Oberösterreich: verrassend dichtbij en van alle markten thuis!

gesponsord op 13 november 2023· geen reacties

Beeld: ©Oberösterreich Tourismus GmbH - Moritz Ablinger
Beeld: ©Oberösterreich Tourismus GmbH - Moritz Ablinger

Oberösterreich heeft het allemaal. De verschillende landschappen en het gevarieerde aanbod van deze regio zorgen ervoor dat er voor elk wat wils is en dat iedereen zich hier optimaal vermaakt. Of je nu houdt van alpine avonturen, zoals skiën, snowboarden of tourskiën, of juist wil genieten van andere sneeuwactiviteiten zoals langlaufen, sneeuwschoenwandelen, winterwandelen, paardrijden, surfen, rodelen of schaatsen, in Oberösterreich is het mogelijk!

Beeld: ©Oberösterreich Tourismus GmbH - Stefan Mayerhofer
Beeld: ©Oberösterreich Tourismus GmbH - Stefan Mayerhofer

Oberösterreich: verrassend dichtbij

De wintersportgebieden van Opper-Oostenrijk, gelegen in het schilderachtige Boheemse Woud en aan de noordelijke rand van de Alpen, vormen de ideale bestemming voor gezinswintervakanties. Je komt er niet alleen heel snel (de afstand Utrecht-Hochficht is nog geen 1.000 kilometer), maar je bent ook nog eens gauw en gemakkelijk op de piste. De eerlijke prijs-kwaliteitverhouding maakt het plaatje compleet, waardoor het een topadres is voor gezinnen die op zoek zijn naar winterplezier zónder de lange reistijd.

Beeld: ©Oberösterreich Tourismus GmbH - Salih Alagic
Beeld: ©Oberösterreich Tourismus GmbH - Salih Alagic

Geniet van de winter in zeven verschillende skigebieden

Of je nu een gezin met jonge kinderen bent, een sportieve toerskiër, een doorgewinterde freerider of een jonge sneeuwpopbouwer: Oberösterreich heeft een plek die aan jouw wensen voldoet. Dit zijn de verschillende skigebieden:

  • Hochficht: het grootste skigebied buiten de Alpen. Dit familieskigebied vind je in het Boheemse Woud, niet ver van Duitsland en Tsjechië, met zijn witbesneeuwde reuzenbomen. Dit skigebied heeft 20 kilometers aan pistes die met negen liften worden bediend.
  • Hinterstoder - Hutterer Höss: ontdekt de ruige toppen van het Dodengebergte. Dit skigebied, mét 3.5 kilometer lang wereldbekerparcours, reikt tot 2.000 meter boven zeeniveau en biedt je een bijzonder hoog sneeuwzekerheidsniveau op 40 kilometer gevarieerde pistes. Nieuw is, sinds vorig jaar, de tienpersoons Hössbahn.
  • Wurzeralm: dé insidertip voor wintersporter op zoek naar ontspanning. De snelste kabelbaan van Europa brengt je in slechts zeven minuten naar 1.400 m hoogte, waar je een skiparadijs van 22 pistekilometers te wachten staat voor beginners, gevorderden en vergevorderden, maar ook voor snowboarders, carvers en off-piste skiërs. Maar stop ook even om te genieten van het geweldige uitzicht boven op de 1.870 meter hoge Frauenkar.
  • Dachstein-West: meer dan genoeg ruimte om je uit te leven. Met 160 kilometer aan perfect geprepareerde schitterende witte pistes, vol afwisseling en spanning. Van funpistes als de ‘Wilde Hilde’ en de 'Rock ‘n Roll’ tot het Marcel Hirscher Slalomparcours en van snelheidsmetingen tot veeleisende buckelpistes: Dachstein-West heeft het allemaal!
  • Dachstein-Krippenstein: hotspot van de freeriderscene. Hier vind je 30 kilometer van de fijnste poeder én de langste afdaling van Oostenrijk. En naast de afdalingen en cliff drops overtuigt de Krippenstein met zijn spannende programma van outdoor evenementen - ver weg van de mainstream.
  • Feuerkogel: de meest zonovergoten plaats van Oberösterreich. Voor wintersporters die het graag rustig aan doen, biedt het kleine skicircus op het hoogplateau van de Feuerkogel zeer goed geprepareerde pistes en veel routes voor beginners en gezinnen. Meer ambitieuze sneeuwfanaten vinden een uitdaging op de twee kilometer lange, ongeprepareerde piste naar het dal.
  • Kasberg: hét gezinsskigebied van Oberösterreich. 23 pistekilometers perfect geprepareerde pistes, een uitgestrekte kinderskiarena met drie lopende banden, mascotte Bruno Kasbär, een super funpark en traditionele berghutten zorgen voor een geweldige omgeving voor jouw familiewintersport. Deze berghutten liggen direct aan de piste en bieden heerlijk lokaal eten, huttenplezier en zonneterrassen.

