Oostenrijk - krokusvakantie vanaf 19/02 - versoepelingen vs Ninja Pass

Dit onderwerp gaat over de bestemming Neukirchen

Hi all,

Onze dochter is net 12 en is dus op 19-02 niet volledig gevaccineerd. Nu lees ik her en der op dit forum dat de overheid nog zaken aan het uitwerken is mbt de 3G maatregelen per 19-02. Iemand die al iets meer weet over deze 3G vs de Ninja-Pass bedoeld voor 2?G. In Frankrijk bijvoorbeeld hebben ze er rekening mee gehouden door de startdatum voor een greenpass op 12 jaar en 2 maanden te zetten. Vaccinatieplicht in Oostenrijk zelf gaat volgens mij naar 18 jaar, dus heb stille hoop dat Oostenrijk toch ook nog iets doet aan deze Ninja Pass. Want vier keer testen (Za/Ma/Wo/Vr) is best een risico met Omicron. We reizen met twee gezinnen en deze net 12 jarige is de enige die tussen wal en schip valt. Risico op heenreizen met alleen een negatieve PCR test willen we wel nemen, maar vervolgens om de dag risico om de vakantie af te moeten breken is best hoog. Wie o wie weet meer over de laatste ontwikkelingen?

Dat weet helaas niemand, AT heeft wel aangegeven dat ze stap voor stap naar 3G gaan waardoor iemand die niet of niet volledig gevaccineerd is door PCR of antigen testen zaken kan doen. Blijkbaar zal de Gezondheidsraad vrijdag de minister een advies geven ivm een mogelijke booster voor leeftijdsgroep 12-17 jaar (geen idee wat de uitkomst zal zijn en wanneer de minister of het RIVM het resultaat zal communiceren). Anderen zijn naar Duitsland gegaan om een booster te halen of hebben geluk met een natuurlijke booster/herstelbewijs. EU is nu bezig de geldigheid van vaccinaties gelijk te trekken maar ieder land maakt nog steeds intern haar eigen beleid en regels. Het zou mooi zijn als 12-17 jaar nog de mogelijkheid krijgt voor een booster voor de krokus vakantie…

De dochter van TO heeft geen booster nodig, want nog te jong om al 2 vaccinaties te hebben gehad. Voor haar rest dus niets anders dan de Ninja-pas. Want zelfs bij 3G is een test evengoed maar 48 uur (PCR) of 24 uur (Antigeen) geldig, dus dat is eigenlijk hetzelfde als de Ninja-pas.

*bericht bewerkt door Suuski op 03 feb 2022 12:16

Wat dat betreft heeft @Suuski gelijk. De tijd tussen haar12e verjaardag (gisteren) en de krokus vakantie is te kort voor 2 vaccinaties, laat staan een booster. 2 vaccinaties maakt volgens mij zelfs vanaf 19-02 de booster overbodig voor 12-15 jarigen met dien verstande dat er dan wel een inreis PCR nodig is, maar andere testen vervallen. Dus het gaat er misschien eerder om wat @Gerjon aangeeft qua verdere invulling op advies van Gezondheidsraad in Oostenrijk. Morgen maar even zoeken, wie weet net twee weken voor tijd een goed bericht dat ze nog een stap verder gaan voor deze 12-15 jarigen.

Plaats een reactie