Wintersportavonturen in Radstadt-Altenmarkt-Zauchensee: ontdek de magie in het midden van Ski amadé

gesponsord op 06 november 2023· geen reacties

Beeld: ©Nadia Jabli Photography
Beeld: ©Nadia Jabli Photography

In het hart van Ski amadé vind je drie aaneengesloten wintersportdorpen die elkaar in alles aanvullen en zo samen skiplezier op het hoogste niveau bieden: Radstadt, Altenmarkt en Zauchensee. Hier, in het midden van het Salzburgerland, kunnen de skigebieden Zauchensee-Flachauwinkl en het skicircuit Radstadt-Altenmarkt niet meer van elkaar verschillen. Het eerste is uitdagend en sportief, het tweede gezellig en gezinsvriendelijk. Alle ingrediënten voor een bijzondere skivakantie zijn hier aanwezig!

Beeld: © Matthias Fritzenwallner
Beeld: © Matthias Fritzenwallner

Radstadt-Altenmarkt: een paradijs voor de familiewintersport

Het skigebied Radstadt-Altenmarkt vormt een verborgen juweeltje voor gezinnen die hun wintersportvakantie willen doorbrengen in de betoverende Salzburger Sportwelt, gelegen in het hart van Ski amadé. Met de majestueuze Dachstein als achtergrond, biedt dit skigebied een gastvrije omgeving met maar liefst 17 kilometer aan brede pistes en acht moderne kabelbanen, inclusief oefenliften bij de dalstations. Dit gezellige en familievriendelijke skigebied heeft alles wat je nodig hebt voor een geweldige wintersportervaring met het gezin. Twee kindvriendelijke cabineliften, de 10-persoons Hochbifang en de 8-persoons Königslehenbahn, brengen je comfortabel naar de hellingen. Voor de kleintjes is er het betoverende kinderparadijs “Fichtelland” en het kinderpretpark “Playground Snow”. Beginners en kinderen kunnen gebruikmaken van de oefenliften om hun vaardigheden te ontwikkelen. Met twee skischolen, vijf sportwinkels en negen gezellige skihutten is alles binnen handbereik. De gratis skibus maakt het gemakkelijk om ook zonder auto (lekker duurzaam!) in het skigebied rond te rijden. Voor de liefhebbers van rodelen is er de prachtige 6 kilometer lange rodelbaan Königslehen in Radstadt. Radstadt-Altenmarkt biedt dus de ideale mix van winterpret en ontspanning voor het hele gezin.

Beeld: © Lorenz Masser
Beeld: © Lorenz Masser

Skiën op World Cup-niveau in Zauchensee

Het skigebied van het World Cup-resort Zauchensee vormt een betoverend skicircuit in het hart van Ski amadé, het grootste skigebied van Oostenrijk. Met 45 kilometer aan pistes en 16 moderne kabelbanen biedt Zauchensee-Flachauwinkl een van de meest aantrekkelijke en sneeuwzekere skigebieden in de Alpen. Gelegen in de Salzburger Sportwelt, beslaat dit skigebied hoogtes variërend van 1.350 tot 2.176 meter, wat resulteert in natuurlijke sneeuwzekerheid tot diep in het voorjaar. Het is mogelijk om direct vanuit je accommodatie naar de piste te gaan, aangezien alle liften op loopafstand liggen. Sinds 1980 maakt Zauchensee deel uit van het World Cup-circuit, met het uitdagende wereldbekerparkoers door Kälberloch. Met twaalf toppen en vijf dalen is er genoeg variatie, en het skicircuit strekt zich uit van Alpendorf via Wagrain, Flachau, Kleinarl tot aan Zauchensee. Het gebied biedt ook uitstekende mogelijkheden voor snowboarders en freeriders. Met twee skischolen, vier sportwinkels en 14 skihutten, vind je hier alles wat je nodig hebt voor een geslaagde wintervakantie. Zauchensee is tevens de thuisbasis van de wereldkampioen afdaling, Michael Walchhofer. Een gratis skibus verbindt Zauchensee met het nabijgelegen Altenmarkt, dat op slechts 10 kilometer afstand ligt. Dankzij uitgebreide sneeuwkanonnen en moderne dalstations, zoals de World Cup Arena Zauchensee en Highport Flachauwinkl met sportwinkels, skiservices, skidepots, gastronomische voorzieningen en informatiediensten, is Zauchensee de perfecte bestemming voor wintersporters die wel van een beetje uitdaging houden!

Beeld: © Matthias Fritzenwallner
Beeld: © Matthias Fritzenwallner

Ontspan en geniet bij één van de rustieke hutten in Radstadt - Altenmarkt - Zauchensee

Een bezoek aan de berghutten van de skigebieden Radstadt - Altenmarkt - Zauchensee is een onmisbaar onderdeel van de levendige skidagen in de prachtige regio. Hier geniet je van buitengewone culinaire momenten te midden van een betoverend berglandschap. Met meer dan 25 skihutten en bergrestaurants, verspreid van het dal tot de hoogste toppen, is er voor ieder wat wils. Van traditionele Pongau kasnockn tot heerlijke Germknödel en verleidelijke kaiserschmarrn, tot zelfs Aziatische specialiteiten en verrukkelijke veganistische gerechten, de culinaire variatie is uitgebreid. De sfeer varieert van rustiek tot modern, waardoor je in elke hut een unieke ervaring kunt beleven. Bovendien worden de wintervakantie-ervaringen in de Salzburger Sportwelt perfect afgerond met hutavonden voorzien van livemuziek. Hier komt de essentie van wintersport samen: genieten van heerlijke gerechten en de warme gastvrijheid van de berghutten te midden van de prachtige bergen.

Beeld: ©Nadia Jabli Photography
Beeld: ©Nadia Jabli Photography

Noot van de redactie

Je hebt zojuist een advertorial gelezen. Dat betekent dat een partner ruimte inkoopt om zijn boodschap over te brengen. De redactie heeft hier geen invloed op. Dat betekent niet dat een advertorial geen interessante informatie bevat, maar houd wel in je achterhoofd dat het eigenlijk een advertentie is. Daar ontvangen we dan ook een bedrag voor. » Lees meer

Sneeuwalarm

Ontvang gratis een sneeuwalarm per e-mail van jouw bestemming in aanloop naar je wintersport vakantie! De meldingen stoppen automatisch na je vakantie.

Plaats een reactie