Is Val d'Isere - Tignes 's Werelds Beste Skigebied?

gesponsord op 09 februari 2024· 3 reacties

Als fervente wintersporter ben je altijd op zoek naar de ultieme ski-ervaring. Dat is waarschijnlijk een combinatie van gezelligheid, uitdagende pistes en, natuurlijk, een overvloed aan sneeuw. Val d’Isere - Tignes, gelegen in het hart van de Franse Alpen, staat bekend als een topbestemming voor skiërs van over de hele wereld. Laten we eens kijken waarom dit gebied wordt beschouwd als één van de beste skigebieden ter wereld!

1. Dorpen voor iedereen

Val d’Isere en Tignes bieden beide een unieke sfeer die past bij verschillende soorten skiërs. Val d’Isere, met zijn authentieke charme en gezellige straatjes, trekt liefhebbers van traditionele bergdorpen aan. De sfeer is levendig door de talloze restaurants, bars en boetiekjes om te verkennen na een dag op de pistes. Tignes, aan de andere kant, is praktisch en modern. Met een reeks aan ski-in/ski-out accommodaties en een meer hedendaagse sfeer, is het perfect als je op zoek bent naar gemak en functionaliteit. Wat betreft prijsniveaus, heb je met de keuze tussen deze twee dorpen ook de keuze tussen verschillende budgetten.

2. Absoluut sneeuwzeker

Een van de grootste troeven van Val d’Isere - Tignes is de sneeuwzekerheid. Het gebied geniet vaak van overvloedige sneeuwval, zelfs wanneer andere delen van de Tarentaise-regio droger zijn. Val d’Isere staat bekend om zijn ‘retour d’est’, een meteorologisch fenomeen waarbij een oostelijke wind lokaal heel erg veel sneeuw brengt. Als er een retour d’est langskomt en je in de poeder wilt staan, ga dan naar de de Pisailles gletjser boven Val d’Isère. Tignes is minimaal even sneeuwzker met zijn gletsjer op meer dan 3000 meter hoogte. Dit maakt het skigebied bij uitstek sneeuwzeker, zelfs in de latere maanden van het seizoen. Het seizoen in Tignes en Val d’Isère is misschien wel het langste van de gehele Franse Alpen!

3. Geweldig voor sportieve skiërs

Voor de avontuurlijke skiërs biedt Val d’Isere - Tignes een overvloed aan uitdagende pistes. Van steile afdalingen tot lange, uitdagende routes: er is voor elk wat wils. De beroemde Face de Bellevarde boven Val d’Isere staat bekend als een van de meest uitdagende pistes in Europa, met zijn steile passages die zelfs de meest ervaren skiërs uitdagen.

4. Uitmuntend voor tochten

Met een uitgestrekt skigebied biedt Val d’Isere - Tignes ook fantastische mogelijkheden voor het maken van prachtige tochten. Met 300 kilometer aan pistes is het gebied erg groot, maar voelt het nog groter door de ruime opzet van het gebied. Daardoor krijg je het idee dat je keer op keer nieuwe plekken ontdekt. Dus of je nu op zoek bent naar lange afdalingen of panoramische routes; Val d’Isere - Tignes heeft het voor je!

5 Ongekende Off-piste

Door de ruime opzet van het gebied is Val d’Isère - Tignes een absolute topbestemming voor freeriders (en freetoerders). Je vindt hier alles van glooiende hellingen tot uitdagende couloirs en wereldberoemde off-piste afdalingen. Off-piste skiërs van over de hele wereld komen naar dit gebied om bijvoorbeeld de Le Couloir de La Table of de Col Pers te skiën.

Al met al biedt Val d’Isere - Tignes een combinatie van charme, uitdaging en betrouwbaarheid die het tot een van 's werelds beste skigebieden maakt. Of je nu een doorgewinterde professional bent of net begint, deze bestemming zal je zeker verrassen met zijn veelzijdigheid en schoonheid.

Vier topaccomodaties in Tignes - Val d’Isère

Samen met Zermatt toch mijn favoriete skigebied

al 5 x geweest, ik kan dit enkel beamen !! fantastisch gebied

Zonet beslist dat ik volgende zaterdag voor het eerst voor 1 dag naar Tignes Val D’Isère ga. Ik ben in de buurt gedurende de week en zal overnachten in Bourg Saint Maurice en 's ’ ochtends met de wagen die kant uitgaan.

Oorspronkelijke plan was Les Arcs, maar de uitzonderlijke opening van de Tunnel Piste heeft me anders doen beslissen, dit zou wel eens een once in a lifetime mogelijkheid kunnen zijn.

Heeft er iemand ergens een link naar een uitgestippelde tour of iets dergelijks die zoveel mogelijk highlights van het gebied aandoet?

Mijn doel is: zo vroeg mogelijk omhoog, zo veel mogelijk van het gebied zien met het ook op een evaluatie of ik volgende winter langer terugkomt en zo laat mogelijk terug aan de wagen.

Stoppen voor lunch zal er niet bijzijn.
Om de haalbaarheid in te schatten, op een gelijkaardige dag leg ik tussen de 160 en 190 km af in skigebieden uitgerust met snelle koppelbare liften en beperkte wachttijden.

Tour moet dit keer wel enkel on-piste zijn, want ik zal alleen onderweg zijn.

Sneeuwalarm

Ontvang gratis een sneeuwalarm per e-mail van jouw bestemming in aanloop naar je wintersport vakantie! De meldingen stoppen automatisch na je vakantie.

Plaats een reactie