Vijf redenen waarom je een keer naar Méribel moet gaan!

gesponsord op 15 december 2022· geen reacties

Méribel is een mooi chaletdorp midden in het grootse en sneeuwzekere Trois Vallées. Dit dorpje heeft iedereen genoeg te bieden en is het bewijs dat er in Frankrijk meer te vinden is dan beruchte betonbouw! Hier zit je in ‘s werelds grootste skigebied, ski-in ski-out en in mooie traditionele chalets! Dan vergeten we bijna nog te vermelden dat je hier net naast een van de wildste nationale parken van Europa zit! Kortom er zijn genoeg redenen om naar Meribel af te reizen. Hieronder de vijf meest in het oog springende.

In het hart van de Trois Vallées © Sylvain-Aymoz
In het hart van de Trois Vallées © Sylvain-Aymoz

1. Midden in ‘s werelds grootste skigebied

Je zit in Meribel midden in het grootste skigebied ter wereld. Midden in de Trois Vallées. Waarschijnlijk behoeft dit gebied geen introductie meer want met 600 kilometer aaneengesloten pistes is dit gebied internationaal bekend. Dit is wintersport in XXL formaat!

Authentieke en ruime chalets © Sylvain-Aymoz
Authentieke en ruime chalets © Sylvain-Aymoz

2. Authentieke bouwstijl

Méribel is een mooi dorp, we kunnen niet anders zeggen. Je vindt hier de bewaard gebleven architectuur met chalets van hout en steen, allemaal op een harmonieuze manier gebouwd. Deze authentieke bouwstijl is de erfenis van architect Charlotte Perriand. Alle gebouwen staan er in harmonie met de Savoyaardse stijl. Hout en lokale steen voor het hoofdframe en bergleisteen voor de daken.

3. De natuur

Je zit hier in het het hart van de natuur. Je vindt hier majestueuze natuurgebieden zoals het Lac du Tueda, een natuurreservaat met zijn oogverblindende mooie meer en La Traie, omgeven door bergen en bossen. Deze wildernis biedt een panoramisch uitzicht op de nabijgelegen beroemde bergtoppen Grande-Casse, Grand-Bec, de spitse toppen van Burgin-Saulire en de beroemde Mont-Blanc.

4. Een groot aanbod van activiteiten

Naast het alpineskiën kun je in Meribel op vele manieren genieten van de bergen. Probeer na (of in plaats van) het skiën of boarden eens wat anders: denk aan paardrijden, sneeuwschoenwandelen, toerskiën, langlaufen, biatlon, wandelen enzovoorts. En mocht de zon een dag niet schijnen, dan kun je in het Olympisch Park genieten van indoor activiteiten: sportklimmen, zwemmen en schaatsen!

Voor ieder wat wils
Voor ieder wat wils

5. Méribel: Een skigebied voor wintersporters van elk niveau

  • Ben je een beginner? Meribel is een van de beste gebieden om te starten met wintersport. De helft van het resort bestaat uit groene en blauwe pistes. Zelfs als beginner kun je vanuit Méribel de gehele Trois Vallées inskiën of boarden.
  • Kom je met je gezin? Geniet van de vele familiezones met ludieke pistes als de piste des Inuits, Yeti Park of de Dierenpistes. Geniet vervolgens van een welverdiende pauze op een van onze sneeuwterrassen.
  • Ben je een gevorderde skiër? Dan heb je de vrijheid om te gaan waar je wilt met 600 km aan pistes! Ontdek de “Vertical Experience” pistes om jezelf eens echt te testen.
Sneeuwalarm

Ontvang gratis een sneeuwalarm per e-mail van jouw bestemming in aanloop naar je wintersport vakantie! De meldingen stoppen automatisch na je vakantie.

Plaats een reactie