UCPA: betaalbare, all-inclusive avonturen in de Franse Alpen

gesponsord op 19 oktober 2023· 1 reactie

null
UCPA, oftewel Union des Centres de Plein Air, is dé plek waar avontuurlijke wintersporters samenkomen om hun passie voor skiën en snowboarden te beleven. Als een toonaangevende organisatie voor actieve vakanties in de Franse Alpen, biedt UCPA een ongeëvenaarde ervaring voor wintersportliefhebbers van alle niveaus. Met een breed scala aan bestemmingen in de Franse Alpen, staat UCPA bekend om zijn hoogwaardige accommodaties, professionele instructeurs en een gemeenschapsgevoel dat deelnemers verenigt in hun liefde voor de bergen. Of je nu een doorgewinterde pro bent of voor het eerst op de latten staat, UCPA zorgt voor een onvergetelijke wintersportervaring waar plezier, avontuur en vriendschap samenkomen.

null

Dit is waarom de UCPA voor jou een bijzondere wintersport in petto heeft

UCPA werd opgericht in 1965 om vooral jongeren uit minder bevoorrechte sociale klassen de kans te geven om op vakantie te gaan. Dit betekent dat ze van oorsprong een non-profit overheidsinstelling zijn, waardoor ze geen winst hoeven te maken. Zo houden ze de prijzen laag. Daarnaast hebben ze sinds de jaren '60 geïnvesteerd in accommodaties in de mooiste plekken van Frankrijk, waardoor ze jou nu wintersportvakanties kunnen aanbieden tegen bijzonder scherpe prijzen en op unieke bestemmingen. Dat dit een succesvolle combinatie is, blijkt wel uit de 250.000 klanten die ze jaarlijks bedienen. En: ze volgen een uniek concept waarbij accommodatie, maaltijden, materiaalhuur, skipassen en lessen zijn inbegrepen. Maar ook de après-ski is geregeld: UCPA heeft namelijk eigen bars en loungeruimtes. Ideaal voor een drankje na het skiën!

null

Écht alles is inbegrepen

Bij UCPA logeer je in accommodaties die aandoen als een hostel of een driesterrenhotel: eenvoudig, maar schoon en comfortabel. Je slaapt in bijna alle locaties in een gedeelde vierpersoonskamer maar op sommige locaties kan dit ook een drie-, vijf- of zespersoonskamer zijn. Een tweepersoonskamer is ook mogelijk, maar tegen een kleine toeslag en alleen als je met twee personen boekt. In deze accommodatie vind je vervolgens alles, zodat jij optimaal kunt genieten van je wintersportvakantie. Je verblijft ook altijd onder vol pension, dus lekker (Frans) eten is ook part of the deal: hieronder valt een ontbijtbuffet, een lunch (in sommige gevallen een picknick!) en een dinerbuffet. Materiaal hoef je ook niet mee te slepen; die hebben ze ter plekke voor je. En lessen kun je op ieder mogelijk niveau volgen. Allemaal in eigen beheer van UCPA (ze zijn ook de officiële Franse instelling voor buitensportopleidingen), wat betekent dat ze de kwaliteit van jouw wintersportvakantie van begin tot einde kunnen garanderen.

null

Betaalbare vakanties op de mooiste locaties in Frankrijk

UCPA kan dit alles tegen hele lage prijzen aanbieden, doordat zij al sinds de jaren zestig haar eigen accommodaties bezit. Deze zijn doorgaans gelegen in de prachtigste skigebieden, locaties die in de hedendaagse markt vaak onbetaalbaar zouden zijn. Het non-profit karakter van UCPA waarborgt dat de prijzen zo betaalbaar mogelijk blijven, met de opbrengsten hoofdzakelijk toegewijd aan het onderhoud van de faciliteiten en regelmatige vernieuwing van uitrusting.

null

Wintersport voor alle niveau’s en (doel)groepen

Of je nu met je gezin betaalbaar op wintersport wilt, met je studentenvereniging naar de Dutchweek in Val Thorens of met je bedrijf op pad gaat; UCPA heeft een betaalbare aanbieding voor je.

Op familievakantie met UCPA

Voor gezinnen hebben ze een aantal accommodaties gereserveerd. Tijdens deze speciale familieweken in de kerst- krokus- en paasvakantie, staat alles in het teken van families. Je zit dus ook in een accommodatie met andere gezinnen; wel zo gezellig! Er worden groepjes gemaakt op basis van leeftijden, zodat je kind altijd met leeftijdsgenoten gaat lessen of activiteiten gaat ondernemen.

null

Met een grote groep op wintersport

UCPA is ook in staat om grote groepen te huisvesten. Denk hierbij aan studentenclubs, bedrijven, scholen of andere groepsreizen. Dit kan vanaf tien tot wel 350 personen. Ook in deze gevallen is alles volledig verzorgd, van accommodatie, materialen, skipas, lessen op eigen niveau tot aan drie uitgebreide buffet maaltijden per dag. Busvervoer is ook mogelijk.

Wil je meer weten over de wintersportreizen van UCPA?

Kijk dan eens op hun Nederlandstalige website. Hier vind je alle informatie over hun aanbod en manier van werken!

Noot van de redactie

Je hebt zojuist een advertorial gelezen. Dat betekent dat een partner ruimte inkoopt om zijn boodschap over te brengen. De redactie heeft hier geen invloed op. Dat betekent niet dat een advertorial geen interessante informatie bevat, maar houd wel in je achterhoofd dat het eigenlijk een advertentie is. Daar ontvangen we dan ook een bedrag voor. » Lees meer

Leuke organisatie maar wel beetje jammer dat de off-piste reizen maar zijn voor mensen tot 55 jaar.

Het sneeuwt altijd in mijn hoofd....
Sneeuwalarm

Ontvang gratis een sneeuwalarm per e-mail van jouw bestemming in aanloop naar je wintersport vakantie! De meldingen stoppen automatisch na je vakantie.

Plaats een reactie