Le Grand Massif is een van de bekendste Franse skigebieden bij Nederlandse en Belgische wintersporters. En dat is niet voor niets! Maar wat maakt dit skigebied nu zo onweerstaanbaar? Een duik in de redenen achter de immense populariteit van Le Grand Massif.

1. Eenvoudig met de auto te bereiken

Een van de grootste troeven van Le Grand Massif is de eenvoudige bereikbaarheid vanuit Nederland en België. De reis naar dit Franse skigebied is bijna volledig over de goede Franse snelwegen, waardoor het gemakkelijk te bereiken is met de auto. Het laatste stukje bergweg is eenvoudig. En eenmaal in het gebied heb je de auto niet meer nodig!

null

2. Diversiteit aan accommodaties: dorpjes en ski-in ski-out opties

Le Grand Massif biedt een diverse selectie van accommodaties, variërend van traditionele bergdorpjes tot moderne ski-in ski-out faciliteiten. Of je nu de voorkeur geeft aan de charme van een authentiek bergdorp of de luxe van directe toegang tot de pistes, Le Grand Massif heeft voor ieder wat wils. Dit brede scala aan accommodaties draagt bij aan de aantrekkingskracht van het skigebied en biedt keuzemogelijkheden die voldoen aan verschillende smaken en voorkeuren.

3. Sensationele off-piste mogelijkheden: Combe de Gers

Voor de avontuurlijke zielen onder ons is Le Grand Massif gezegend met een beroemde off-piste afdaling, de Combe de Gers. Een uitdagende afdaling voor in een prachtig berglandschap. Het is een must voor liefhebbers van off-piste avonturen en draagt bij aan de reputatie van Le Grand Massif als een topbestemming voor echt alle wintersporters.

null

Tip: Flaine Flaine, onderscheidt zich met de andere dorpen in het Grand Massif door zijn hoge ligging en praktische voordelen. Het dorp, gelegen in een natuurlijke kom, heeft een unieke sneeuwzekerheid waardoor je optimale skicondities gedurende het hele seizoen hebt. Het is 100% ski-in ski-out, wat natuurlijk altijd fijn is. Wat Flaine extra aantrekkelijk maakt, is de geweldige prijs/kwaliteitsverhouding van de accommodaties. Hierdoor is het een aantrekkelijke keuze voor zowel fervente wintersportliefhebbers als budgetbewuste reizigers.

4. Een overvloed aan pistes voor alle niveaus

Een van de hoogtepunten van Le Grand Massif is de ruime keuze aan pistes: er ligt maar liefst 265 kilometer aan pistes voor je klaar. Of je nu een beginner bent die de fijne kneepjes van het skiën wilt leren of een ervaren skiër die op zoek is naar uitdagende afdalingen: dit skigebied heeft het allemaal. En wat het echt bijzonder maakt is dat ieder niveau skiër hier mooie tochten kan maken. Als licht gevorderde kun je al eenvoudig van dorpje naar dorpje skiën. Ook zijn de tochten hier goed bewegwijzerd, waardoor je alleen maar lekker hoeft te skiën!

5. Het betoverende uitzicht op de Mont Blanc

Last but not least, en misschien wel de kroon op de prachtige ervaring van Le Grand Massif, is het adembenemende uitzicht op de Mont Blanc. Het majestueuze panorama van de hoogste berg van West-Europa zorgt voor een onvergetelijke achtergrond tijdens het skiën.

Als bonus de beroemde Cascades afdaling: een tocht door ongerepte natuur

Een extra voordeel dat Le Grand Massif zo geliefd maakt, is de betoverende Cascades afdaling. Deze lange tocht voert je door ongerepte natuur, omringd door besneeuwde bomen en adembenemende panorama’s. Het is dan wel geen grote uitdaging voor de skiërs, maar vooral een reis door een heel bijzonder winterwonderland.

Topdeals in het Grand Massif

Noot van de redactie

Je hebt zojuist een advertorial gelezen. Dat betekent dat een partner ruimte inkoopt om zijn boodschap over te brengen. De redactie heeft hier geen invloed op. Dat betekent niet dat een advertorial geen interessante informatie bevat, maar houd wel in je achterhoofd dat het eigenlijk een advertentie is. Daar ontvangen we dan ook een bedrag voor. » Lees meer

Sneeuwalarm

Ontvang gratis een sneeuwalarm per e-mail van jouw bestemming in aanloop naar je wintersport vakantie! De meldingen stoppen automatisch na je vakantie.

Plaats een reactie