La Plagne is een van de populairste Franse skigebieden onder Belgische wintersporters, en dat is niet zonder reden. Dit skigebied heeft ieder type wintersporter namelijk iets te bieden. Daarom zetten we in dit blog dé vijf redenen op een rij waarom La Plagne een absolute aanrader is.

Absoluut sneeuwzeker

La Plagne behoort tot de sneeuwzekerste gebieden van de Franse Alpen. Dit komt door de hoogte (tussen de 1200 en 3100 meter hoogte) en ligging van het skigebied. Daardoor is een dik pak natuursneeuw ieder jaar opnieuw, van november tot laat in het seizoen, gegarandeerd!

La Plagne staat bol van de geweldige cruisepistes

Op zoek naar eenvoudige maar leuke cruisepistes? Dan is La Plagne ideaal voor jou. Hier vind je namelijk aangename pistes voor beginnende en licht gevorderde wintersporters. Met een overvloed aan blauwe pistes kan werkelijk iedereen hier prachtige tochten maken. Maar gevorderde skiërs hoeven zich geen zorgen te maken: er zijn ook voldoende steile rode en zwarte pistes. De zwarte afdalingen van Bellecote zijn zelfs een begrip.

Goed of slecht weer: je kunt altijd wintersporten in La Plagne

Rond La Plagne vind je veel pistes boven de boomgrens, die ideaal zijn bij mooi weer! Denk hierbij aan de pistes boven Plagne Soleil, Belle Plagne en Aime 2000. Maar aangezien het in de bergen ook weleens sneeuwt, heb je daarnaast ook nog veel keuze aan pistes onder de boomgrens, waar het zicht aanzienlijk beter zal zijn. Dit zijn de pistes richting Montchavin, Les Coches of Montalbert.

Maak geweldige tochten in één van de grootste aaneengesloten skigebieden van Frankrijk

La Plagne vormt samen met Les Arcs één van de grootste aaneengesloten skigebieden van Frankrijk: Paradiski. Met 425 kilometer aan pistes is het daarmee ook meteen één van de grootste skigebieden ter wereld. Daardoor vind je hier meer dan genoeg mogelijkheden om lange tochten te maken. Vergeet vooral niet af te dalen naar Champagny en Vanoise, een prachtige afdaling in een rustig en authentiek dal.

Geniet van heerlijk eten en drinken in La Douce France

In het skigebied heb je een goede en ruime keuze aan pisterestaurants. In de verschillende dorpen vind je goede lokale restaurants, en overal is het eten goed en de prijzen zijn meer dan redelijk. Op zoek naar een gezellige après-ski? Dan kun je terecht in bijvoorbeeld Plagne Bellecote, Belle Plagne of Aime 2000. Hier wordt het 's avonds vaak érg gezellig!

Vijf topdeals in La Plagne

Noot van de redactie

Het merendeel van de artikelen op Wintersport.nl is volledig onafhankelijk geschreven. Dat geldt ook voor dit artikel. Er is geen enkele vorm van bemoeienis geweest, wél ondersteun je ons door op de links in dit artikel te klikken en een aankoop te doen. » Lees meer

Redactie

27 januari vertrekken we terug naar Belle Plagne. Inderdaad een knap gebied, soms wel wat aan de drukke kant.

Ik vertrek 2 februari voor de tweede keer naar La Plagne. Logeren doe ik in Belle Blagne, hotel Carlina by les Etincelles. Het zal de tweede keer zijn dat ik naar La Plagne kom. Vorig jaar lag er iets te weinig sneeuw en redelijk wat ijs maar aan de sneeuwhoeveelheid momenteel te zien komt dat dit jaar helemaal in orde.
Ik ga vooral naar La Plagne voor de lange tochten die je kunt maken naar het hoogste punt van Les Arcs en de leuke afdaling tot in Villaroger.
Paradski is zeker en vast een aanrader!

Sneeuwalarm

Ontvang gratis een sneeuwalarm per e-mail van jouw bestemming in aanloop naar je wintersport vakantie! De meldingen stoppen automatisch na je vakantie.

Plaats een reactie