Wat een week, een foto report

Rogier op 25 december 2011· 7 reacties

null
De week begon op deze manier, afgelopen zondag: ongelofelijke condities!

Het was een beruchte week met heel veel sneeuw. Vooral in de Noord Alpen, en gelukkig eindelijk in Oostenrijk, daar hadden ze de sneeuw het hardst nodig. Maar ook bij mij, in de Zuid Franse Alpen, viel er een enorm pak extra sneeuw. Dat betekende diepe poeder, waar mogelijk want het lawine gevaar was hoog. Als klap op de vuurpijl sneeuwde het dinsdag weer de hele dag. Helaas stak er daarna wel een keiharde wind op en werd het enkele dagen heel erg warm. Momenteel zijn de condities weer wat normaler, maar liggen de pistes er nog steeds fantastisch bij. Off-piste is het nu wel wat meer zoeken naar goede sneeuw. Een fotoreport van een erg lekkere week!

null
Maandag vielen er een paar vlokken bij, de condities waren nog steeds heerlijk

null
Dinsdag viel er een goed pak sneeuw bij…

null
…dat betekende diepe poeder, alweer!

null
Woensdag en donderdag stak er echter een flinke wind op (aan de sneeuw te zien); maar nog steeds niets te klagen ;-)

null
Donderdag was het in de schaduwzijdes heerlijk skiën

null
Donderdag was het even, veel te warm (aan de sneeuw te zien op deze foto, jammer voor nu, maar de sneeuw zet zich perfect op deze manier.

null
Kortom een heerlijke week achter de rug

Rogier
woont in de Franse Alpen. Als er maar een beetje sneeuw ligt, is hij buiten te vinden, om ons daarna bij te praten.

Plaats een reactie

je hebt het wel slecht! haha

Gave foto’s hoor!

daar wil ik ook wonen ;)

klopt helemaal al een week in nauders geweldige week gehad !
nog een week te gaan Heerlijk !!

Was de afgelopen week in Le Grand Massif, inderdaad top qua sneeuwcondities! Helaas wel wat minder zon dan op jouw fotos te zien is, meest moeten boarden met matig tot slecht zicht. Maar de sneeuw (Tiefschnee op de pistes! Lekkerrrrr) maakte alles goed. De warme donderdag (met wat regen op de lagere pistes) en de erg warme en zonnige vrijdag kon de sneeuw ook nog wel hebben. Toen ik zaterdag morgen weg ging sneeuwde het al weer!

hallo rogier we zijn in briancon echt een super dag gehad vandaag pistes liggen er goed bij off piste ff zoeken maar hebben een paar mooie stukken gevonden grt rico

Mooie fotoreportage !

Sneeuwalarm

Ontvang gratis een sneeuwalarm per e-mail van jouw bestemming in aanloop naar je wintersport vakantie! De meldingen stoppen automatisch na je vakantie.

Plaats een reactie