Val Thorens is een van Europa’s meest beroemde skidorpen, en dat is niet voor niets. ‘Val Tho’ is namelijk een succesverhaal voor elke wintersporter. Een perfecte ski-in ski-out, absoluut sneeuwzekerheid en heerlijke après-ski zijn een paar van de grote voordelen van dit Franse skigebied. Maar er zijn nog meer redenen waarom Val Thorens het gebied is waar elke wintersporter eens geweest moet zijn!

Reden 1: Perfecte ligging in de Trois Vallées

Val Thorens ligt in Les Trois Vallées, wat een ongeëvenaarde ervaring voor skiërs van alle niveaus biedt. Met meer dan 600 kilometer aan pistes verspreid over Les Trois Vallées is dit immense skigebied het grootste ter wereld! De variatie in terrein, van brede cruise-pistes tot steile zwarte afdalingen en uitdagende off-piste routes, zorgt ervoor dat elke skiër hier zijn perfecte afdaling kan vinden. Een ander pluspunt: ook lichtgevorderden kunnen door het gehele gebied toeren, want elk dorp is met blauwe pistes te bereiken.

null

Reden 2: Supersnelle liften, dus heel makkelijk veel meters maken

In Val Thorens draait alles om efficiëntie en maximaal skigenot. De skiliften hier behoren tot de snelste ter wereld, waardoor je in no-time naar de top van de bergen wordt gebracht. Met een overvloed aan snelle liften is het eenvoudig om veel verticale meters te maken en je tijd op de piste optimaal te benutten. Veel meters maken is dan ook geen enkel probleem hier!

Reden 3: Absoluut sneeuwzeker door de hoge ligging

Dankzij de indrukwekkende hoogte van 2300 meter is Val Thorens een van de hoogste dorpen van Europa. Niet alleen het dorp is hoog, de bergtoppen waar je vanaf kunt skiën ook. Je kunt namelijk tot op 3230 komen op de La Pointe du Bouchet. Daardoor staat het garant voor optimale sneeuwcondities gedurende het hele wintersportseizoen. En dat seizoen is lang in Val Thorens. Van november tot mei!

Reden 4: Absolute ski-in ski-out, het dorp is gewoon op de skisite gebouwd

Val Thorens is niet zomaar een wintersportbestemming; het is een skidorp dat letterlijk op de piste is gebouwd. Met een unieke ski-in ski-out ervaring kunnen skiërs en snowboarders vanuit vrijwel elk punt in het dorp direct de pistes op. Geen gedoe met lange wandelingen of shuttlebussen, maar puur gemak en comfort. Na een dag op de piste kun je meteen vanuit je accommodatie de gezellige restaurants, bars en winkels van Val Thorens verkennen.

null

Reden 5: De après-ski met La Folie Douce

Je wintersportervaring in Val Thorens is niet compleet zonder een bezoek aan de legendarische après-ski hotspot, La Folie Douce. Gelegen op de bergtop van Plein Sud, biedt La Folie Douce een ongeëvenaarde feestelijke sfeer die de après-ski naar nieuwe hoogten tilt. Maar ook zodra de pistes gesloten zijn kun je heerlijke après-skiën in Val Tho. Dit maakt dat, volgens sommigen, Val Thorens dé beste après-ski spot van Frankrijk is!

Topdeals voor Val Thorens

Noot van de redactie

Je hebt zojuist een advertorial gelezen. Dat betekent dat een partner ruimte inkoopt om zijn boodschap over te brengen. De redactie heeft hier geen invloed op. Dat betekent niet dat een advertorial geen interessante informatie bevat, maar houd wel in je achterhoofd dat het eigenlijk een advertentie is. Daar ontvangen we dan ook een bedrag voor. » Lees meer

Sneeuwalarm

Ontvang gratis een sneeuwalarm per e-mail van jouw bestemming in aanloop naar je wintersport vakantie! De meldingen stoppen automatisch na je vakantie.

Plaats een reactie