Morzine: het perfecte skidorp?

gesponsord op 06 december 2021· 2 reacties

Morzine: het perfecte Franse skidorp? Foto Sam Ingles
Morzine: het perfecte Franse skidorp? Foto Sam Ingles

Morzine heeft alles in zich om een van de meest populaire Franse skidorpen voor Nederlanders en Belgen te worden. Het is een mooi, authentiek Alpendorp, het ligt midden in een groots skigebied en heeft daarmee voor iedereen wat te bieden, het is eenvoudig en snel aan te rijden en het is sneeuwzeker. Oh, dan hebben we het nog niet over de gezellige après-ski gehad!

Charmant dorp

Morzine is een prachtig Alpendorp in het hart van het Portes du Soleil gebied en biedt wintersporters toegang tot 600 kilometer aan pistes. Het dorp is een oud en authentiek Frans bergdorp. Met een rijke geschiedenis, erfgoed, traditionele architectuur en een benijdenswaardige gastronomie biedt Morzine alle ingrediënten voor de perfecte ski- of snowboardvakantie. Gelegen tussen de Mont Blanc en het Meer van Genève is het ook een cultureel kruispunt tussen Frankrijk en Zwitserland, twee landen die doordrenkt zijn van traditie in de bergen. En op ongeveer een uur rijden van Genève, is Morzine ongelooflijk gemakkelijk te bereiken. Ideaal voor de wintersport.

Morzine is een mooi dorp! Foto Sam Ingles
Morzine is een mooi dorp! Foto Sam Ingles

Weg met de vooroordelen

Morzine is een dorp wat een heleboel Nederlanders over kan halen om naar de Franse Alpen te kopen. Je vindt hier voornamelijk ruime appartementen (weg vooroordeel 1), je vindt er goede restaurantjes, en elke middag is er een gezellige après-ski direct naast de piste (weg vooroordeel 2)! Daarnaast vind je een fijn kinderland net naast het dorp en is het gebied ideaal voor elke skiër en snowboarder, van een beginner tot de absolute expert (Mur Suisse!). En dan hebben we het nog niet eens over het mooie landschap gehad. Mooie dennenbomen, gemixt met hooggebergte en een grandioos uitzicht. Op de piste vind je mooie hutten om lekker wat te eten en te drinken. Als je een keer in Morzine bent geweest, is het vrij zeker dat je terug gaat komen.

Het indrukwekkende uitkijkplatform op de Pointe de Nyon
Het indrukwekkende uitkijkplatform op de Pointe de Nyon

Nog even over dat uitzicht

Afgelopen winter werd een nieuw uitkijkplatform geïnstalleerd op de top van de Pointe de Nyon. De nieuwe 10 meter lange glazen loopbrug, die zich op een hoogte van 2.019 meter bevindt, heet Le Pas de l’Aigle. Hij is gemakkelijk toegankelijk voor skiërs en snowboarders van alle niveaus. De attractie heeft 350 meter diepte onder de voeten en biedt een adembenemend 360° uitzicht: van het Meer van Genève tot aan de Mont Blanc.

Nieuwe Bélvèdere stoeltjeslift

De stoeltjeslift van Bélvèdere heeft een grote upgrade ondergaan, waarbij een nieuwe, supersnelle koppelbare zespersoonslift de oude vierzitter met vaste klem vervangt. Ondersteund door acht gloednieuwe pylonen zal de verbeterde stoeltjeslift tot 2.800 personen per uur kunnen vervoeren wanneer hij deze winter opengaat. De nieuwe Bélvèdere, die meer veiligheid en comfort biedt, zal een snellere toegang bieden tot het beginnersgebied maar ook tot de meer uitdagende pistes van Chamossière en het funpark op de Pointe de Nyon.

Uniek: skiën met adelaars
Uniek: skiën met adelaars

Skiën met adelaars

Je hebt dus één van ‘s werelds grootste skigebieden, een mooi en gezellig dorp, snelle liften en een geweldig uitzicht. Maar als dat nog niet genoeg is zijn er ook nog andere activiteiten die je over de streep kunnen trekken. Eén daarvan is de unieke ervaring van het skiën met adelaars. Ja, dat lees je goed. Dit originele concept vind je op het plateau van Nyon op 1413 meter hoogte. Let goed op als je hier skiet, grote kans dat er adeklaars vlak boven je zitten. Op de piste en in het restaurant worden volgenshows gegegeven.

Wil je zelf de kunst van het valkenieren beoefenen? Dan kan dat ook! Je vertrekt te voet vanuit het Chalet de Nyon. Je leert veel over het valkenieren: over de lederen handschoenen, de specifieke gebaren en verschillende commando’s. Maak een sneeuwschoenwandeling van 45 minuten op het plateau van Nyon met een vogel op de arm! Daarna kunnen je de majestueuze roofvogels bewonderen met een vliegdemonstratie in de bergen. Om nooit te vergeten!

Morzine is misschien wel het perfecte Franse skidorp.

we gaan het hopelijk meemaken in januari

Ik krijg nog meer zin. Morzine:tot in februari.

Sneeuwalarm

Ontvang gratis een sneeuwalarm per e-mail van jouw bestemming in aanloop naar je wintersport vakantie! De meldingen stoppen automatisch na je vakantie.

Plaats een reactie