De zon schijnt in de Alpen tot en met morgen volop maar vanaf donderdag trekt het dicht en gaat er weer sneeuw vallen. Mogelijk sneeuwt het tot en met zondag zelfs geruime tijd al probeert een warmtefront het feest opnieuw te verzieken voor de dalen. Check het videoweerbericht voor de details.

Als eerste op de hoogte van nieuwe weerberichten? Klik hier om je aan te melden.
Roel
is redacteur en sinds 2009 onze vertrouwde wintersportweerman. In het seizoen schrijft hij dagelijks over sneeuw en achtergronden van de wintersport.

Plaats een reactie

Ik kan de videoberichten helaas niet kijken op mijn werk.
Heeft iemand een samenvatting van de details?

Bvd

Freek kort samengevat: vanaf donderdag gaat er in Frankrijk, Zwitserland en Oostenrijk weer sneeuw vallen die zaterdag dreigt over te gaan in regen. Een situatie vergelijkbaar met afgelopen donderdag. Kans op grote hoeveelheden neerslag vooral in Frankrijk en Zwitserland. Hopen dat het gros niet als regen valt.

Weerman, redacteur, skiër, Limburger

Vanaf donderdag t/m zondag 30-40 cm sneeuw in noorden en westen van de Alpen, daarna weer zachte lucht die probeert binnen te komen. Kans op regen in lager gelegen gebieden. Oostenrijk blijft het langst in de koude lucht zitten. Samenvattend "het blijft ontzettend spannend".

Skiing is a dance, and the mountain always leads

Roel was me voor. Klasbak!

Skiing is a dance, and the mountain always leads

Thanks Roel en Ramon!

Ik ga van het beste uit, ik zit in het Grand Massif dus laat maar vallen die sneeuw!

Schpannend! Wir warten es ruhig auf nicht?

Idee of er nog wat gaat vallen in Italie ? Meer bepaald in Arraba ! Zou daar binnen 14 dagen naartoe gaan , maar ligt voor de moment nog niet al te veel

bestaat Italië niet?? hoor er zo weinig over!

eigenlijk maar goed ook… stel je voor dat al die vervelende Oostenrijk-Westendorf-gangers dat gaan ontdekken …

Roel,

Gaat er in de Dolomieten nog een keer wat sneeuw vallen, en hoe zit het met de temperatuur aldaar de komende week ??

Marcel

@Roel het wordt nu inderdaad wel erg spannend. Zaterdag vertrek ik naar Arosa (1700m). Dat ligt neem ik aan wel hoog genoeg om alleen maar sneeuw te ontvangen? Of gaat het zo dramatisch worden?

Gezien de achtergrond bij Roel achter de deur, duurt het ook niet meer zo lang voordat hij zelf ter plaatse gaat kijken:-)

Ik zie voorlopig voor Fiss nog ruim ons het vriespunt, gelukkig… ik hoop echt dat het allemaal een beetje blijft zoals het is, mooie pistes, af en toe wat sneeuw en soms het zonnetje erbij, wij gaan de 14e Januari pas… Kan er niemand vanuit Fiss aangeven hoe het daar is ?

@Roel of andere

ik lees net het folgende op de site van Lech

Damit setzt flächendeckend kräftiger Schneefall ein.

ik kijk ook altijd op de site van Lech voor het weer MAAR ik heb het woord nog nooit op de site gezien of ergens anders gelezen in een weer bericht. ( het weer bericht van Lech is altijd wat behoudender )

wat bedoelen ze daar me??? ( als ik het vertaal is het dekkende sneeuwval maar dat zegt me niets )

bedoelen ze zeer veel en zware sneeuwval of…

zou dit graag weten

Weer super spannend, weekend=webcams kijken!

Seriously snow addicted family!

Komt het in Oostenrijk ook een beetje goed? Het is telkens Zwitserland en Frankrijk die de meeste. Sneeuw krijgen! Daar ligt al zo veel! In mayrhifen waar ik heen ga ligt 11cm in het dal en 89cm op de berg heeft een vriend aan mij doorgegeven! Maar hoeveel kan het dal verwachten! En in hoeverre verdwijnt de sneeuw weer door de door van zaterdag?!

Voor de Italiegangers, er gebeurt daar niet zoveel komende week. Weinig sneeuw en goed weer. Andere jaren was dat wel anders maar nu maken hoofdzakelijk de grensgebieden met Frankrijk, Zwitserland en Oostenrijk kans op wat sneeuw.

Bas en Mayrhofen, wat betreft de effecten van die sneeuwgrens is er nog weinig te zeggen. Het hangt er vooral van af wanneer de meeste neerslag valt, in de koude of in de zachte lucht. Vorige week regende het eventjes tot 2000 meter dus ik zal niet zeggen dat je op 1700 meter absoluut veilig zit.

@Anoniem, ik zou het vertalen met op uitgebreide schaal. Verder kan ik me prima vinden in dit weerbericht uit Lech. De term ‘voraussichtlich’ is wel cruciaal.

@Cees, yes over een dikke week sta ik op de ski’s :D

Weerman, redacteur, skiër, Limburger

Hier een update vanuit Chapelle d’abondance/chatel.
Vandaag erg warm op de piste. Nog meer kale plekken. Sneeuw wordt aan alle kanten weg geritseld om de ondergrond te bedekken.
Ok we zitten laag…verder goed skien,

@ Karin S. Iedereen over 1 kam scheren is niet zo heel netjes, heb ik van mijn moeder geleerd.

Hey roel kan je al iets voorspellen voor oz en oisans ? We vertrekken nu vrijdag ?

@Karin… Beetje vreemde opmerking ? Wt bedoel je met vervelende ostenrijkgangers ?

@Roel, eigenlijk best leuk voor jou, jij als Limburger voelt je wel thuis met die Duitse taal, nietwaar ? :0

@Peter, is geen probleem nee :D

Weerman, redacteur, skiër, Limburger
Sneeuwalarm

Ontvang gratis een sneeuwalarm per e-mail van jouw bestemming in aanloop naar je wintersport vakantie! De meldingen stoppen automatisch na je vakantie.

Plaats een reactie