Een witte Kerst en een vuurwerkloos Oud en Nieuw

Ruud op 25 december 2011· 12 reacties

null
Wat is er heerlijker dan een Witte Kerst?

Het is Kerst. En je zit in de Lage Landen in de regen òf in de poeder in de Alpen. En dan bedoel ik niet de poeder op je Kerststol. Zit je bij de boom of sta je op de latten? Of ga je “vreemd” en zit je op een strand onder de palmen?

Wat is er heerlijker dan een Witte Kerst?
Ik heb het nooit gedaan; wintersporten tijdens de feestdagen, maar zou het niet geweldig zijn; een lekker afdalinkje doen in plaats van de vaatwasser inruimen na het kerstontbijt? Genieten van zo’n prachtig Alpenlandschap in plaats van een landerig wandelingetje maken in een druilerig Nederlands bos? En aanschuiven aan een Weinachtsdiner in je hotel na een dag op de piste in plaats van gourmetten bij je schoonouders? Elkaar om middernacht een goed Nieuwjaar wensen in de heldere schone vrieskou in plaats van in de kruitdamp en mist?

Toch niet zo leuk?
Of mis je in de wintersportgebieden die typische sfeer van de feestdagen? Mis je het geknal van het vuurwerk? En sta je om twaalf uur met je glas champagne te kijken naar….geen vuurwerk? Sta je een beetje sneu oliebollen te bakken in je appartementje? En verlang je stiekem naar een gezellig familiediner als je moe geskied in een restaurant zit? Er gaat niks boven je eigen boom, toch? Voel je je een beetje “out of place”, als je ziet dat de locals kerstvieren en jij daar overduidelijk niet bij hoort?

Sfeer meenemen of laten voor wat het is?
Probeer je op je wintersportplek de kerst- en Oud en Nieuw sfeer te creëren? Neem je dan kerstspullen en een pak oliebollenmix van thuis mee? Zet je een boompje? Of zaag je er eentje om? Dan hoeft er meteen geen kunstsneeuw meer op. Of was je toch al niet van de eindejaarsfeesten en ben je blij alles te ontvluchten? Ik hoor ook wel eens dat je in sommige skigebieden eigenlijk helemaal niet zoveel merkt van Kerst en Oud en Nieuw. Kortom; hoe doen jullie dat? De beste combi?

Ik heb het dit jaar goed voor elkaar. Ik vier eerst thuis gezellig Kerstmis en Oud en Nieuw en dan ga ik in de eerste week van januari een paar dagen lekker wintersporten. Even de Kerstpondjes er af skiën.

Ruud
droomt het hele jaar van witte bergen. Altijd bezig met het plannen van nieuwe trips, blogt hij over wintersport wetenswaardigheden.

Plaats een reactie

Ik vier oud&nieuw heerlijk in Meribel dit jaar (net als vorig jaar).

Ik wil het ooit wel eens doen Kerst vieren in de bergen maar ik denk dat dat wel eens kan tegenslagen. Dus Kerst met het gezin thuis gevierd en Neiuwjaar zal waarschijnlijk ook zo iets worden en dan ook 6 januari de wagen in naar Flachau om de overtolligen ook ginder achter te laten.

RoCo

Kerst thuis en oud&nieuw gezellig met een grote groep vrienden in Brixen im Thale!
Maar hoezo vuurwerkloos???
Vieren nieuwjaar nu al enkele jaren in Oostenrijk en heb er nog elke keer van vuurwerk genoten!

Er is niets beter dan de kerst in de bergen te vieren ipv de hele dag thuis met familie te zitten.

Vroeger gingen wij altijd met kert en in mijn herinneringen kwamen wij op oudjaarsmiddag altijd thuis.

Kerst sfeer: wij namen zelf een klein (1,5m) kunst boompje mee, mijn oom en tante hadden daar een echte kerstboom.
Tijdens de kerst gingen wij s`avonds met zijn allen lekker eten.

Waarom dan nu niet meer met de kerst op vakantie, dit doen wij al zeker 13 jaar niet meer. De reden is dat het al 13 jaar slecht met mijn oma gaat, en dus iedere vakantie haar laatste verjaardag kan zijn.

Maar 5 januari gaan we weer.

Een van de allermooiste oud en nieuws hebben we enkele jaren geleden gevierd in hotel Aspen in Grindelwald. Voortreffelijk eten en om 12 uur vuurwerk op de piste naast het hotel en gluhwein en sfeervolle muziek terwijl de sneeuw met bakken uit de lucht viel…
Afgelopen jaar in Lech Oud en Nieuw gevierd en dit jaar gaan we naar Geneva en op nieuwjaarsdag rijden we door naar Val d’Isere, We hebben er zin in!

Ooit als mijn kinderen uit de luiers zijn ga ik ook op die manier de feestdagen doorbrengen. Lekker na het skiën voor het haardvuur in een chalet in de sneeuw, wijntje erbij, lekker eten, de kids lekker aan het spelen. Geen drukke familie of vuurwerk om me heen…ahhhhh. Ultiem geluk als je het mij vraagt.

het ziet ernaar uit dat wij volgend jaar ook weer met kerst in de alpen zijn heerlijk neit dat we hier gedoe hebben maar met kerst skieen en wat jurgen omschrijft is toch wel genieten en zo denkt de vrouw er gelukkig ook over :) .

Member of global cooling initiative

Werk nu als ski leraar in gerlos. De kerst is inderdaad ver te zoeken, (op diner met alle colegas na) maar oud en nieuw word zeker mooi! Met deze bult sneeuw van nunalleen maar mooie dingen!

Heb het dit jaar (voor het eerst overigens) andersom gedaan: eerst een weekje naar de sneeuw en op kerstavond richting huis, zodat ik kerst met de familie kan vieren. Ik had wel graag wat sneeuw mee naar huis meegenomen om hier de sfeer wat te verhogen :-) Heb oud en nieuw eens in Oostenrijk gevierd, en daar viel overigens best wat vuurwerk te bezichtigen.

Twee jaar geleden heb ik kerst en oud en nieuw gevierd in Gerlos. Van de kerstsfeer merk je minder, maar ik heb nog nooit zo veel en mooi vuurwerk gezien als daar. Wij zijn van plan om volgend jaar weer te gaan.

Zit deze week in Paradiski en vanavond gezellig vuurwerk gehad op de piste met lekker glaasje glühwein/warme chocomel! En gezellig gourmetten kan hier ook, kunnen we het er gelijk weer af skiën.

Dit jaar vier ik Oud & Nieuw in Belle Plagne. In Plagne Bellecote is dan het mooie evenement ‘la nuit du pompon rouge’: dansvloer van sneeuw, podium met grote schermen voor visuele show en om 12 uur een mooi vuurwerk, afgeschoten door de gemeente. Super! :)

Sneeuwalarm

Ontvang gratis een sneeuwalarm per e-mail van jouw bestemming in aanloop naar je wintersport vakantie! De meldingen stoppen automatisch na je vakantie.

Plaats een reactie