skien voor beginners

Dit onderwerp gaat over de bestemming Skiliftkarussell Winterberg

Komende week willen we met een aantal scholieren (13/14 jaar) een dagje skiën in/rondom Winterberg. Deze hebben nog nooit geskied. Een aantal van de begeleiding zijn wel. Welk gebied adviseren jullie? Winterberg lijkt me het leukste, ook voor de mensen die wel kunnen skiën. Een lopend bandje zal al genoeg zijn voor een paar uurtjes voor de beginners.
Ik zag Poppenberg en Schneewitchen waar deze beschikbaar zijn. Kun je hier makkelijk parkeren? Is hier skihuur in de buurt? Heb je voor de lopende bandjes een (halve)dagpas nodig voor het hele gebied of kun je ook alleen voor die liftjes een kaart bestellen?
Heeft iemand nog wat (andere) tips?
Alvast bedankt!

Ja, parkeerplek genoeg bij schneewitchen. Skihuur aan t eind van de parkeerplaats. Er zijn puntenkaarten. Maar zou je niet gewoon ff de skischool bellen en vragen of die een paar leraren hebben? Is waarschijnlijk voor iedereen leuker.

Wannabe Dolomietenkenner... || Carv gebruiker

Doe je mede wintersporters een plezier en regel skiles voor de hele groep.

Sorry ben wat kritisch over pubers die niet kunnen skieeen op de piste.

Je kan ook kijken naar kleinere gebiedjes daar in de buurt. Willingen, Altastenberg, Hunau,

*bericht bewerkt door SuzannaE op 20 jan 2023 19:08

Schneewittchenpiste is voor absolute beginners behoorlijk lastig na de brug over de weg. Beter starten via P2 (Bremberg of P5 Nordhang, beide geen skischool aanzwezig), P1 Herrloh/Brabander liften 17-19 (Skischolen Der Brabander en Winterberg) of via P6 (lift 12, Rauher Bush, Neue Skishule Winterberg)

Skiles is zeker aan te bevelen. Je wilt niet meemaken dat scholieren ongelukken krijgen of veroorzaken. D schoolleiding draagt hierin een grote verantwoordelijkheid. Aardig kunnen skiën is iets heel anders dan goed skiles kunnen geven!
De meeste skischolen bieden voor groepen op werkdagen een snelcursus van anderhalf uur aan, waarin geleerd wordt goed te remmen en eerste bochten op vlakke pistes te maken. Wel op tijd hiervoor bellen, gezien de drukte die er aankomt qua lessen (veel boekingen al bij onze skischool en opvallend druk geweest, zelfs tijdens slechte sneeuwperiode)

Naast skipassen zijn ook puntenkaarten te koop van 25 of 50 punten
Een sleeplift op de oefenweide kost 2 punten, de lopende band 3 en stoeltjesliften tussen 5 en 8 punten per keer.

*bericht bewerkt door Harry(Winterberg) op 20 jan 2023 20:04

Grussgott.... Ach, geht der Lift so hoch?

Plaats een reactie