders vast nog jaren samen op de piste samen plezier maken :)

@matthijs: Wanneer je huurt ben je minder Ervaren? Die logica gaat er bij
mij niet in. Kan je mij dit Uitleggen?

Lovesexy

Ik heb 2 weken terug voor het eerst geboard, op een huur plank en daarvoor altijd geskied…
Ik ben echt nog niet ervaren genoeg om én een fatsoenlijke bocht te maken én in de gaten te houden of er niet iemand aan komt jakkeren…
Je probeert er wel op te letten uiteraard maar af en toe gaat je volle aandacht naar het proberen te blijven staan op je plank. Dat is nou eenmaal niet anders, over 2 weken wederom een week naar de sneeuw en een week les en dan zal het vast al een stuk beter gaan ;)
Mijn mening is tevens dat degene die van achter komt moet opletten/inschatten wat iemand onder hem doet die heeft immers het overzicht.
@Lizeth een groot deel zo niet het grootste deel van mensen met huurplanken is een beginnende boarder :)

@lizeth uhm indd kijk daar generaliseer ik het zelf ook :). Inderdaad niet alle huurders zijn minder ervaren. Maar het is meestal als je meer ervaren bent dat je weet wat voor ski of snowboard je wilt hebben en je dan een passende set vind die je dan koopt. Ook omdat dit op den duur goedkoper is dan huren. Over het algemeen zijn mensen die huren minder zuinig met hun spullen dan mensen die hun spullen kopen. Dus zijn ze ook minder voorzichtig met hun huur spullen naar andere toe. Denk dan aan bij liften op andermans spullen gaan staan, offpiste gaan al het eigenlijk niet meer kan door te slechte sneeuwlaag, maar he het zijn toch huur spullen. Dat bedoelde ik meer…

En wat ik niet gezegd had net, ik frustreer mij ook als snowboarder over snowboarders die midden op de pistes zitten. Het zelfde geld voor groepjes mensen (skieer of boarders) die midden op de piste gaan wachten op de achterblijvers. Of mensen die op de groene paden brede bochten moeten maken zodat de snellere mensen er niet langs kunnen. En vooral voor boarders is dit een probleem want vaak resulteert dit in lopen op het vlakke stuk omdat de vaart er dan uit is. De skiers kunnen lekker prikken en gaan weer verder dus die zouden daar ook rekening mee kunnen houden…

Kortom het is van beidde kanten wat. Het is meer dat er sowieso van beide kanten meer respect moet komen…

prachtig allemaal die mutsen+brillen die door de rondte vliegen:D

@Jan, het maakt allemaal niet zoveel uit, snowboarders of skieërs ze zijn allebij zéér irritiant! Voordeel van snowboarders is dat je ze vaak pas op de wat stijlere zwarte en rode pistes ziet als ze het ook een beetje kunnen terwijl skiërs al snel denken dat ze het kunnen! Want ja dan maken ze snel één klein bochtje en dan gaan ze 5 min stilstaan midden op de piste!!! Werkelijk irritant!

En ja op de makkelijkere gedeeltes heb je last van snowboarders die midden op de pistes zitten!

Maar dan heb je de paden, skieërs denken dan echt dat ze alles zijn en met 5 skiërs langs elkaar over een pad rustig kunnen skieën prikken…en dan boos opkijken als ik met een snowboard nog precies in een gaat je duik waardoor er aan beide kanten minder dan 5 cm overblijft! Ja ik ga echt niet stilstaan op een pad om vervolgens te lopen omdat een aantal skiërs zo nodig pratend langs elkaar moeten skiën!!!

En beginned zijn we allemaal geweest, daar kun je gewoon niks van zeggen, nadeel is vaak dat de meeste skiërs voor hun leven beginnend blijven terwijl ze denken dat ze goed zijn en dan krijg je van dat associale gedrag op de piste als van het hoort zo of zo…

Sneeuwalarm

Ontvang gratis een sneeuwalarm per e-mail van jouw bestemming in aanloop naar je wintersport vakantie! De meldingen stoppen automatisch na je vakantie.

Plaats een reactie