Een rondtocht door SalzburgerLand, deel 2: Obertauern, Hochkönig en Dachstein West

gesponsord op 14 november 2022· geen reacties

null

Eindelijk, we mogen weer! Tijdens de laatste twee coronaseizoenen heeft het SalzburgerLand niet stilgezeten en nu ze in november weer open gaan, laten ze je graag zien waar ze mee bezig waren. Er is heel veel geïnvesteerd in infrastructuur, liften en accommodaties, en de sneeuwzekerheid nam verder toe door meer mogelijkheden voor kunstmatige besneeuwing. Hierdoor kan maar liefst 85% van de pistes inmiddels besneeuwd worden! Het zit, kortom, wel goed met de winter daar. En: je kunt óók nog steeds een wintersportreis naar SalzburgerLand winnen! Lees daarom snel verder.

Het SalzburgerLand: Generation Winter

SalzburgerLand ligt op ongeveer 1.000 kilometer van Utrecht en is per auto uitstekend te bereiken. Daarnaast zijn er ook prima treinverbindingen (denk aan de TUI-Express of de Nightjet) en vliegt Transavia rond de 20 keer per week non-stop vanaf Amsterdam, Rotterdam en Eindhoven naar Salzburg. Vanuit hier zijn de regio’s van het SalzburgerLand met speciale transfers bereikbaar en kom je terecht in een land waar de winter overal aanwezig is. Op de pistes, maar ook daarbuiten op de rodelbanen, de fun- en snowparks en de loipes. Tel daarbij op de mogelijkheden voor skitouren, sneeuwschoenwandelen en winterse wandelingen door het Nationalpark Hohe Tauern en je hebt een winteraanbod voor elke generatie!

SalzburgerLand: Generation Winter.
SalzburgerLand: Generation Winter.

We zijn terug. Obertauern

Skiën in de meest sneeuwzekere wintersportregio van Oostenrijk? Dan zit je in de regio Obertauern goed! Hun pistes liggen tussen de 1.740 en 2.313 meter hoog in een prachtige kom rondom het dorp. Die prima weersomstandigheden zijn te danken aan deze ligging: zowel vanuit het noorden als vanuit het zuiden wordt de sneeuw hier in royale hoeveelheden ‘aangevoerd‘. De eerste sneeuw valt vaak al in oktober en het seizoen loopt door tot juni. Acht maanden aan één stuk sneeuw dus! Een onderzoek uit 2016 bevestigde de status van Obertauern als meest sneeuwzekere wintersportregio van Oostenrijk: gemiddeld valt er 264cm sneeuw per jaar! Direct vanuit het dorp de piste op (en andersom) kan hier dan ook overal. De sneeuw is overal heerlijk en je kunt kiezen uit 26 moderne liften. Of je ‘doet’ de Tauernronde: alle pistes op een dag – dan maak je wel ruim 100 pistekilometers! Dat is dus een hele dag op de ski’s – letterlijk ook, want zelfs om de straten over te steken hoef je hier je ski’s niet af te doen, er liggen speciale bruggen voor!

We zijn terug. Obertauern.
We zijn terug. Obertauern.

Veelzijdig wintersporten in Dachstein West

160 pistekilometers, super gezinsvriendelijk en acht keer met goud bekroond: Dachstein West is een eldorado voor wintersporters. Een van de hoogtepunten hier is de 40 kilometer lange ‘Dachstein Tour‘ skiroute, en natuurlijk het grote aanbod aan faciliteiten voor families. De regio is prachtig gelegen op de uitlopers van de Dachsteingletsjer en de machtige Dachstein zelf is niet voor niets de ‘meest Instagrammable’ berg van Oostenrijk. Dit gebied is internationaal bekend en is een heerlijke bestemming voor elk type wintersporter. De regio verbindt de Salzkammergut in Oberösterreich met het Lammerdal in SalzburgerLand en omvat 160 kilometer piste, moderne liften, sneeuwkanonnen, vier speciale kinderterreinen, een funpark en de ‘Marcel-Hirscher-Rennstrecke‘. Naast de piste is er ook volop keuze aan activiteiten in Dachstein West. Zo kun je een skitour maken bij de Predigstuhl in Bad Goisern, heerlijk langlaufen in Abtenau en Obertraun, een romantische paardensleetocht maken in St. Martin, adrenaline tanken bij het freeriden op de Krippenstein of een mooie sneeuwschoenwandeling maken op de Zwieselalm.

Veelzijdig wintersporten in Dachstein West.
Veelzijdig wintersporten in Dachstein West.

Hochkönig: de ultieme wintersport

120 kilometer optimaal geprepareerde pistes, waanzinnige uitzichten en genieten van culinaire hoogstandjes in de berghutten: dat is de ultieme wintersportvakantie. De regio Hochkönig in het Ski amadé-gebied bestaat uit de drie plaatsen Maria Alm, Dienten en Mühlbach. De wintersporter vindt hier 120 kilometer afwisselende pistes van de in totaal 760 kilometer in Ski amadé. De verbindingen worden verzorgd door 34 supermoderne liften (van de 270 liften in totaal in Ski amadé). Heel bijzonder is de Königstour: daarbij kom je over zes verschillende bergtoppen, leg je 35 kilometer af en kun je in één dag het hele skigebied van Hochkönig ‘doen‘. Los van de pistes zijn er ook drie topklasse Snow- en Funparken, waar de meer ervaren wintersporters extra adrenaline kunnen opdoen. Maar mocht je het nu juist wat rustiger aan willen doen, dan is de Funslope op de Aberg perfect voor een heerlijk dagje buiten. Culinair en sportief genieten, dat gaat prima samen in Hochkönig. Vooral op de speciale culinaire skiroutes kom je op plaatsen waar op hoog niveau gekookt wordt en kom je waar ook de lokale bevolking graag eet. En dat is altijd een goed teken!

Hochkönig: de ultieme wintersport.
Hochkönig: de ultieme wintersport.

Win één van de negen heerlijke wintersportvakanties naar het SalzburgerLand!

Vakantie, daar houden we allemaal van toch? Maar het wordt natuurlijk nog veel leuker als die vakantie ook nog eens gratis is! Stel je voor: een week vakantie – helemaal voor niks! Dat wordt dus extra genieten… Doe hier mee aan de prijsvraag en maak kans op een van de negen (!) vakanties die we weggeven. Elke reis is voor 2 personen, je verblijft 7 nachten in een 2-persoonskamer in een hotel, inclusief halfpension (ontbijt en diner)! En je krijgt er ook nog twee skipassen voor 6 dagen bij!

Meer weten over het SalzburgerLand? In onze eerste blog namen we je al mee naar het Grossarltal, de Wildkogel-Arena en Radstadt.

Noot van de redactie

Je hebt zojuist een advertorial gelezen. Dat betekent dat een partner ruimte inkoopt om zijn boodschap over te brengen. De redactie heeft hier geen invloed op. Dat betekent niet dat een advertorial geen interessante informatie bevat, maar houd wel in je achterhoofd dat het eigenlijk een advertentie is. Daar ontvangen we dan ook een bedrag voor. » Lees meer

Sneeuwalarm

Ontvang gratis een sneeuwalarm per e-mail van jouw bestemming in aanloop naar je wintersport vakantie! De meldingen stoppen automatisch na je vakantie.

Plaats een reactie