Live uit Ischgl

Roel op 27 november 2010· 14 reacties

null

Ik heb alweer twee dagen op de ski’s gestaan in het Oostenrijkse Ischgl. Gisteren in lichte sneeuw en een bitterkoude wind. Vandaag bij een zonnetje en nog steeds een even koude wind. Er is gisteren op de hoge pistes zo’n 30 tot 40cm sneeuw gevallen (in het dorp 10) maar die is erg verwaaid. Het is dus een schatting. Deze foto maakte ik vanochtend op de Pardatschgrat (2624m)

Weinig last van drukte
Maar wat was het genieten vandaag! Vannacht bij terugkomst uit Ischgl - nachtleven hoort er hier bij - scheen de maan al door de wolken en vanochtend was het kraakhelder. Vanuit de ontbijtzaal keek ik uit op een machtige zonsopkomst.

De zon scheen tot aan de middag bijna ongehinderd, vanmiddag was er iets meer hoge bewolking maar het bleef prima skiën. Op deze foto zie je achter mij een paar wolken die de lucht vandaag continu sierden.

null

Het is hier nu erg druk met veel Duitsers en inderdaad ook aardig wat Nederlanders. Bij de gondel in het dal was het vanmorgen dus even wachten maar die 10 minuten waren zo om. Daarna verspreidde het volk zich zo snel over het gebied dat ik er weinig last meer van heb gehad.

Verbinding Samnaun nog niet open
Een groot deel van het skigebied is al open tijdens deze seizoensopening, helaas alleen de verbinding met het Zwitserse Samnaun nog niet. Hopelijk gaat de afdaling morgen wel open want ze waren hem volop aan het prepareren.

null

Morgen zou het in de ochtend nog redelijk weer moeten zijn, in ieder geval droog. Ik hoop daar met skiën nog van te kunnen profiteren voordat het in de middag en avond begint te sneeuwen uit het zuiden. Tegen die tijd zit ik alweer in Innsbruck om terug te vliegen naar Nederland. Maar ik kan nu al zeggen dat het de moeite absoluut waard is voor die drie dagen.

Roel
is redacteur en sinds 2009 onze vertrouwde wintersportweerman. In het seizoen schrijft hij dagelijks over sneeuw en achtergronden van de wintersport.

Plaats een reactie

Van waar vlieg je dan juist naar Innsbruck en hoe doe je dat daar ter plaatse dan met vervoer? Busje of wagen huren? Lijkt me toch een vrij kostelijke trip voor 3 dagen, niet?

Je maakt ons alleszins stikjaloers met je reportje, very nice!

Blogger, skiër, Belg & Tirol-fan!

Erg jaloers, wij gaan over 3 weken. Bovenste foto de zwarte 4, een van mijn favoriete piste’s.

Ziet er goed uit! In maart ga ik naar dit gebied toe! Leuk om nu al een klein kijkje te kunnen nemen! Veel skiplezier nog!

Hoi Roel
De sneeuw is prima heb ik al gehoord
Laat nog wel wat vers over voor mij .
aanstaande vrijdag vertrek ik .
Veeeeeeel plezier nog

@Roel: je schrijft dat Samnaun nog niet verbonden is,maar kom je al wel op de Zwiterse pistes? (te herkennen aan andere, lees eenvoudigere, piste-bewegwijzering)

fijne site hè, dat wintersport.nl?

@Kristof, de vlucht vertrok uit Amsterdam speciaal voor de seizoensopening in Ischgl. Ik was op uitnodiging maar er waren all-in arrangementen te boeken mét transfer. De meesten deden dat ook. Natuurlijk kun je ook met de auto komen. Verder inderdaad Ischgl is duur maar dan krijg je wel wat.

@Ferdinand, ik ben officieel wel in Zwitserland geweest. Je kon tot Alp Trida skiën.

Vanochtend zie ik trouwens wat meer hoge bewolking maar de bergen zijn nog wolkenvrij. Nog goed te doen.

Weerman, redacteur, skiër, Limburger

Ik zoek een hotel/pension etc. (twee personen)voor weinig geld in of in de buurt van Isgl. Heeft er nog iemand tips? Periode half januari.

wat duurt maart nog lang :-s

ha henry,

even een reactie op je vrag voor pension.
Wij gaan al jaren naar Wirl!!
Is met de bus heel goed te doen.
Iedere dag rijden bussen van en naar ischgl.
Ischgl is helemaal super, maar als het heel slecht weer is kun je In Galtur goed te recht want zicht is dan nog redelijk goed.

Kijk maar hier…goed pension…goed eten en redelijk betaalbaar.
Savonds kun je daar eten van 7 tot ong 15 euro met alles op en aan!
succes…pff nog 2 weken en dan mogen wij weer…kan niet wachten

http://www.schneerose-galtuer.at/

Ben er momenteel en de sneeuw is top!!!
Alleen zonnetje mag morgen weer doorbreken ;-)Trouwens nog een tip voor henry als je niet dronken yuppen om je heen wil hebben, het Smart-Hotel in samnaun dicht bij de lift plus nog redelijk betaalbaar en goed, alleen geen avondeten te krijgen in het hotel maar wel een shuttleservice naar meerdere restaurants en terug!!! maar voor de rest een tophotel.Nog twee nachtjes en dan naar Arlberg en dan zaterdag naar Val Thorens wat een slecht leven hé ;-))))))))))))

O ja nog vergeten bij te zeggen samnaun is belastingvrij ter indicatie Euro 95 0,96 euro per liter,pakje marlboro 3,30 euro tosch altijd fijn ;-)

pas wel op met het meenemen van peuken, zelfs bovenop de pistes skiet de douane met je mee, vorige week was er op de duitse tv een documentaire over deze douane post. De ene naar de andere skiër werd van de piste geplukt en mocht een vette boete aftikken voor het "illegaal" ingevoerde rookwaar

@cris
vuilak, hahah ;-)

Hoe was de openingsavond? Schijnt altijd grootst te worden aangepakt!

Sneeuwalarm

Ontvang gratis een sneeuwalarm per e-mail van jouw bestemming in aanloop naar je wintersport vakantie! De meldingen stoppen automatisch na je vakantie.

Plaats een reactie