Maak deze winter kennis met de vele mogelijkheden van Saas-Fee/Saastal!

gesponsord op 10 januari 2024· geen reacties

null

Tussen 1.500 en 3.600 m boven zeeniveau liggen de sneeuwzekere gebieden van het Saastal op je te wachten. 150 kilometer aan blauwe, rode en zwarte pistes beloven een unieke ski-ervaring, altijd omringd door 18 bergtoppen van vierduizend meter. In deze blog lees je nog meer redenen om eens een kijkje te nemen in dit veelzijdige Zwitserse skigebied!

Heel veel opties voor een gezinswintersport

Van gezinsaccommodaties tot activeiten voor alle leeftijden, het Saastal heeft een uitgebreid aanbod voor families. Ze hebben niet voor niets het keurmerk ‘Gezinnen Welkom’ van Zwitserland Toerisme gekregen. Een duik in de opties:

  • Terwijl jij geniet van het zonnige ski- en snowboardgebied op Hohsaas bij Saas-Grund, genieten je kinderen van de Funslope met zijn vele leuke elementen. Tijdens drie weken deze winter (van 22 tot 26 januari en 11 tot 15 maart) organiseren ze hier ook de Kreuzboden 'Kidsweek’. Huur van skimateriaal, skipas, skilessen en lunch zijn dan bij de weekprijs inbegrepen.
  • In het skigebied boven Saas-Almagell vind je het avonturenland van Kian de Draak. Hier vinden kinderen sneeuwplezier in een tipi, een iglo met kinderfilms, een gratis snowtubingbaan voor het hele gezin en kinderskidoos: de nieuwste generatie sneeuwscooters, speciaal ontwikkeld voor kinderen. Met een topsnelheid van 20 km/u is de veiligheid gegarandeerd en geschikt voor kinderen vanaf 6 jaar. Voor de allerkleinsten is er een draaimolen met een speeltuin.
  • Daarna weer lekker opwarmen kan ik Aqua Allalin. Deze wellness geeft je een adembenemend uitzicht terwijl je geniet in een whirlpool of sauna. En je kinderen vermaken zich tegelijkertijd kostelijk in het in 2023 volledig gerenoveerde kinderzwembad met glijbaan.
  • Ontdek de geheimen van de legendarische pater Johann Josef Imseng tijdens de Foxtrail, een bekende speurtocht voor families. Doorzoek zijn historische huis op aanwijzingen en klim naar grote hoogte. Een exclusieve rit in een elektrisch voertuig houdt de deelnemers scherp en zorgt daarnaast voor een onvergetelijke ervaring!

Speciale aanbiedingen voor gezinnen met jonge kinderen:

  • Kinderen tot 5 jaar skiën gratis.
  • Kinderen tot 8 jaar skiën gratis bij aankoop van een zesdagenpas van een ouder met SaastalCard.

null

Maar er zijn nog veel meer activiteiten naast de piste…

Met kinderen, maar ook zonder kinderen is er in het Saastal genoeg te doen als je een dag niet op de piste wilt staan. Van canyoning door de Fee-kloof, langs bevroren watervallen en over hangbruggen, ladders en staalkabels tot nachtsleetochten in Saas-Grund. Maar er zijn ook genoeg andere wintersporten te beleven. Met vier ijsbanen in de vier dorpen van het Saastal kun je schaatsen, ijshockeyen, curlen of ijsstokschieten (het Beierse alternatief voor curlen). Andere opties zijn bijvoorbeeld gletsjerexcursies (een sneeuwschoenwandeling) of fakkeltochten door de Zwitserse winternachten.

null

Insider tip: je geniet nog meer van het Saasdal tijdens voorjaarsskiën! Minder mensen op de piste, langere en zonnige dagen en geweldige après-ski. Boek je bezoek, inclusief kortingsmogelijkheden op je skipas, op de site van de lokale VVV.

…of in de traditionele bergdorpen van het Saastal

In het Saastal wandel je door geplaveide steegjes tussen eeuwenoude schuren en charmante huizen die typisch zijn voor de regio Wallis (Vaud op z’n Frans). Het Saasdal bestaat uit vier traditionele berggemeenten: Saas-Fee, Saas-Grund, Saas-Almagell en Saas-Balen. Saas-Fee is de grootste en meest toeristische van de vier gemeenten, maar toch heeft het zijn rustieke dorpse charme weten te behouden. Een korte kennismaking:

  • Saas-Fee is één van de populairste winterbestemming van Zwitserland en ligt aan de voet van de 4.545 meter hoge Dom, de hoogste berg van Zwitserland. Auto’s zijn hier niet toegestaan. De Fee gletsjer is de thuisbasis van een van Europa’s zeldzame zomerskigebieden, en de Mittelallalin heeft het hoogst gelegen ronddraaiende restaurant ter wereld op 3.500 meter hoogt. Met zijn door de zon gebleekte schuren, geplaveide straten en houten huizen in Wallis-stijl omlijst door het Mischabelmassief, heeft Saas-Fee een heel speciale charme.
  • Saas-Grund betovert bezoekers met zijn rustieke gebouwen en smalle, kronkelende straatjes. Het dorp is het startpunt voor talrijke wandelroutes, zoals de populaire ‘18 Vierduizenders’ rondwandeling op Hohsaas; de laatste biedt het beste uitzicht op het Mischabelmassief.
  • Saas-Almagell ligt tussen schilderachtige zijdalen van het Saastal en is het meest zuidelijke dorp van de vier. Het is vooral populair bij wandelaars, omdat Saas-Almagell het startpunt is voor veel verschillende routes.
  • Saas-Balen ligt aan de monding van het Saasdal. Saas-Balen is ook het startpunt van talloze wandelroutes, zoals die naar het gehucht Matt of naar de alm Heimischgartu. Architectuurliefhebbers mogen de laatbarokke Ronde Kerk uit 1812 niet missen. Het is de enige van zijn soort die nog overeind staat in Zwitserland.
Noot van de redactie

Je hebt zojuist een advertorial gelezen. Dat betekent dat een partner ruimte inkoopt om zijn boodschap over te brengen. De redactie heeft hier geen invloed op. Dat betekent niet dat een advertorial geen interessante informatie bevat, maar houd wel in je achterhoofd dat het eigenlijk een advertentie is. Daar ontvangen we dan ook een bedrag voor. » Lees meer

Sneeuwalarm

Ontvang gratis een sneeuwalarm per e-mail van jouw bestemming in aanloop naar je wintersport vakantie! De meldingen stoppen automatisch na je vakantie.

Plaats een reactie