Saaiste of platste piste, waar?

Rogier op 30 november 2011· 82 reacties

null
Vaart houden, de enige ‘remedie’ tegen platte pistes…

Meer dan tachtig reacties kwamen op mijn blog met de vraag wat de moeilijkste piste was. Er kwamen toch een heel aantal namen terug, er zijn dus zeker pistes die moeilijker zijn dan andere. Maar wat ik mij daarna meteen afvroeg, wat is volgens jullie de saaiste of platste piste? De nachtmerrie voor elke snowboarder? (En ook voor skiërs die niet weg zijn van langlaufen?)

Verbindingspistes
Vaak zijn vlakke pistes verbindingspistes tussen verschillende delen van een skigebied, en soms liggen deze wel heel ongelukkig. Als het niet lukt, of je niet in staat bent, om genoeg snelheid te houden zijn dit soort pistes soms een zware conditionele test.

Saai
En niets zo vervelend als een vlakke piste waar je niet eens een bochtje kunt draaien, of erger nog vlakke pistes die overgaan in een stijgend vals plat. Meestal zijn deze stukken piste te herkennen aan hinkende snowboarders en als eenden waggelende skiërs.

Waarom?
Vaak kunnen skigebieden niet anders, maar leuk zijn ze niet die saaie pistes. Dus kom maar op, welke pistes moeten we echt proberen te ontwijken?

Rogier
woont in de Franse Alpen. Als er maar een beetje sneeuw ligt, is hij buiten te vinden, om ons daarna bij te praten.

Plaats een reactie

Het onderste stukje op Alpe d’Huez. Gaap…

Avoriaz heeft ook een aantal ‘mooie’ vlakke stukken…

Val Thorens heeft ook zo’n stuk richting het dorp (vanaf het zuiden), moet flink wat vaart hebben wil je daar zonder prikken voorbij geraken

De Combe de Thorens bij Val Thorens: het stuk waar o.a. de Fond, de Portette en 2 Combes samenkomen en overgaan in de groene snelweg het dorp in.

De Les Bauches piste in La Plagne is werkelijk een verschrikking! Hier kun je gewoonweg niet genoeg vaart houden en dat resulteert in een enorm conditionele test. Het eerste deel gaat nog relatief pittig over een bergwand met een smalle piste, maar daarna kom je in het bos en is het ‘prikken’ wat de klok slaat… Grrr!

  1. De skiweg naar Asthütte in Alpbachtal. Je moet daar een redelijke vaart hebben, maar je ziet de skiweg amper, dus als je een ‘last-minute’ beslissing neemt, is het vaak al te laat…
  2. Neuvache in Valmeinier, een erg vlak stuk piste …

Stukje halverwege Pengelstein 1 in Kirchberg. AARRGGHH!

Elk gebied heeft wel een aantal van die rot-stukken.
Ik stel voor dat de pistekaarten worden aangepast en er een aanduiding komt van zwart, rood, blauw, groen, oranje (= wandelen geblazen)

In Kappl de rode 7 vanaf de top. Laatste stuk stokjes onder de oksels een gaan… anders is het prikkend naar boven. Vanaf boven ziet het er niet zo uit, maar het gaat dan een stuk vals plat omhoog.

4er Krimml-XPress van Zell am Ziller naar Gerlos vaart houden. Wel doen is verder mooi stuk piste.

En paar ‘pistes’ vlakbij Avoriaz , die zijn echt anti-snowboarders ofzo

alle pisten op dit moment

Die is makkelijk… Route des Bauches in La Plagne! Op de lange latten is die al niet te doen laat staan op een snowboard! Ik heb geloof ik 2 km moeten lopen met board onder de arm!

bart

Perce Neige, verbindingspiste van Flaine naar Morillon, loopt in het midden omhoog. Alternatief is Chamois, Marmottes en dan met de les Molliets omhoog.

Het pad terug naar Morgins vanuit het skigebied portes du soleil, eindeloos staan en zure kuiten…

Flumserberg, Maschenpiste. Is rood, maar vanaf een paar honderd meter een kilometer of wat prikken!

De route du tour in St. Francois-Longchamps én het laatste stukje gletcher Kaprun bij het basisstation.

Ik ben het helemaal met Leon eens, het wordt tijd dat ze dit soort "pistes" aangeven met een ander kleurtje of symbooltje.
Op de kaart ziet het er nog redelijk aanlokkelijk uit, maar zonder het hoogteverschil en de lengte te kunnen zien is het moeilijk inschatten of het met een snowboard haalbaar is.

T laatste stuk van ischgl naar samnaun jezus was zweten…

De blauwe 30 in Solden… Wie dat ooit bedacht heeft… Dat heeft toch niks meer met skiën te maken?

@ Pieter inderdaad dat is piste 18 Sonnerast heeft hij volgens mij hier dus:

http://www.gpixs360.com/pois/map.php?area=70&type=1&…

Seriously snow addicted family!

@ leon en Ron… inderdaad een goed idee! Ik vind dat een pistekleur zou moeten overgaan in bijvoorbeeld een stippellijn (in dezelfde kleur) die dus aangeeft dat het daar prikken of lopen is geblazen…

bart

Avoriaz naar Champery: Grand Paradis… nou ales behalve een groot paradijs!

Dat is echt een heel goed idee inderdaad! Bespaart me een hoop gegodver op de piste met een bungelende plank aan mijn rechtervoet!

Piste de Sarenne mag dan welliswaar de langste zwarte piste zijn die te vinden is, het laatste (en grootste) deel blijft roeien!

Zijn er inderdaad wel een aantal. De langste piste uit Portes du Soleil inderdaad, de afdaling naar Morgins al kan die wel zonder te prikken. Vind die Boulevard in Avoriaz erger. Dalafdaling van de Winklmoosalm was vroeger ook een drama, maar weet niet hoe dat nu is.

Wie nooit valt zal niet weten waar z´n grens ligt.

Haha, was die bauches piste echt zo’n ramp? Ik herinner me dat ik terug wou naar les arcs over die piste en ik heb er naar liggen zoeken, zoeken en nog verder zoeken. Toch even gevraagd aan de plaatselijke liftman en die kon mij vertellen dat de bauches piste niet meer bestaat, ookal stond hij nog wel op de kaart. Dus: fear it no more!

In les deux alpes kan ik mij een paar van die stukken die druk én plat zijn herrinneren

Het verbindingsstuk van St Sorlin d’Arves naar Corbier en verder.

Mogen we al????!!!!

@Cedric… haha, en wanneer was dit, want twee jaar geleden heb ik hem nog gedaan! Wel goede zaak als die echt weg is…

bart
Sneeuwalarm

Ontvang gratis een sneeuwalarm per e-mail van jouw bestemming in aanloop naar je wintersport vakantie! De meldingen stoppen automatisch na je vakantie.

Plaats een reactie