Dit is waarom Portes du Soleil een unieke wintersportbestemming is!

gesponsord op 02 oktober 2023· 1 reactie

null

Ben je een gepassioneerde wintersporter en ben je van plan om dit jaar groots uit te pakken tijdens je wintersportvakantie? Wil je volop genieten van snowboarden of skiën, uitdagende skiroutes verkennen en vervolgens ontspannen in een luxe appartement met alle voorzieningen? Dan hebben we goed nieuws voor je, want we gaan je alles vertellen over de veelzijdige mogelijkheden van het vijfsterren-resort AlpChalets Portes du Soleil. Dit resort is het nieuwste juweeltje in de portfolio van een vooraanstaande keten met vakantieparken in het midden en zuiden van Frankrijk, en het ligt aan de rand van het wereldberoemde skigebied Portes du Soleil. Met zo’n 650 kilometer aan skipistes is dit een van 's werelds grootste skigebieden, dat zich uitstrekt over zowel Frankrijk als Zwitserland.

7 redenen waarom Portes du Soleil aantrekkelijk is voor fervente wintersporters:

  1. Een uitgestrekt skigebied met maar liefst 650 kilometer aan pistes.
  2. Het skigebied beslaat zowel Frankrijk als Zwitserland, waardoor er talloze mogelijkheden zijn voor avontuurlijke skisafari’s van land tot land.
  3. Ontelbare routes voor mooie dagtochten van dorp naar dorp en van vallei naar vallei.
  4. Korte wachttijden dankzij een groot aantal moderne skiliften.
  5. Een luxe wintersportresort met stijlvolle accommodaties en een wellness- en spa-faciliteit in het skigebied.
  6. Gezellige wintersportplaatsen met elk hun eigen unieke sfeer.
  7. Talloze restaurants en berghutten waar je kunt genieten van lunch en diner onderweg.

null

Portes du Soleil: het ideale skigebied voor iedere wintersporter

Portes du Soleil staat niet voor niets bekend als een prachtig skigebied. Met meer dan 650 kilometer aan pistes, die zich uitstrekken van Les Gets in Frankrijk tot aan Champéry in Zwitserland. Hier kun je uitdagende dagtochten maken, of je nu een beginner, gemiddelde skiër of een gevorderde wintersporter bent. Het skigebied biedt in totaal maar liefst 170 kilometer aan blauwe pistes, 380 kilometer aan rode pistes en 100 kilometer aan zwarte pistes.

Voor ervaren skiërs en snowboarders die van een uitdaging houden, is er “Le Mur” in het Franse Avoriaz, een zwarte buckelpiste met een steile helling van maar liefst 76 procent en een hoogteverschil van 400 meter! Als je daarentegen op zoek bent naar ontspannen skiën en snowboarden, vind je talloze blauwe en rode pistes die de goede reputatie van Portes du Soleil waarmaken.

null

Moderne skiliftinfrastructuur

Als je van plan bent om veel kilometers te maken, is het belangrijk dat je niet veel tijd verspilt bij de skiliften. Gelukkig is het skiliftennetwerk in Portes du Soleil de afgelopen jaren niet alleen gemoderniseerd, maar ook uitgebreid. Hierdoor hoef je zelden in de rij te staan, wat het gemakkelijk maakt om meerdere populaire skigebieden op één dag te verkennen. Een ander pluspunt van een wintersportvakantie in Portes du Soleil is de uitgestrektheid van het skigebied, waardoor je avontuurlijke skisafari’s kunt maken van vallei naar vallei, van dorp naar dorp, en zelfs van land naar land. Bij Wintersport.nl raden we bijvoorbeeld de dagtocht van het Franse Châtel naar het Zwitserse Morgins aan, of een tocht van Les Gets in Frankrijk naar Champoussin in Zwitserland. Elk wintersportdorp in Portes du Soleil, zoals het levendige chaletdorp Morzine, het moderne Avoriaz en het charmante dorp Châtel, heeft zijn eigen unieke charme.

Tijdens je tochten kun je genieten van heerlijke maaltijden in gezellige berghutten en sfeervolle restaurants langs de pistes, ideaal om even op adem te komen en te genieten van smakelijk eten en drinken.

null

Vijfsterren-resort AlpChalets Portes du Soleil

Na een enerverende dag skiën of snowboarden in de frisse buitenlucht is er niets fijner dan ontspannen in een luxe accommodatie nabij de pistes, voorzien van alle comfort. In het zuiden van het Meer van Genève en aan de rand van het authentieke wintersportdorp Abondance bevindt zich het vijfsterren-resort AlpChalets Portes du Soleil. Hier vind je robuuste chalets met design-appartementen en luxe penthouses, sommige met een eigen jacuzzi of sauna. De accommodaties zijn geschikt voor vier, vijf, zes, zeven of acht personen. Als je kiest voor een chique penthouse als uitvalsbasis, kun je zelfs met zes, acht of tien personen verblijven. Alle accommodaties zijn voorzien van een moderne keuken, comfortabele meubels, een luxe badkamer en heerlijke slaapvoorzieningen.

null

Maar dat is nog niet alles, want op AlpChalets Portes du Soleil kun je ook onbeperkt genieten van een hoogwaardige wellness- en spa-ervaring. Je kunt een duik nemen in het ruime zwembad, je spieren ontspannen in de Finse sauna, bubbelen in de grote jacuzzi, tot rust komen in de ontspanningsruimte met comfortabele lounges en sporten in de fitnessruimte met een prachtig uitzicht op het majestueuze berglandschap. Kun je jezelf al voorstellen, genietend van wintersport en luxe in Portes du Soleil?

Noot van de redactie

Je hebt zojuist een advertorial gelezen. Dat betekent dat een partner ruimte inkoopt om zijn boodschap over te brengen. De redactie heeft hier geen invloed op. Dat betekent niet dat een advertorial geen interessante informatie bevat, maar houd wel in je achterhoofd dat het eigenlijk een advertentie is. Daar ontvangen we dan ook een bedrag voor. » Lees meer

vorig jaar dit bericht gelezen. Het is mij niet duidelijk wat nu de status is https://www.wintersport.nl/nieuws/20/12/2022/liftmaatschappi…

Sneeuwalarm

Ontvang gratis een sneeuwalarm per e-mail van jouw bestemming in aanloop naar je wintersport vakantie! De meldingen stoppen automatisch na je vakantie.

Plaats een reactie