Live: Valentijnscondities in Schladming

WouterVdB op 15 februari 2024· geen reacties

null

Liefde kan mooi, maar ook hard zijn. De pistes in Schladming - Dachstein waren dat ook op Valentijnsdag.

Suikersneeuw en slush op lage hoogte

Het laagste punt in dit skigebied ligt op 745m hoogte, niet erg hoog dus. Ik heb er geen twijfel over dat het massieve pak kunstsneeuw, slingerend als een wit lint door het bruine landschap, het nog zal uithouden tot einde seizoen. Wat wel speelt is de kwaliteit van dit sneeuwdek; het is behoorlijk aangetast door de regenval eerder deze week. Tot zo’n 1200 meter ski je in suikersneeuw. 's Ochtends stevig opgevrozen, vanaf de middag in transformatie naar slush. Doe de lagere pistes dus 's ochtends. Let ook op voor de ijsplaten, die kunnen erg verraderlijk opduiken!

Op hoogte voldoende sneeuw

Boven de 1200m is het een compleet ander, meer winters plaatje. De regen van eerder deze week is hier als sneeuw gevallen en zorgt voor fijne condities. Lekker scheuren dus, al let je best wat extra op deze week gezien de drukte. Aan enkele strategische liften heb ik wat wachtrijen gehad, maar over het algemeen is het nergens echt lang wachten.

WouterVdB
schrijft voor wintersport.be. Droomt het ganse jaar over poeder, carven en après-ski.
Sneeuwalarm

Ontvang gratis een sneeuwalarm per e-mail van jouw bestemming in aanloop naar je wintersport vakantie! De meldingen stoppen automatisch na je vakantie.

Plaats een reactie