Winterplezier in alle soorten en maten

De winter speelt zich in Oberösterreich niet alleen op een piste. Hier vind je winterplezier op alle mogelijke manieren: winterwandelpaden, rodelbanen, skitochten, sneeuwschoenwandelingen, schaatsbanen of curlingbanen. Dit zijn de beste tips:

  • Ontdek de charme van langlaufen in het Nordisches Zentrum Schöneben in het Böhmerwald, waar 80 km aan klassieke loipes en skateloipes wachten om verkend te worden.
  • Verken de winterse pracht van de Feuerkogel in het Salzkammergut door te gaan sneeuwschoenwandelen, en geniet van een uniek uitzicht op de Traunsee. Als alternatief kun je ook surfen op 's werelds grootste riviergolf in Ebensee.
  • Beleef de magie van een winterwandeling met een ranger in het Nationaalpark Kalkalpen, dat met een oppervlakte van 210 km2 het grootste aaneengesloten bosgebied van Oostenrijk is.

Beeld: ©Roman Koenigshofer
Beeld: ©Roman Koenigshofer

Genieten van de winter gaat in Oberösterreich nèt iets anders

Oberösterreich is de ultieme bestemming om aan je verlangen naar natuur, vrijheid en rust te voldoen. Deze provincie, gelegen in het hart van Oostenrijk, biedt een verrassende en eerlijke ervaring op zowel landschappelijk, culinair, cultureel als menselijk vlak. Hier vind je een breed scala aan hoogwaardige producten op het gebied van natuur, gastronomie, gezondheid en cultuur, allemaal gemakkelijk bereikbaar vanuit alle richtingen. De Opper-Oostenrijkers verwelkomen je met gepraktiseerde gastvrijheid, charmant en authentiek, zonder franje. De winter in Opper-Oostenrijk weerspiegelt de eenvoud en oprechtheid van de mensen, met overzichtelijke en gezinsvriendelijke skigebieden die snel te bereiken zijn. Of je nu op zoek bent naar avontuur, ontspanning, romantiek of inspiratie, de winter hier nodigt uit tot loskoppelen en het beleven van individuele passies te midden van een stille winterse pracht. Het is een uitnodiging om de tijd even te stoppen, te genieten van thermen en kuurhotels, steden en cultuur te ontdekken, en te proeven van het beste uit de keuken van Opper-Oostenrijk. Kortom, een echte belevenis die je de mooiste wintersportmomenten en meer biedt.

Beeld: ©Oberösterreich Tourismus GmbH - David Lugmayr
Beeld: ©Oberösterreich Tourismus GmbH - David Lugmayr

Noot van de redactie

Je hebt zojuist een advertorial gelezen. Dat betekent dat een partner ruimte inkoopt om zijn boodschap over te brengen. De redactie heeft hier geen invloed op. Dat betekent niet dat een advertorial geen interessante informatie bevat, maar houd wel in je achterhoofd dat het eigenlijk een advertentie is. Daar ontvangen we dan ook een bedrag voor. » Lees meer

Sneeuwalarm

Ontvang gratis een sneeuwalarm per e-mail van jouw bestemming in aanloop naar je wintersport vakantie! De meldingen stoppen automatisch na je vakantie.

Plaats een reactie