5 dingen om te doen in Zell am See

~verwijderd~ op 18 oktober 2022· geen reacties

Foto: schmitten.at
Foto: schmitten.at

Met 77 kilometer aan pistes en omringd door andere skigebieden staat Zell am See hoog aan het lijstje van veel wintersporters. In dit gebied zijn veel mooie plekken, hutten en restaurants waar je voor terug wilt komen! Je hebt daarnaast ook genoeg plekken om op avontuur te gaan, binnen en buiten het skigebied. Deze 5 dingen zijn een reden om een keer naar Zell am See-Kaprun te gaan.

1. Funpark Schmittenhöhe

Van vliegen uit een schans tot sliden op een rail. Het is allemaal mogelijk in dit funpark. Dit park heeft zowel lage als hoge obstakels en is daarmee toegankelijk voor beginners en gevorderden. Het park is te bereiken via de Hahnkopflift en is open van 8:30 tot 16:30 uur. Let op: ken je limiet en doe geen dingen waarvan je niet weet of ze goed uitpakken.

2. Après-ski

In het skigebied van Zell am See heb je vier après-skitenten die ik de moeite waard vind:

  1. Bij de SchnapsHans-Alm vind je een prachtig zonneterras met een fenomenaal uitzicht. Geniet van een drankje en (live) muziek op het terras of binnen in de bar.
  2. Villa Crazy Daisy is door het prachtige buitenterras met een mooi uitzicht de perfecte après-skibar.
  3. Bij de Pinzgauer Diele kun je van vier uur 's middags tot vier uur 's nachts feesten en eten. De ideale après-skibar voor de late feesters.
  4. Als je van karaoke houdt ben je bij de Insider Bar op het juiste adres. Hier kan je gezellig zingen en drankjes doen.

3. ‘Top of Salzburg’

Altijd al eens aan het ‘topje van de ijsberg’ willen staan? Bij de buren in Kaprun is de ‘Top of Salzburg’ het hoogste panorama uitkijkpunt van het Salzburgerland. Op een hoogte van 3029 meter sta je voor de hoogste berg van Oostenrijk, de Grossglockner. Je hebt in het noorden en het westen zicht op de regio Pinzgau en in het zuiden zie je het Nationalpark Hohe Tauern. Kortom dé plek voor een fotomoment.

Het uitzichtplatform op de Kitzsteinhorn
Het uitzichtplatform op de Kitzsteinhorn

4. Tauern SPA Kaprun

Het moderne 4-sterren resort Tauern SPA is de ideale plek om je te ontspannen. Op meer dan 20.000 vierkante meter wachten 12 zwembaden, tien sauna’s, stoombaden en gezellige ontspanningsruimtes op je. En dan is er nog het uitzicht: vanuit het buitenzwembad met zout water heb je uitzicht op de bergtoppen van de Hohe Tauern. Bovendien biedt het kuurhotel een grote tuin en uitnodigende restaurants voor hotel- en daggasten.

5. Omhoog met de Jukeboxx

Je eigen DJ zijn terwijl je naar boven gaat met de gondel. Dit is mogelijk in de Jukeboxx gondels van de ZellamseeXpress die je vanuit Viehhofen naar de Schmittenhöhe brengt. Kom je niet vanuit het dal, dan kun je via de Tannwaldabfahrt, rode pistenummer 21 naar het middenstation van deze lift skiën. Door halverwege in te stappen is de kans wel groot dat er al iemand verbonden is met de muziekspeakers.

Foto: schmitten.at
Foto: schmitten.at

Gerelateerde weblogs

Werkzaamheden op A10 Salzburg-Villach, ook problemen in Zell am See
op 09 december 2023

Een samenloop van omstandigheden dreigt tot grote files te leiden in de buurt van de ‘Schmittentunnel’ in Schmitten - Zell am See.

Nieuwe liften Zell am See - Kaprun begin van megaskigebied
op 15 september 2019

Zell am See en Kaprun hebben de afgelopen jaren niet stilgezeten. De bouw van de ZellamseeXpress - sectie 2 (2016) en de Maiskogelbahn (2018) waren al flinke investeringen, maar slechts de inleiding voor iets waar velen in de regio al enkele decennia van dromen.

Voor of tijdens Pasen naar de sneeuw? Zo ligt Kaprun er nu bij!
op 26 maart 2024

Ik ben in Kaprun en doe voor jullie verslag van de condities op dit moment. Na wat verse sneeuw is de zon volledig terug en ligt de gletsjer van de Kitzsteinhorn er geweldig bij.

~verwijderd~
Sneeuwalarm

Ontvang gratis een sneeuwalarm per e-mail van jouw bestemming in aanloop naar je wintersport vakantie! De meldingen stoppen automatisch na je vakantie.

Plaats een reactie