Nieuws uit Skicircus Saalbach Hinterglemm Leogang Fieberbrunn: nog steeds supercool en Lässig!

gesponsord op 24 november 2022· geen reacties

Geniet ook dit wintersportseizoen van de veelzijdigheid, vrijheid, weidsheid, gezelligheid en plezier in het Skicircus Saalbach Hinterglemm Leogang Fieberbrunn, het Home of Lässig! Met 270 kilometer piste, fantastische diepsneeuwhellingen, 70 moderne kabelbanen en liften, 60 gezellige skihutten en de vele attracties vind je hier alles voor je perfecte wintersportvakantie. Ook dit jaar pakt het gebied weer uit met allerlei vernieuwingen om je ervaring nóg beter te maken. Geniet ook dit wintersportseizoen van de veelzijdigheid, vrijheid, weidsheid, gezelligheid en plezier in het Skicircus Saalbach Hinterglemm Leogang Fieberbrunn, het Home of Lässig!

De hypermoderne achtpersoons Asitzkogelbahn. Beeld: ©Michael Geiler
De hypermoderne achtpersoons Asitzkogelbahn. Beeld: ©Michael Geiler

Comfort en pisteaanbod in de Asitzmulde geperfectioneerd

Met een prachtige skiwinter die in de startblokken staat, heeft het Skicircus Saalbach Hinterglemm Leogang Fieberbrunn zich nog meer gericht op comfort en modernisering. Zo heeft het met de opening van de nieuwe achtpersoons stoeltjeslift ‘Asitzkogelbahn’ het laatste knelpunt in de Asitzmulde weggenomen. Afscheid werd genomen van de afneembare zespersoons stoeltjeslift Sportbahn 2000: deze krijgt een tweede leven in een Pools skigebied. De nieuwe, hypermoderne, afneembare ‘Asitzkogelbahn’ met beschermkap en veiligheidsbeugel heeft een transportcapaciteit van 3.700 passagiers per uur en brengt je in 2.9 minuten van bodem naar top. Directeur van Leoganger Bergbahnen, Kornel Grundner, is verheugd over de kwaliteitsverbetering in de Asitzmulde en legt uit: “Dit laatste stukje van de puzzel stond al enige tijd op de agenda, maar Corona heeft de implementatie voorlopig uitgesteld. Eind januari 2022 werd echter het startsein gegeven en met de start van het seizoen kunnen alle wintersporters zich niet alleen verheugen op een hypermoderne, snelle lift, maar ook op een nog bredere en comfortabelere piste in het gebied van het dalstation. De stationsgebouwen passen qua vormgeving perfect in de lijn van de Steinbergbahn, Muldenbahn en Asitzgipfelbahn en bevatten ook verwarmde groepsruimten en kluisjes. Een fotovoltaïsch systeem aan de zuidkant van het dalstation levert groene zonne-energie voor de vloerverwarming in de dienstruimten, de toiletten en de lounge.”

Meer service op je smartphone: de nieuwe Home of Lässig-app

Hiermee garanderen ze voor het hele skicurcus Saalbach Hinterglemm Leogang Fieberbrunn nog meer service en informatie direct op jouw smartphone. Alle locaties met alle aanbiedingen op de berg geïntegreerd in één app, waardoor je alles in één gemakkelijk overzicht hebt. Ook krijg je realtime informatie over liften en pistes en point-to-point navigatie in het hele skigebied. De app leidt je ook terloops van A naar B, in de veilige wetenschap dat je niet voor een gesloten piste of lift komt te staan. Daarnaast boek je snel en eenvoudig een hotel of bergticket en bekijk je informatie over evenementen, weer- en sneeuwberichten of lawinesituaties. Het hele jaar door. En je kunt je eigen successen nu nog gedetailleerder volgen dankzij GPS-registratie. De optionele login maakt de app bovendien nog individueler en persoonlijker.

De nieuwe Home of Lässig-app.
De nieuwe Home of Lässig-app.

Belangrijke data die je niet wil missen in Saalbach Hinterglemm Leogang Fieberbrunn

Ze openen het seizoen met drie evenementen:

  • 8 december: Asitz TONspur. Een concert met oude instrumenten en in een oude stemming, met eigen composities en bijzondere arrangementen van bijna verloren melodieën en liedjes. Een kerstconcert, maar dan anders, bovenop de Asitz.
  • 9 - 11 december: BERGFESTival. Voor de achtste keer wordt dit festival georganiseerd waarbij, op vele verschillende locaties, de Alpen gaan rocken!
  • 10 - 11 december: Schwarzleo Advent in het Schwarzleotal in Leogang
  • 15 - 18 december: Rave on Snow. Drie dagen en drie nachten feesten op tien verschillende dansvloeren op de tunes van meer dan 70 dj’s en live acts. Weinig tijd om te slapen als de heetste feestjes bij temperaturen onder 0 aan de gang zijn!
  • 11 - 17 maart: Freeride World Tour Fieberbrunn
Noot van de redactie

Je hebt zojuist een advertorial gelezen. Dat betekent dat een partner ruimte inkoopt om zijn boodschap over te brengen. De redactie heeft hier geen invloed op. Dat betekent niet dat een advertorial geen interessante informatie bevat, maar houd wel in je achterhoofd dat het eigenlijk een advertentie is. Daar ontvangen we dan ook een bedrag voor. » Lees meer

Sneeuwalarm

Ontvang gratis een sneeuwalarm per e-mail van jouw bestemming in aanloop naar je wintersport vakantie! De meldingen stoppen automatisch na je vakantie.

Plaats een reactie