Mooi weekend hoog in de bergen

Rogier op 27 november 2011· 16 reacties

null
Zo’n uitzicht maakt omhooglopen wel een stuk minder vervelend

Afgelopen weekend zat ik hoog in de bergen, om daar op zoek te gaan naar sneeuw. Waarschijnlijk was dit een van de laatste weekenden deze winter dat het zo makkelijk was om hoog in de bergen te komen, want met een beetje geluk gaat het flink sneeuwen aan het eind van deze week.

Waarom?
De vraag waarom we zo graag hoog de bergen in gaan (terwijl er ook prima vanaf beter bereikbare wegen te skiën valt) hebben wij al vaak moeten beantwoorden. Maar als je een paar keer tijdens een ondergaande zon omhoog bent gelopen naar een berghut, hebt kunnen genieten van een fantastische zonsopkomst en dan ook nog eens zeker bent van ‘first tracks’ dan komt de vraag waarom helemaal niet meer in je hoofd op…

Waar
We zijn omhoog gelopen naar de kleine (en onbemande) berghut van Les Bans in de Franse Zuid Alpen; 's Zomers een makkelijke wandeling, maar midden in de winter een heus avontuur, door sneeuw en ijs. Boven deze hut ligt een ware schatkamer aan steile en mooie skibergen, genoeg voor heel wat weken skiplezier, helaas is deze hut bijna onbereikbaar in de winter dus is het ‘nu’ het moment om daar heen te gaan…

Voor nu enkele foto’s, ik hoop dat ik morgen een filmpje van dit avontuur online kan zetten…

null
's Avonds in de hut, Sandra leest het ‘huttenboek’ door

null
's Ochtends vroeg omhoog met opkomende zon op de bergen om ons heen

null
Enkele lawines zijn dit jaar al naar beneden gekomen

null
Tijdens de klim omhoog

null
En dat allemaal voor deze bochten

null
Lekker skiën in het Franse hooggebergte

null
Met zeker aardig wat steile passages

null
En vooral heel veel goede sneeuw…

Rogier
woont in de Franse Alpen. Als er maar een beetje sneeuw ligt, is hij buiten te vinden, om ons daarna bij te praten.

Plaats een reactie

Hoelang duurt dat omhooglopen wel niet? Lijkt me echt zwaar!

Serfaus, Fiss, Ladis en Doppelmayr-fan

Genoeg! Dit ziet er weer veel te lekker uit. Nu wordt het tijd om af te reizen naar de Lage Landen. Wat familie bezoeken en donderdag het Strudelfeest. Ik wil geen live reports meer van je zien tot die tijd.

En wat bedoel je met je onderschrift van de 1e foto? Ik zie namelijk 2 dingen die voor jou het omhoog lopen minder vervelend maken :) En als je omhoog loopt, dan kijk je toch naar beneden? Sandra doet het volgens mij goed. Pas op jezelf!

In België hebben we zo de Baraque Fraiture, met heel veel fantasie trekt dat op jouw avontuur :D

Pffff, prachtige platen weer hoor Rogier…

@ of de mijnterrils hier in limburg, met nog veel meer fantasie :D

@ mathijs dus :)

Mooie plaatjes hoor!

Seriously snow addicted family!

Mooi verhaal en beelden!

Van wie zijn die (onbemande) hutten? Kan je daar zomaar overnachten? Ik bedoel zit de deur niet op slot?:) wel een houtkacheltje aanwezig (hoop ik).

life is a beach, or a pile of snow

Ik ben benieuwd naar de beelden morgen.

@ Pascal, deze hutten zijn vaak (in niet winstgevende berggebieden) van nationale bergsport clubs. In dit geval de CAF (Franse bergsportclub) en voor een klein bedrag mag je hier 's winters in slapen en deze hutten zijn inderdaad gewoon open.
helaas geen houtkachel, het was -4 in de hut :-)

Click. Click. Peace

zwaar leven hoor! Waar kan ik soliciteren? Haha

Mooie foto,s!

@Rogier maar hoe weet je nou of er niemand anders in zit als de deur open is? Voor hetzelfde geld kom je na een lange tocht aan en zit er een ander stelletje in :)

Weerman, redacteur, skiër, Limburger

@ Roel, zit genoeg ruimte in die hutten hoor 30 slaapplekken in deze… Maar weinig sporen in de sneeuw. En grote groepen mogen 's winters er niet in.

Click. Click. Peace

Wat een voorrecht voor jou Rogier! Werkelijk jaloersmakend, maar supergaaf!

@Rogier We rijden donderdag richting Frankrijk! Welk skigebied kunnen we het besten heengaan? (gewoon met van die skiliften :-) Merci!

@ Marksurf, in de Franse Alpen zijn nog maar weinig skigebieden echt open. De beste kansen heb je in Val Thorens, maar daar zul je echt alleen op kunstssneeuw skiën, er gaat daar waarschijnlijk wel wat extra sneeuw vallen.
Verder openen veel gebieden komend weekend (al dan niet gedeeltelijk) de pistes… (Denk aan Serre Chevalier en waarschijnlijk Montgenevre)

Click. Click. Peace
Sneeuwalarm

Ontvang gratis een sneeuwalarm per e-mail van jouw bestemming in aanloop naar je wintersport vakantie! De meldingen stoppen automatisch na je vakantie.

Plaats een reactie