Oberösterreich: Voor ieder wat wils!

gesponsord op 06 oktober 2022· geen reacties

Skiën in Dachstein West. Foto:  Oberoesterreich Tourismus
Skiën in Dachstein West. Foto: Oberoesterreich Tourismus

Charme is de grote gemeenschappelijke deler van de zeven bekendste skigebieden van wintersportregio Oberösterreich. Deze zijn niet alleen snel en gemakkelijk bereikbaar vanuit Nederland, maar bieden ook slimme diensten als online ticketverkoop, verwarmde rustruimtes bij kinderlanden en gastenkaarten met diverse voordeeltjes. Leer meer over deze budgetvriendelijke gastheren die met hun kleinschaligheid en authentieke gastvrijheid een warme familiale sfeer creëren.

Tot 160 km aan pistes: Dachstein West

Dachstein West bestaat uit de dorpen Gosau, Russbach en Annaberg en telt zo’n 51 km piste. De overkoepelende skipas is zelfs goed voor 160 kilometer piste en beslaat acht skigebieden. Naast veeleisende buckelpistes en zacht golvende hellingen vind je hier ook leuke attracties zoals de Marcel Hirscher- (geboren in Annaberg) slalompiste met tijdmeetfunctie, de Jagaschuss-snelheidsmeetpiste en Astauwinkel-snowcrosspiste met startmachine.

Skiën boven Wurzeralm
Skiën boven Wurzeralm

Voor freeriders: Freesports Arena Dachstein Krippenstein

Dertig kilometer aan off-pisteroutes en de sneeuwzekerheid van het Dachsteingletsjergebied maken dit een paradijs voor poedersneeuwliefhebbers. De 11 km lange dalafdaling is de enige piste in het gehele gebied, de rest is off-piste. De freeridezones Schönberg, Imisl en Eisgrube bieden zowel ruige grillige bergkammen als bosroutes. Het 2.100 meter hoge plateau, bereikbaar per moderne gondel, is ook ideaal als sneeuwschoen- en winterwandelterrein.

Uitzichtplatform boven Hinderstoder. Foto: Oberoesterreich Tourismus
Uitzichtplatform boven Hinderstoder. Foto: Oberoesterreich Tourismus

Tot 60% steil skiën: Hinterstoder

Het skigebied Hinterstoder heeft zo’n 40 km aan skipistes voor alle niveaus en een Sunny Kids Park. Maar de kers op de taart is de World Cuppiste, genoemd naar de lokale wereldbekerkampioen Hannes Trinkl uit St. Pankraz. Deze afdaling heeft een totale lengte van 3.500 m, een breedte tot 80 m en een maximaal hellingspercentage van 60 procent! Durf jij hem aan?

Met Europa’s snelste kabelbaan: Wurzeralm

Europa’s snelste kabelbaan brengt je in een flits vanuit Spital am Pyhrn op de Wurzeralm, waar je een skiparadijs (22 km piste) vindt voor beginners, gevorderden, snowboarders, carvers en freeriders. Het hoogste punt, de Frauenkar (1.870 m), biedt een fantastisch uitzicht op de omringende tweeduizenders en het dal. De vele avontuurlijke afdalingen met waverun, snakerun, speedbaan en een permanente racepiste met tijdwaarneming maken het aanbod compleet.

Geweldige kindergebieden Foto: Oberoesterreich Tourismus
Geweldige kindergebieden Foto: Oberoesterreich Tourismus

Geweldig panorma: Feuerkogel

Vanaf Ebensee brengt de Feuerkogelkabelbaan je tot 1.600 meter, waar een hoogtevlakte vol wintervermaak wacht. Zo ligt er een klein skicircus voor beginners en gezinnen, geheel voorzien van nieuwe liften en nieuwe sneeuwkanonnen, enkele sneeuwschoenpaden, skitoeropties en voor de experts zelfs een 6 kilometer ongeprepareerde skiroute naar het dal. Maar wel eerst van het 360 graden panorama op het Dachsteinmassief en de Traunsee genieten!

null

Voor families, freestylers en rustzoekers: Kasberg

De Kasberg (23 km piste) bij Grünau im Almtal biedt vermaak voor families dankzij beginnersvriendelijke pistes en geweldige gezinsaanbiedingen. Een funpark voor de freestylers en drie goed bewegwijzerde, geprepareerde sneeuwschoenpaden en een winterwandelroute voor rustzoekers maken het plaatje compleet. Vanaf de vier berghutten kun je niet alleen genieten van lokale gerechten, maar ook van een grandioos panorama op het Salzkammergut.

null

Familieparadijs: Hochficht am Böhmerwald

Dit skigebied (20 km piste) bij Mühlviertel nabij de Tsjechische en Duitse grens is een waar familieparadijs vanwege de kindvriendelijke pistes. De glooiende bergen zijn allemaal bebost, wat ideaal is voor het zicht. Hierdoor kun je met slecht weer gewoon door blijven skiën. Freestylers bezoeken het Blackhill-snowpark of de funslope en speedfreaks testen er hun snelheid op de FIS downhill runs.

Meer info op oberoesterreich.nl

Noot van de redactie

Je hebt zojuist een promotioneel artikel gelezen. Dat betekent dat de redactie van Wintersport.nl in samenwerking met de partner bekijkt hoe we hun boodschap zo goed mogelijk over kunnen brengen. Het artikel is dus geschreven door de redactie, maar goedgekeurd door de partner. Daar ontvangen we een bedrag voor. » Lees meer

Sneeuwalarm

Ontvang gratis een sneeuwalarm per e-mail van jouw bestemming in aanloop naar je wintersport vakantie! De meldingen stoppen automatisch na je vakantie.

Plaats een reactie