6 kilometerknallers voor de voorjaarsvakantie

gesponsord op 01 februari 2022· geen reacties

null

Ben je nog op zoek naar een leuke, gevarieerde wintersportbestemming voor de voorjaarsvakantie met genoeg pistekilometers om je een weeklang te vermaken? Check dan deze zes smaakmakers uit de Alpen!

Skigrossraum Kitzbühel

Skigrossraum Kitzbühel is in meerdere opzichten een uniek skigebied in Oostenrijk. Zo beschikt het met Kitzbühel en Kirchberg over twee legendarische skidorpen, heeft het met de Hahnenkamm-Rennen een van de bekendste skiwedstrijden ter wereld, kun je er mondain shoppen, en heeft het ook nog eens een groot en gevarieerd skigebied, goed voor 181 pistekilometers. Het is niet zozeer een skigebied met extreem hoge toppen, maar wel een bestemming waar je mooie tochten kan maken én kan ervaren wat de allerbeste alpineskiërs meemaken wanneer ze de beruchte ‘Streif’ afdalen. Door het hele skigebied zijn bovendien gezellige hutten te vinden, dus aan sfeer geen gebrek.
Vind een leuke accommodatie in Skigrossraum Kitzbühel.

Tip voor accommodatie in Kirchberg: Appartement Hermann (ook shortstay mogelijk).

Appartement Hermann
Appartement Hermann

Zell am See – Kaprun

Het skigebied van Zell am See – Kaprun bestaat, zoals de naam al doet vermoeden, uit twee gebieden, waaronder zelfs een heuse gletsjer. Hierdoor is er naast een groot aantal kilometers ook een gevarieerd wintersportterrein aanwezig. De Schmittenhöhe, het skigebied en tevens huisberg van Zell am See, ligt pal voor het dorp. Vanuit dit gezinsvriendelijke skigebied is er nu ook een connectie met buurgebied Skicircus Saalbach Hinterglemm Leogang Fieberbrunn, waardoor het gezamenlijk over 408 pistekilomters beschikt. De huisberg van Kaprun is de Maiskogel en iets verderop in het dal ligt de Kitzsteinhorngletsjer. Met de nieuwe Maiskogelbahn en 3K-Konnection verbindingsgondel is er een leuk en divers skigebied ontstaan met zonnige beginnerspistes op de Maiskogel en sneeuwzekere carvepistes op de ‘Kitz’.
Vind een leuke accommodatie in Zell am See – Kaprun.

Tip voor accommodatie in Kaprun: Pension Haus Tirol (Ook shortstay buiten de voorjaarsvakantie om).

Pension Haus Tirol
Pension Haus Tirol

Dolomiti Superski

Dolomiti Superski is het grootste skipasverbond van de Alpen. De skipas biedt toegang tot een enorm aantal kilometer pistes in de Italiaanse Dolomieten. Hij is geldig voor 10 skiregio’s en daar kunnen 1.200 kilometer pistes geskied worden. Rondom het Sella-massief ligt de wereldberoemde Sella Ronda, de mooiste skitocht van de Alpen. De Sella ronda doorkruist de skigebieden Val Gardena, Alta Badia, Arabba en Val di Fassa, waardoor het aanschaffen van de skipas voor Dolomiti Superski eigenlijk al een must is. Wintersporten in Italië betekent bovendien heerlijk lunchen langs de piste en dat onder een aangenaam zonnetje.
Vind een leuke accommodatie in Dolomiti Superski .

Tip voor accommodatie in Campitello di Fassa: Hotel Sella Ronda.

Hotel Sella Ronda in Campitello di Fassa
Hotel Sella Ronda in Campitello di Fassa

Les Trois Vallées

Met 600 pistekilometers in het vooruitzicht, weet je zeker dat je je niet gaat vervelen tijdens de wintersport. Les Trois Valleés is dan ook het grootste aaneengesloten skigebied ter wereld. De pistes liggen tussen tien verschillende dorpen die allemaal hun eigen identiteit hebben. De keuze aan pistes is enorm: of je nu glooiende pistes zoekt tussen de bomen of hooggelegen afdalingen met een ongekend uitzicht. Middels le Grand Tour des Trois Vallées kun je als geoefende skiër op één dag alle dorpen van het skigebied aandoen. Het gebied heeft zoveel keuze aan pistes dat iedereen hier zijn hart kan ophalen. Naast de pistes zijn ook de off-piste mogelijkheden onbeperkt.
Vind een leuke accommodatie in

Tip voor accommodatie in Les Menuires: Hotel Club Neige et Ciel.

Hotel Club Neige et Ciel
Hotel Club Neige et Ciel

Tignes – Val d’Isère

Voorheen heette dit reusachtige Franse skigebied Espace Killy, maar tegenwoordig wordt gewoon de naam van beide dorpen gebruikt. Wie heeft tenslotte marketing nodig, als je al zo begeerd wordt? Tignes - Val d’Isère vormen samen zonder twijfel een van 's werelds beste skigebieden voor gevorderde en sportieve wintersporters. Het is groot (300 km piste!), heeft een enorm hoogteverschil van ruim 2.000 meter bijgestaan door moderne liften, is gevarieerd en zeer sneeuwzeker, mede dankzij twee gletsjers. In de twee totaal verschillende dorpen is er voor iedere wintersporter wel iets naar z’n gading te vinden. Vooral Tignes is een perfecte ski-in ski-outbestemming, waar Frankrijk zo beroemd om is.
Vind een leuke accommodatie in Tignes - Val d’Isère

Tip voor accommodatie in Tignes: Hotel Club Val Claret.

Hotel Club Val Claret
Hotel Club Val Claret

Jungfrau Region

Je bezoekt de Zwitserse Jungfrau Region niet alleen om zijn 205 pistekilometers, want het is landschappelijk gezien misschien wel een van de mooiste skiregio’s van de Alpen. Een waar feest voor het oog en belag dus. De aanwezigheid van alpenreuzen Eiger, Mönch en Jungfrau domineren dit skigebied en de uitzichten zijn dan ook fenomenaal te noemen. De dorpjes hebben die klassieke Zwitserse wintersportuitstraling en ook de karakteristieke treintjes die Grindelwald, Mürren en Wengen met elkaar verbinden geven het gebied extra charme. Wengen is uiteraard ook bekend om de jaarlijkse World Cup op de Lauberhorn: de oudste nog bestaande skiwedstrijd.
Vind een leuke accommodatie in de Jungfrau Region.

Tip voor accommodatie in Wengen: Hotel Wengenerhof (ook shortstay mogelijk).

Hotel Wengenerhof
Hotel Wengenerhof

Sneeuwalarm

Ontvang gratis een sneeuwalarm per e-mail van jouw bestemming in aanloop naar je wintersport vakantie! De meldingen stoppen automatisch na je vakantie.

Plaats een reactie