Eindelijk! Eindelijk! Weer een afdaling waarbij de poeder over mijn hoofd vliegt en waar de sneeuw zonder bodem lijkt! Eindelijk weer een retour d’est met koude fluffy sneeuw. Afgelopen week speelde dit bijzondere weerfenomeen een gemeen spelletje, maar het resultaat mag er zijn!

‘Kleine’ retour d’est

Vorige week stond er een enorme retour d’est op de kaarten. Maar deze verschrompelde in de voorspellingen. Maar gelukkig blijven deze retour d’est lastig te voorspellen. En na drie dagen zeer gelokaliseerde sneeuwval lag er uiteindelijk ongeveer een meter fluffy poeder op 2000 meter in de Queyras langs de grens met Italië. Ja je leest het goed: een meter verse sneeuw bij een ‘kleine’ retour d’est!

Weg van de drukte

Met de magere condities elders leek het wel of alle berggidsen uit heel Europa in Abriès onderweg waren met hun klanten. En omdat wij geen zin hadden in poederstress besloten wij niet in het skigebied omhoog te gaan maar zelf te gaan lopen! Zo hoefden wij de poeder met minder mensen te delen. Dat bleek een geweldige keuze. De beste sneeuw die ik afgelopen twee seizoenen onder mijn ski’s heb gehad (en boven mijn hoofd)! Wat een heerlijke dag!

Rogier
woont in de Franse Alpen. Als er maar een beetje sneeuw ligt, is hij buiten te vinden, om ons daarna bij te praten.

Plaats een reactie

Wauw, super om te zien. Iets om van te dromen!

Googled op funda.fr…

Man man man wat een jaloezie van mijn kant.

Prachtig Rogier. Tot in je gezicht

Poewee, wel prachtig dit!

beterrrr!!

Gaaf gaaf!

Wat geweldig! Het is jullie zeer gegund, @Rogier en Sandra! Dank voor de fijne beelden!

Sneeuwalarm

Ontvang gratis een sneeuwalarm per e-mail van jouw bestemming in aanloop naar je wintersport vakantie! De meldingen stoppen automatisch na je vakantie.

Plaats een reactie