Seiser Alm: skiën, langlaufen en winterwandelen voor pleasure-lovers

gesponsord op 16 december 2022· geen reacties

null

In de Dolomieten vind je de Seiser Alm-regio. Op dit grootste Alpenweidegebied van Europa vind je wintersportmogelijkheden voor iedereen die ‘plezier’ en ‘sneeuw’ met elkaar associeert. Voeg daarbij nog eens een indrukwekkend 360° panorama op de Dolomieten aan toe en je weet dat je skivakantie geramd zit.

De Seiser Alm: veelzijdig en sneeuwzeker

Vanaf de opening van dit Zuidtiroolse skigebied op 7 december tot 11 april '23 kun je gebruik maken van 181 km skipistes, 80 km zonnige loipes, 60 km geprepareerde winterwandelpaden en heb je een adembenemend uitzicht op het UNESCO werelderfgoed van de de Dolomieten. Hier vind je bergen Schlern, Plattkofel, Langkofel en de Rosengarten. Seiser Alm staat daarnaast ook bekend als één van de meest sneeuwzekere vakantieregio’s van Zuid-Tirol. Hier vind je een mix van fascinerende landschappen, culinaire hoogstandjes en perfect geprepareerde skipistes en loipes, ideaal voor actieve mensen, families en fijnproevers. Nog meer afwisseling nodig? Geniet dan eens van het prachtige winterlandschap tijdens een rit met de paardenslee of in een rodelslee.

Sieser Alm is ook culinair genieten in authentieke hutten

Maak je keuze uit een rustieke hut of een gourmethut en laat je heerlijk verwennen door de chefkok van dienst. Wat je ook kiest; je bent verzekerd van een gezellige sfeer, warme gastvrijheid en culinaire hoogstandjes. De hutten rond de Seiser Alm serveren traditionele gerechten uit Zuid-Tirol met lokale, regionale producten.

null

Voor ieder type wintersporter wat wils!

Seiser Alm heeft écht veel te bieden. Daarom zetten we even wat verschillende tips op een rij:

  • Voor langlaufers zijn er 80 kilometers aan zonnige langlaufloipes op een hoogte tussen 1.800 en 2.200 meter. Al deze sporen zijn dubbel of viervoudig en perfect geprepareerd. Of je nu kiest voor skating of klassieke stijl, beginner of prof: de Seiser Alm heeft voor elke smaak de juiste trail.
  • Professionele sporters vinden hier de zuurstofarme hoogtelucht die ze nodig hebben voor professionele hoogte- en duurtrainingen. Met zijn ligging tussen 1.800 en 2.300 meter is de Seiser Alm een eldorado voor internationale topteams.
  • Winterwandelaars beleven de ongerepte natuur van de Dolomieten het best. Aangename tochten of uitdagende ontdekkingstochten, iedereen vindt hier een geschikte route. Het toernetwerk omvat 60 km aan perfect geprepareerde winterwandelpaden.
  • Skiërs die wel van comfort houden kunnen op de Seiser Alm ook altijd hun skies aanhouden. Niet alleen de uitgestrektheid van de grootste hooggelegen alm van Europa geeft een gevoel van rust en comfort, maar ook het gemak van de 20 stoeltjesliften. Terwijl het in sommige skigebieden vaak nodig is om voor elke gondelrit de ski’s uit te doen, wat leidt tot lange wachttijden en drukte, houd je op de Seiser Alm je ski’s altijd aan. Daarnaast bespaar je je kostbare wintersporttijd doordat alle pistes die wegen kruisten door nieuwe passages zijn overbrugd.
    null
Noot van de redactie

Je hebt zojuist een advertorial gelezen. Dat betekent dat een partner ruimte inkoopt om zijn boodschap over te brengen. De redactie heeft hier geen invloed op. Dat betekent niet dat een advertorial geen interessante informatie bevat, maar houd wel in je achterhoofd dat het eigenlijk een advertentie is. Daar ontvangen we dan ook een bedrag voor. » Lees meer

Sneeuwalarm

Ontvang gratis een sneeuwalarm per e-mail van jouw bestemming in aanloop naar je wintersport vakantie! De meldingen stoppen automatisch na je vakantie.

Plaats een reactie