Vier geweldige deals voor een wintersport in Frankrijk

gesponsord op 24 november 2022· 1 reactie

Nog op zoek naar een plek in Frankrijk voor je komende wintersport? Om de keuze voor jou wat makkelijker te maken hebben we vier van de mooiste Franse skidorpen op een rijtje gezet, met een geweldige aanbieding erbij!

1. In Tignes ademt alles wintersport

Tignes is één van de gezelligste skigebieden die we kennen. Los van de geweldige après-ski, is Tignes met haar ligging op 2100 meter hoogte ook nog één van de hoogste skidorpen van Europa. Daarmee is geweldige sneeuw zo goed als gegarandeerd. Dat er daarnaast ook nog een gletsjer in de buurt ligt (La Grande Motte) betekent dat je er bijna acht maanden per jaar meer dan duizend hoogtemeters aan afdalingen aan je voeten hebt liggen. Het hele dorp ademt ook wintersport. Het is precies zo aangelegd dat je overal in het dorp goed zit; snel bij de (snelle!) liften, snel op de pistes, snel genieten van je wintersport. En je kunt meteen alle kanten uit. Dit alles maakt Tignes een wintersportdorp bij uitstek!

Aanbieding in Tignes:

Het uitzicht in Appartement le Grande Motte in Tignes.
Het uitzicht in Appartement le Grande Motte in Tignes.

Le Corbier: een budgetbestemming zonder goedkoop te zijn

Le Corbier heeft een uitstekende prijs-kwaliteitverhouding. Voor de prijs van een wintersport met accomodatie en de hele mikmak, heb je in andere skigebieden nét een skipas. Maar om het een goedkope bestemming te noemen, daarmee doe je Le Corbier echt te kort. Het heeft over de 300 kilometer aan pistes en doordat het centraal ligt in het gigantische Franse wintersportgebied Les Sybelles, kun je gemakkelijk van het ene dorp naar het andere skiën. En: vanuit vrijwel iedere accomodatie loop je zó de piste op. Sowieso zijn de appartementen in Le Corbier groter dan je normaal gesproken in een vergelijkbaar dorp verwacht, waardoor je wintersportvakantie al helemaal niet meer stuk kan!

Aanbieding in Le Corbier

Appartement Les Alpages du Corbier in Corbier ligt bijna óp de piste.
Appartement Les Alpages du Corbier in Corbier ligt bijna óp de piste.

Uitdaging tot en met in Chamonix Mont-Blanc

In Chamonix Mont Blanc vind je geen vlakke stukken. Want die zijn er gewoon niet. Sterker nog; je gaat vooral naar Chamonix omdat je van heel veel steile pistes houdt. Daar blinkt het hier namelijk echt in uit. Je zou het ook een wensbestemming kunnen noemen voor wintersporters met wat ervaring, die zich gespecialiseerd hebben in rode en zwarte pistes. En die wel houden van een beetje off-piste geweld. Tel daar nog eens bij op dat je tegen de hoogste berg van Europa aankijkt en je weet dat de uitzichten gegarandeerd indrukwekkend gaan zijn. De sneeuw is op die hoogte overigens ook zeker. Als laatste puntje: een uitgebreide en gevarieerde après-ski!

Aanbieding in Chamonix Mont-Blanc

De geweldige ligging van Maison Maffioli in Chamonix
De geweldige ligging van Maison Maffioli in Chamonix

Wintersporten en nog een beetje meer in Saint Gervais/Evasion Mont-Blanc

Je komt niet alleen om te wintersporten naar Saint Gervais Dit stadje (het is echt wat te groot om het een skidorp te noemen) heeft zijn roots in de Romeinse tijd en gold ook toen al als een kuuroord. Dus ook nu nog kun je je na je dag op de ski’s laten pamperen in een sauna of thermaal bad. Doordat Saint Gervais er al een tijdje staat, is het ook een authentieke en sfeervolle wintersportbestemming. Doordat het daarnaast ook nog verbonden is met het grotere skigebied Evasion Mont-Blanc, kun je hier ook behoorlijk wat kilometers maken op de latten. Al met al een geweldige wintersportbestemming als je ook nog wat charme en alternatieve wintersportactiviteiten zoekt.

Aanbieding in Saint Gervais

Nét een beetje meer luxe in vakantiehuis L'Adret in Saint Gervais.
Nét een beetje meer luxe in vakantiehuis L'Adret in Saint Gervais.

Noot van de redactie

Je hebt zojuist een advertorial gelezen. Dat betekent dat een partner ruimte inkoopt om zijn boodschap over te brengen. De redactie heeft hier geen invloed op. Dat betekent niet dat een advertorial geen interessante informatie bevat, maar houd wel in je achterhoofd dat het eigenlijk een advertentie is. Daar ontvangen we dan ook een bedrag voor. » Lees meer

Niet om vervelend te doen, maar de prijsindicatie voor L’Ardret in St. Gervais geldt voor na sluiting van het skigebied. Vroeg in december en de week van 7-14 januari zijn nog wel in de buurt qua prijs, maar voor de rest is het 1000 tot 2000 euro duurder :)

Sneeuwalarm

Ontvang gratis een sneeuwalarm per e-mail van jouw bestemming in aanloop naar je wintersport vakantie! De meldingen stoppen automatisch na je vakantie.

Plaats een reactie